تظاهرات باشکوه ایرانیان آزاده در سالگرد انقلاب ضدسلطنتی در پاریس، رویداد مهمی است که از جهات مختلف بایستی مورد بررسی قرار گیرد. نخست اینکه این تظاهرات، پیام زنده بودن و استمرار آن انقلاب و پیام فتح و پیروزی محتوم انقلاب دموکراتیک مردم ایران را بههمراه داشت.
جمعیت انبوه و صفوف درهم فشرده ایرانیانی که پس از اجتماع عظیم در میدان دانفر روشرو در قلب پاریس خیابانهای مرکزی شهر را با نظم و شکوه خیرهکنندهیی فراگرفته بود.
ایرانیان آزاده که از سه نسل به میدان آمده بودند، بهرغم سوز و سرمای زمستانی، یک فضای عطرآگین، شکوفا و سرزنده از بهاران خلقی شورشگر برضد دو دیکتاتوری سلطنتی و دینی را به همراه داشتند که برای انقلابی دیگر عزم جزم دارد.
تظاهر کنندگان طی ساعتها تجمع و راهپیمایی و با شور و عشق و اشتیاقی مثال زدنی، فریادهای «نه شاه، نه شیخ» و «پیروز باد انقلاب دموکراتیک مردم ایران» را طنینانداز کردند و نشان دادند که ایران رو به آیندهیی آزاد دارد که بر رأی و انتخاب آزاد جمهور مردم بنا خواهد شد.
این همان پدیدهیی است که هر ایرانی آزادیخواه و وطنپرستی را برمیانگیزد؛ زیرا اثباتگر این حقیقت است که بهرغم یاوههای پسماندههای رژیم مدفون سلطنتی و بهرغم همهٔ خاک و خاکستری که خمینی و آخوندهای به جا مانده از او بر سر این انقلاب ریختند، اما انقلاب بهمن زنده است و استمرار دارد. البته این شگفتی بهیمن خونی که نسل انقلاب۵۷ بیدریغ به پای این انقلاب ریخت و بهیمن رهبری مسعود رجوی حاصل شده و زایش انقلابی بهمراتب عمیقتر و بنیادینتر از انقلاب بهمن، در چشمانداز قرار گرفته است. انقلاب دموکراتیک مردم ایران!
همین پیام سیاسی را در بیانیهٔ همبستگی با ایران آزاد در حمایت از تظاهرات پاریس که از سوی ۳۲تن از رهبران پیشین جهان، بهوضوح میتوان دید.
آنها پیام این تظاهرات را «نه به دیکتاتور، چه شاه چه شیخ، آری به جمهوری دموکراتیک» توصیف کرده و مینویسند: «مردم ایران با قیامهای سراسری خود، بهروشنی خواستار سرنگونی رژیم کنونی شدهاند. ما دیکتاتوری مذهبی را بهدلیل حکمرانی سرکوبگرانه و نقض حقوقبشر محکوم میکنیم. ما همچنین دیکتاتوری شاه سابق را مردود میدانیم و به رنجهایی که مردم ایران تحت هر دو حکومت متحمل شدهاند اذعان میکنیم».
آنها میافزایند: «ما برنامه ۱۰مادهیی خانم مریم رجوی، رئیسجمهور برگزیده شورای ملی مقاومت ایران را که در سال ۲۰۲۴ از حمایت بیش از ۴۰۰۰نماینده پارلمان و ۱۳۷رهبر پیشین جهان برخوردار شد، بهعنوان یک طرح جامع و عملی برای ایران آزاد آینده تأیید میکنیم. زمان تغییر فرا رسیده است؛ مردم ایران شایسته آزادی، عدالت و دموکراسی هستند».
پیام سیاسی تظاهرات پاریس در سخنرانیهای شخصیتهایی که در تظاهرات ایرانیان در پاریس شرکت کرده بودند نیز طنین برجستهیی داشت.
گی فرهوفشتاد نخستوزیر سابق بلژیک خواستار آن شد که دولتهای غربی یک سیاست قاطع را جایگزین سیاست استمالت با رژیم آخوندها کنند، سپاه پاسداران را در لیست سازمانهای تروریستی قرار دهند و مقاومت ایران را بهعنوان نمایندگان واقعی مردم ایران، بهرسمیت بشناسند.
اینگرید بتانکور گفت: «ما صدای اعضای مقاومت ایران و کانونهای شورشی هستیم. همانها که در ایران مبارزه میکنند و حاضرند جانشان را برای آزادی و کرامت انسانی بدهند».
ژاک بوتو با بیان اینکه بسیاری از شهرداران فرانسه بیانیه حمایت از این تظاهرات را امضا کردهاند، گفت: «انقلاب مردم ایران توسط آخوندها به سرقت رفت و رژیم آفرینندگان انقلاب ضدسلطنتی از جمله ۳۰هزار تن از زندانیان سیاسی را قتلعام کرد. وی دولت فرانسه و سازمانهای بینالمللی را فراخواند که به اعدامهای بیرحمانه که همچنان ادامه دارد، اعتراض کنند و به سیاست سکوت و استمالت در برابر دیکتاتوری آخوندها پایان دهند.