بیش از چهل سال است که مقاومت ایران خطر سپاه پاسداران را گوشزد کرده است. در همین زمینه انبوه افشاگری با سند و مدرک، تجمع، تظاهرات، کنفرانس، مصاحبه، انتشار کتاب، میز کتاب و... دربارهٔ گسترهٔ حیطه عمل و تروریسم جهانشمول سپاه از سوی مقاومت انجام گرفته، اما جهان مماشاتزده نمیشنید یا نمیخواست بشنود و خود را به کوچهٔ علیچپ میزد.
حال این روزها و پس از یک سال جنگافروزی رژیم آخوندی، نقش سپاه بهعنوان اهرم و بازوی ولایت فقیه در تداوم و گسترش جنگ بیشتر آشکار میشود در نتیجه فشارهای بینالمللی برای قرار دادن این نهاد جنایتکار در فهرست سازمانهای تروریستی افزایش یافته است.
جلسه پارلمان اروپا
روز اول آبان ۱۴۰۳ پارلمان اروپا اجلاس رسمی خود را در استراسبورگ به بررسی تروریسم حکومتی رژیم اختصاص داد. در این جلسه نمایندگان مردم اروپا از احزاب مختلف، نقش رژیم در خشونت علیه زنان، سرکوب مخالفان، بیثبات کردن منطقه، جنگافروزی، تروریسم در خاک اروپا، تهدید جان پناهندگان ایرانی در اروپا، اقدامات سایبری و... را محکوم کردند ولی بهطور مشخص، خواسته اصلی آنها لیستگذاری سپاه پاسداران بود.
در همین زمینه، آقای خاویر سارسالخوس در سخنان خود گفت: «رژیم ایران نمیتواند ما را فریب دهد و سپاه پاسداران باید لیستگذاری شود». پتراس آستراویچیوس نماینده پارلمان اروپا از لیتوانی به همهٔ همکارانش فراخوان داد که «از تصمیم پارلمان لیتوانی در اوایل ماه جاری مبنی بر شناسایی سپاه پاسداران بهعنوان یک سازمان تروریستی، حمایت» کنند. اوین اینچیر نماینده پارلمان اروپا از سوئد همین خواسته را تکرار کرد. آقای فرانسیسکو آسیس از پرتغال نیز یادآوری کرد که درج سپاه در لیست سازمانهای ممنوعه «قبلاً در کانادا و ایالات متحده انجام شده» و بنابراین پارلمان اروپا نیز باید همان را اجرا کند. آدام بیلان نماینده پارلمان اروپا از لهستان در سخنان خود گفت: «ضروری است که همه کشورهای عضو برای شناسایی سپاه پاسداران بهعنوان یک سازمان تروریستی متحد شوند. این صرفاً نمادین نیست، بلکه گامی ضروری برای حفاظت از شهروندان و حمایت از قوانین بینالمللی است». آقای کریستوفر استورم نمایندهٔ پارلمان اروپا از دانمارک رژیم آخوندی و سپاه را در یک ردیف قرار داد و تأکید کرد: «رژیم ایران و سپاه پاسداران در سایر کشورهای عضو اتحادیه اروپا حملات تروریستی انجام دادهاند. ما باید یک پیام قوی بفرستیم و سپاه پاسداران را در لیست تروریستی قرار بدهیم».
در نهایت خانم هلنا دالی کمیسر اروپا در امور برابری نیز با اشاره به قطعنامههای متعدد پارلمان اروپا تحریمهای مختلف از سوی اتحادیه اروپا علیه سپاه، لیستگذاری سپاه را تأیید ولی در عینحال یادآوری کرد که چنین کاری نیاز به یک تصمیمگیری سیاسی دارد و «منوط به تصمیم شورای اتحادیه اروپا با اتفاق آرای تمامی ۲۷کشور عضو اتحادیه اروپا است».
تظاهرات هواداران مقاومت در استراسبورگ
هموطنان و ایرانیان آزاده همزمان با جلسه پارلمان اروپا در برابر این نهاد، تجمع و تظاهرات برگزار کردند. آنها نسبت به تأخیر چهل ساله جامعهٔ جهانی در محکوم کردن سپاه اعتراض کرده و با شعارهای توفندهٔ خود این خواسته مبرم از سوی مردم ایران را به گوش نمایندگان مردم اروپا رساندند.
بر یکی از بزرگترین بنرهای این تجمع باشکوه نوشته شده بود: «با گنجاندن پاسداران در لیست تروریستی به خواست مردم ایران و رأی مردم اروپا گردن بگذارید».
در این تجمع تعدادی از همان نمایندگان پارلمان اروپا از جمله آقای لوئولوکا اورلاندا از ایتالیا و خانم کاترین لانگن سیپن از آلمان و برخی شخصیتهای سیاسی و حقوقبشری اروپایی و همچنین تعدادی از هواداران مقاومت سخنرانی کردند.
درخواست شخصیتهای برجسته برای لیستگذاری سپاه
در همان روز، (اول آبان) یک ابتکار دیگر از سوی چندین شخصیت برجستهٔ فرانسوی مدافع حقوقبشر برای لیستگذاری سپاه صورت گرفت. این شخصیتها که شامل خانم اینگرید بتانکور، پیر برسی رئیس مؤسس حقوقبشر نوین، امیل بلسیگ رئیس گروه نمایندگان پیشین مجلس، ایو بونه مدیر پیشین مراقبت کشور (د. اس. ت)، پاسکال بروکنر (نویسنده)، ژان فرانسوا لوگاره رئیس بنیاد مطالعات خاورمیانه و آقای ژیل پاروئل رئیس پیشین کانون وکلای والدواز بودند مقالهٔ مشترکی با تیتر «چرا ضروریست که سپاه پاسداران را بهعنوان یک سازمان تروریستی لیستگذاری کنیم؟» در هفتهنامه دودیمانش منتشر کردند.
آنها در این مقاله به اتحادیهٔ اروپا اعتراض کرده و گفتند: «بهرغم فراخوانهای پارلمان اروپا برای قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی نماینده عالی اتحادیه اروپا با درخواست تصمیم قضایی از یک کشور عضو این ابتکارعمل را مسدود کرد».
این شخصیتها با ذکر فعالیتهای تروریستی سپاه، «امتناع از قرار دادن سپاه در این لیست» را «نه یک اشتباه بلکه یک خطای جدی» و فرستادن «علامت ضعف» به رژیم آخوندی دانستند. در پایان نیز تأکید کردند که «اولین اقدامی که باید انجام شود قرار دادن سپاه پاسداران در لیست تروریستی است. بنابراین اقدام نکردن مجرمانه است».
ضربات همهجانبه به سپاه
یک سال پس از جنگافروزی رژیم در غزه و با تلاشی نیروهای نیابتی تحت حمایت مستقیم سپاه، اینک بازوی اصلی ولایت فقیه از هر نظر زیر ضرب قرار گرفته است؛ جامعهٔ جهانی نیز این ضعف را دریافته و بر فشارهای خود افزوده است.
در داخل کشور نیز ریزش در بین نیروهای سرکوبگر از جمله سپاه بیداد میکند. این همه هشدار «نترسید» از سوی قالیباف، سلامی، امام جمعههای ریایی و... برای سرپا نگهداشتن مزدورانی است که اینک فروپاشی عمق استراتژیک را به چشم خود میبینند.
به صحنه آمدن پاسدارهای دانهدرشت قدیمی مثل لاریجانی و جعفری و ایستادن در کنار خامنهای نیز برای روحیه دادن به همین نیروهای وارفته است اما دیگر این دود و دمها فایدهای ندارد و در مقابل واقعیتهای سرسخت روی زمین رنگ باخته است.
کانونهای شورشی نیز بیوقفه به مراکز سپاه و مقرات بسیج ضربه میزنند و خود را برای در هم کوبیدن یکانهای سپاه در روز موعود آماده میکنند.
ضعف و اضمحلال همهجانبهٔ سپاهی که خامنهای دهها سال به پایش ریخته بود، یکی دیگر از وجوه باخت استراتژیک ولایت فقیه در غروب عمر نظام ننگینش است.