728 x 90

گفته‌ها و ناگفته‌ها از میان روزنامه‌های حکومتی روز ۲۸بهمن ۹۵

نگاهی به روزنامه‌های حکومتی
نگاهی به روزنامه‌های حکومتی
در صفحات اول روزنامه‌های حکومتی در روز پنجشنبه 28بهمن، اظهارات ولی‌فقیه ارتجاع در حمله به باند رفسنجانی و باند مغلوب در خصوص «آشتی ملی» تیترهایهای و سایر عنوانهای مهم را به خود اختصاص داده است:
 
آفتاب یزد: تعبیر «آشتی ملی» معنی ندارد، مگر مردم با هم قهر هستند که بخواهند آشتی کنند؟

ابرار: رهبر انقلاب در دیدار مردم آذربایجان: این‌که اگر برجام نبود، جنگ در ایران حتمی بود؛ دروغ محض است

اطلااعات: مردم از تبعیض، کم‌کاری و بی‌اعتنایی به مشکلات گلایه مندند

جهان صنعت: خامنه‌ای: آشتی ملی معنی ندارد
 
مردم‌سالاری: رهبر معظم در دیدار با مردم آذربایجان: دشمن می‌خواهد پیشرفتها را نادیده بگیرد و مردم را مایوس کند، تعبیر آشتی ملی بی‌معناست

روزنامه‌های باند خامنه‌ای علاوه بر انعکاس اظهاراتش به حملات خود به باند مغلوب و باند رفسنجانی روحانی دست زده‌اند:
 
وطن امروز: چه کسانی ادعای حتمی بودن جنگ در صورت نبود برجام را مطرح کردند؟
مروجان دروغ محض
بررسیها نشان می‌دهد بر اساس ادعای مقامات دولت روحانی، این ماجرا به دیدار فرانسوا اولاند، رئیس‌جمهور فرانسه و حسن روحانی بازمی‌گردد. گویا در دیدار رؤسای‌جمهور ایران و فرانسه، اولاند به روحانی گفته است آنها آماده حمله نظامی به ایران بوده‌اند اما درباره زمان آن هنوز تصمیم نگرفته بودند با این حال پیروزی روحانی در انتخابات ریاست‌جمهوری و برجام، آنها را از جنگ با ایران منصرف کرده است.
این ماجرا را نخستین‌بار چه کسی روایت کرد؟
نخستین‌بار همزمان با افزایش انتقادات مردم نسبت به ناکارآمدی دولت در ساماندهی وضعیت اقتصادی و معیشتی، علی جنتی که در آن زمان هنوز وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت حسن روحانی بود، این ادعا را مطرح کرد. علی جنتی 8 اردیبهشت 95
در حاشیه آیین رونمایی از کتاب تحریر توحید نوشته سیدحسن خمینی در مرکز همایش‌های سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: گروهی درصددند با توجه به این‌که سال آخر دولت بوده و سال آینده نیز انتخابات ریاست‌جمهوری برگزار خواهد شد از هم‌اکنون برای این امر برنامه‌ریزی کنند. وی با بیان این‌که آنان 2 هدف را به‌طور موازی دنبال می‌کنند، اظهار داشت: تلقی این امر به جامعه که در برجام هیچ اتفاقی نیفتاده و با این‌که آب سنگین اراک متوقف شده و سانتریفوژهای‌مان کاهش یافته اما تحریم‌ها سرجای خود باقی مانده است؛ یکی از اهداف آنان است. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: این گروه نگاه نمی‌کنند که قبل از برجام کشور در چه موقعیتی قرار داشت به‌گونه‌یی که در آستانه جنگ بودیم. وی ادامه داد: همان زمان فرانسوا اولاند، رئیس‌جمهوری فرانسه مدعی شده بود تمام مقدمات برای حمله مشترک آمریکا، کشورهای اروپایی و برخی کشورهای منطقه به مراکز حساس و حیاتی ایران فراهم شده بود. جنتی خاطرنشان کرد: هدف اصلی این گروه آن است که می‌خواهند برجام را که افتخار بزرگ کشور به‌شمار می‌رود به‌عنوان یک کار ضد‌ارزش تلقی کنند.
جالب‌ترین اظهارنظر برای تقویت این ادعا را محمدعلی نجفی، مشاور اقتصادی روحانی مطرح کرد. نجفی6 دی 95 در همایشی در شهر اراک گفت: «وقتی به این می‌اندیشم که اگر برجام اتفاق نیفتاده بود و توافق نشده بود، تنم می‌لرزد؛ اولاند در یک دیدار خصوصی صراحتاً گفت درباره حمله به ایران به توافق رسیده بودیم و تنها اختلاف بر سر زمان و گستره حمله بود که به نتیجه نرسیده بود که فکر می‌کردم این را تنها در دیدار خصوصی می‌گوید اما در پایان نشست و وقتی بیرون آمدند در مصاحبه مطبوعاتی مشترک، باز سربسته اعلام کرد». به اعتقاد کارشناسان، ترساندن مردم از جنگ یک تاکتیک انتخاباتی بوده است که تلاش می‌کند با کنترل گلایه‌های فزاینده مردم نسبت به بی‌سر و سامانی وضعیت اقتصادی و معیشتی، مطالبات مردم را به سطح دارا بودن امنیت (آن هم با طرح ادعای غیرواقعی درباره دلایل ایجاد این امنیت) فرو کاهد.
ضمن این‌که اعتبار بخشیدن به ادعای رئیس‌جمهور یک کشور متخاصم درباره جنگ علیه ایران قطعاً تبعات فراوان سیاسی و امنیتی برای کشور به همراه خواهد داشت و بدون تردید به پرستیژ منطقه‌یی و بین‌المللی ایران آسیب وارد خواهد کرد...

روزنامه‌های باند علی خامنه‌ای در خصوص سفر منطقه‌یی یک روز حسن روحانی به کویت و عمان فقط به انعکاس خبر بسنده کرده‌اند، اما روزنامه‌های باند هاشمی رفسنجانی – روحانی علاوه بر تأکید بر تداوم مسیر زهرخوران در عرصه منطقه‌یی، ابعاد دیگری از استیصال داخلی، منطقه‌یی و بین‌المللی رژیم را در زیر سایه این سفر اذعان کرده‌اند:
 
آرمان: خاورمیانه تشنه‌ بازی برد- برد- خاورمیانه باید یاد بگیرد که بازی برد- باخت معنی ندارد. این‌که پیشرفت یک کشور به ضرر دیگری است دیگر منسوخ شده است. دولت روحانی توانست با قدرتهای غربی چنین شرایطی را به وجود بیاورد و یک بازی برد-برد شکل گرفت. دولت تدبیر و امید نشان داده همانند کشورهای سطح اول جهانی منطق برد- برد را بلد است و آن را چاره اختلافات می‌داند حالا فقط یک سؤال باقی است، آیا عربستان می‌تواند منطق بازی با حاصل جمع مضاعف را درک کند یا خیر؟ 
روحانی گفت: دو کشور از لحاظ سیاسی روابط نزدیکی با یکدیگر دارند و لازم است روابط اقتصادی ‏نیز همپای روابط سیاسی رشد و توسعه یابد.‏ رئیس‌ جمهوری افزود: ایران و کویت همچنین در زمینه ترانزیتی و کریدور جنوب - شمال، فرصت‌های بزرگی برای ‏همکاری دارند و می‌توان از ظرفیت‌های یکدیگر به نفع منافع دو کشور و ملت‌های منطقه استفاده کرد.‏
رئیس‌ جمهوری، توسعه روابط بانکی را پایه اساسی برای ایجاد تحرک در همکاریهای اقتصادی دو کشور ‏دانست و گفت: ایران برای توسعه همه‌جانبه روابط با کویت، از جمله سرمایه‌گذاری مشترک در پروژه‌های متنوع کاملاً آمادگی دارد.
روحانی با تأکید بر این‌که همه اختلافات موجود در منطقه با گفتگو قابل حل و فصل ‏است، اظهار داشت: مذاکره و مفاهمه را تنها راه‌حل مشکلات و سوءتفاهم بین کشورهای منطقه می‌دانیم. شیخ صباح احمد جابر الصباح امیر کویت نیز در این دیدار با اظهار خرسندی از انجام این سفر و مواضع و ‏دیدگاههای وحدت آفرین روحانی، گفت: شرایط کنونی منطقه همه ما را ملزم می‌کند که روابط خوبی با ‏یکدیگر داشته باشیم

آرمان: سرمقاله: با توجه به این‌که ایران تلاش می‌کند بر مسیر توسعه و تقویت صنایع خود گام برمی‌دارد صلح در خاورمیانه شاخص بسیار ارزشمندی برای کشورمان خواهد بود. بنابراین برای ایران نیز مصلحت بر این است که از ماجراجویی پرهیز کند و رویه صلح را با شتاب بیشتری دنبال کند. اگر ‌چه برخی در ایران افکاری تند نسبت به سعودی‌ها یا برخی کشورهای عربی دارند اما این نگاه باید در کشور تعدیل شود تا ایران به برنامه‌ریزیهای خود در مسیر توسعه دست یابد. سفر حسن روحانی به دو کشور عمان و کویت یک سیگنال مثبت در مسیر تعامل و بهبود روابط است.

آرمان: هنر دیپلوماسی و شرایط فعلی: قدرت در دنیای امروز نه در تقابل بلکه در تعامل است. صحنه سیاست صحنه صبر و عملکردی انعطافی است که حتی می‌تواند مخاصمه را نیز به صلح تبدیل نماید. اولین راه‌کار در دستیابی به این هدف، پرهیز از تنش و تعامل مثبت بر اساس رعایت اصل احترام و منافع متقابل است. با مد نظر قرار دادن این نکات و این موضوع که هیچ کشوری قابل حذف از معادلات منطقه خصوصاً در شرایط بحرانی نیست، به نظر می‌رسد رهبران منطقه و خصوصاً دستگاههای دیپلوماسی کشورمان لازم است با رایزنی با دیگر کشور‌ها، ضمن تلاش برای کاهش بحران، در مشارکت جمعی برای آن راه‌حل بیابند.

برخی روزنامه‌های باند رفسنجانی- روحانی به ارتباط پنهان دولت روحانی با طرف حسابهای خارجی در جریان این سفر اذعان کرده‌اند:
 
ابتکار: فصل نو در روابط ایران و همسایگان عرب
سفر حسن روحانی، رئیس‌جمهوری کشور به عمان و کویت را باید در چندین لایه مورد توجه قرار داد؛ در لایه نخست، یک سفر منطقه‌یی توسط رئیس‌جمهور ایران به دعوت روسای کشورهای منطقه صورت پذیرفته است و در چاچوب مراودات درون منطقه‌یی جهت حل و فصل مسایل موجود و گسترش روابط فی‌ما‌بین مورد توجه قرار می‌گیرد؛ با این حال، به موازات این سطح تحلیل باید به مسأله دیگری نیز توجه کرد و آن هم ارتباط کشورهای خاورمیانه به‌ویژه وضعیت ایران در خلیج‌فارس؛ در حدفاصل میان تنگه هرمز و خلیج ادن است.
همانگونه سفر وزیر امور خارجه کویت به تهران حامل پیامی بود، می‌توان گفت که سفر حسن روحانی نیز قابل اعتنا و بررسی از این زاویه است؛ زیرا که ایران با کشورهای منطقه به‌ویژه عربستان دارای اصطکاک‌های تعریف شده‌ای است که در چندسال اخیر حجم بالایی پیدا کرده و وضعیت تقابل در منطقه را میان ایران و عربستان شدت بخشیده است.
سفر روحانی به کویت و عمان آن هم یک روزه، سریع و قابل تأمل می‌تواند نشان‌دهنده نقل و انتقال پیام‌هایی خاص در ارتباط با کشورهای فرامنطقه‌یی و حضور آنها در حل و فصل منازعات و مناقشات منطقه‌یی مانند یمن، بحرین و از همه مهم‌تر سوریه باشد و در ضمن این سفرها می‌تواند به تغییر و تحول و ایجاد رابطه بهتر میان پایتخت‌های ایران با کشورهای حاشیه خلیج‌فارس کمک کرده و موجب ایجاد فضای معنادار در راستای ارتباط از طریق این پایتختها با کشورهای فرامنطقه‌یی جهت رسیدن به منطقگفتگو برای حل و فصل مسائل مبتلا به یا نقل و انتقال پیام‌ها از طریق کشورهای عربی باشد.

برخی روزنامه‌های باند رفسنجانی بر وجوه عقب نشنینی و غلط کردم گویی از سیاست صدور تروریسم در فرصت سفر آخوند روحانی دست گذاشته‌اند:
 
اعتماد: سفری برای کاهش تنش و افزایش آرامش
رضا میرابیان سفیر اسبق ایران در کویت
این سفر با وجود کوتاه بودن، در شرایط مهم و حساسی انجام شده و از زوایای مختلفی مانند روابط دوجانبه ایران و کویت و همچنین روابط ایران و شورای همکاری خلیج‌فارس برخوردار است و می‌تواند دستاوردها و پیامدهای مهمی را نیز به همراه داشته باشد.
سفر رئیس‌جمهور کشورمان به کویت در فاصله کوتاهی از آورده شدن پیام محرمانه امیر کویت توسط وزیر امور خارجه این کشور به تهران که گفته می‌شود پیام سران شورای همکاری خلیج‌فارس به ایران برای گفتگو و آغاز همکاری است انجام می‌شود و از این جهت می‌تواند ابعاد منطقه‌یی نیز به همراه داشته باشد. انجام این سفر با توجه به آن پیام و این تمایل از سوی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس می‌تواند نشانه و علامت مثبتی به کشورهای منطقه تلقی شود که ایران علاقه‌مند به گفتگو و آماده حل و فصل اختلافات است و می‌تواند آن پیام را تحکیم کرده و مبنایی برای آغازگفتگو و تداوم رایزنیها باشد و زمینه‌ای را برای بهتر شدن شرایط کنونی منطقه – که وضعیت چندان مطلوبی هم نیست و حتی می‌توان از بحرانی بودنش سخن گفت – مهیا کند.
در سفر رئیس‌جمهور، مسئولان ایرانی می‌توانند نظرات خود را به مقامات کویتی منتقل کنند و آمادگی تهران را برای همکاری در جهت ایجاد امنیت و برقراری آرامش و ثبات در منطقه اعلام کنند. تهران معتقد است که دستیابی به امنیت در منطقه خلیج‌فارس راهی جز همکاری دسته‌جمعی همه کشورها با یکدیگر ندارد.

موضوع تیرگی روابطه رژیم و روسیه در روزنامه‌های باند رفسنجانی روحانی هم‌چنان مقالاتی را به خود اختصاص داده است:
شرق: چرا معاون نخست‌وزیر روسیه از سفر به ایران منصرف شد
همکاریهای ایران و روسیه که به گفته مقامات کشورمان راهبردی است، در سال جاری به شکل‌های مختلف از جمله در حوزه نظامی گسترش یافته است. پرونده تحویل اس-٣٠٠ها بالاخره بسته شد و ماجرای همکاری نظامی در بحران سوریه نیز به آنجا رسید که اکنون صحبت از احتمال عبور دوباره هواپیماهای روسیه از آسمان ایران است. مقامات مسئول دو کشور تقریباً مدام در رفت و آمد هستند و درباره توسعه مناسباتگفتگو می‌کنند. ابراهیم رحیم‌پور، معاون آسیا و اقیانوسیه وزیر خارجه کشورمان، همین دیروز با ایگور مورگولوف، همتای روس خود، ملاقات و گفتگو کرد. دو طرف با ابراز رضایت از گسترش همه‌جانبه روابط در عرصه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، منطقه‌یی و بین‌المللی، افزایش ٨٠ درصدی حجم مبادلات تجاری را مثبت ارزیابی و بر تداوم این روند تأکید کردند. سفر معاون نخست‌وزیر روسیه به‌خاطر نیاز به هماهنگی‌های بیشتر به تعویق افتاده است. این در حالی است که شایعاتی شنیده می‌شد که بر اساس آن سفر مذکور به‌خاطر انتشار محرمانه‌های این سفر از سوی مقامات ایران لغو شده است

در روزنامه‌های حکومتی نکاتی پنهان از پیام شورای همکاری خلیج‌فارس به رژیم از جمله ضرورت تمکین به خواست کشورهای منطقه بیرون زده است:
 
کیهان: پادشاه عمان با تقدیر از رویکرد و آمادگی همیشگی تهران برای برقراری روابط نزدیک‌تر با همسایگان و همکاریهای منطقه‌ای، گفت که تحکیم روابط ایران و کشورهای منطقه به نفع توسعه، امنیت و ثبات ‏منطقه است.‏ سلطان قابوس خاطرنشان کرد: تردیدی وجود ندارد که تأمین امنیت منطقه مسئولیت اصلی کشورهای منطقه ‏است، لذا رایزنی و همفکری کشورهای منطقه برای حل و فصل مسایل و مشکلات، بسیار ضروری است.‏

ناکارآمدی فاجعه‌بار حکومتی در پاره‌یی از اعترافهای روزنامه‌های هردو باند با ابعاد ملی به چشم می‌خورد:
 
ابتکار: سیستان وبلوچستان با گذشت 38سال از پیروزی انقلاب هم‌چنان با ارثیه‌های به جا مانده از دوران دست به گریبان است، هنوز برخی هموطنان که به‌دلیل سکونت در روستاها و مناطق دورافتاده از داشتن هویت محروم بودند؛ به‌دنبال هویت خود هستند.
برخی از این مشکلات نیز هنوز با گذشت 37سال از پیروزی انقلاب پابرجاست و بخش‌هایی از جمعیت این استان را آزار می‌دهد. داشتن هویت اصلی‌ترین نیاز هر ایرانی و در واقع هر انسانی است اما در سیستان و بلوچستان هنوز افرادی هستند که به‌دلیل کم توجهی رژیم ستم شاهی از داشتن سجل محروم مانده‌اند و به همین سبب تاکنون نتوانسته‌اند هویت‌شان را به اثبات برسانند. سالهاست به علت نداشتن شناسنامه از حقوق اجتماعی محروم مانده‌اند، زنان و مردانی که بدون شناسنامه سالیان متمادی از عمرشان را سپری کرده و با ازدواج های غیررسمی اما شرعی فرزندانشان نیز به سرنوشت والدین خود دچار شده و بدون هویت به زندگی خود ادامه می‌دهند.

حمایت: خوزســتان یکی از استانهای غنی است که روی ذخایر عظیم نفت، گاز قرار گرفته و در زمینه صنعتی و کشاورزی یکی از قطب‌های مهم ایران محسوب می‌شود. با این وجود سالهاست؛ کم‌توجهی مسئولان و ادامه مشکلات زیست محیطی این استان زندگی را برای ساکنان این خطه از کشور سخت کرده، اما با وسعت گرفتن معضلات زیست محیطی مدتی است عرصه بیش از گذشته بر آنها تنگ شده است،
هرچه بیشتر می‌گذرد، بر این مشکلات افزوده می‌شود، اما خبری از رسیدگی مسئولان استانی و کشوری به این مسائل نیست. گویا بحرانی بودن هوا، سلامت مردم این استان، مشکلات در حوزه کشاورزی و آب، برای همه عادی شده است و فقط ساکنان خوزستان هستند که باید برای نجات و رهایی خود تلاش کنند.
 تا جمعیت میلیونی خوزستان هم‌چنان با این مشکلات دست و پنجه نرم کنند. طبق گفته نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی خوزستان هم‌چنان در بحران است و مدیریتها بر پایه نزولات جوی قرار گرفته است.
کشاورزان و کارشناسان این استان در مورد مشکلات عدیده و کم‌آبی این سرزمین هشدار داده بودند، اما آن‌قدر در مورد آلودگی این استان صحبت می‌شود که کشاورزی فراموش شده است. با بررسی وضعیت استان، کشاورزی هم جزو موارد بحرانی اعلام شده است، اما مسئولان فقط در حد وعده رسیدگی به آن اقدام کرده‌اند.
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/9a79c016-9dcf-4399-9802-c8f62f061d9e"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات