روزنامههای حکومتی در روز چهارشنبه هفدهم شهریور، بیشترین مطالب خود را به تحولات افغانستان اختصاص دادهاند. روزنامههای باند مغلوب با تعابیری مثل «اشتباه استراتژیک» و «بزرگترین بازنده» نظام را مورد حمله قرار دادهاند که چرا در مقابل طالبان تمکین نشان داده و این نشانهٔ ضعف است. در روزنامههای باند خامنهای هم با درشتنمایی برخی از اظهارات پاسدار قاآنی سرکردهٔ نیروی تروریستی قدس در جلسه غیرعلنی مجلس سیاست نظام در قبال افغانستان را توجیه کنند. با تیترهایی مثل «موضع نظام حمایت از ملت افغانستان» یا «جنگ مذهبی، دام آمریکایی» که مشابه حرفهای تکراری روزهای قبل روزنامههای باند خامنهای هستند.
کرونا و فضای انفجاری جامعه مضمون بسیاری از مقالات دیگر روزنامههای حکومتی است. بحرانهای اقتصادی اجتماعی از گرانیهای جدید تا روند صعودی نرخ تورم و چشمانداز تیرهٔ دولت رئیسی در عرصه اقتصادی اجتماعی از دیگر مضامین روزنامههای چهارشنبه هستند.
آستانهٔ تحمل مردم کمتر از قیامهای ۹۸ و ۹۶
در روزنامههای حکومتی تقریباً تمام موضوعات در عرصههای اقتصادی، برجام و مذاکره با آمریکا و همچنین طرح ضدمردمی مجلس رژیم برای بستن اینترنت، ختم شدهاند به هشدار نسبت به خشم مردم و انفجار اجتماعی.
«چرا مجلس بهدنبال رفراندوم برای حذف یارانه هاست؟» عنوان مطلب اعتماد است در مورد خیز رژیم برای حذف یارانههای غیرمستقیم. این روزنامه بهنقل از یک اقتصاددان حکومتی به نظام هشدار داده «این گونه تصمیمات بهراحتی قابل برگشت نیست و این اقدام تبعات بسیار خطرناکی به همراه دارد و در شرایطی که همه کالاها با رشد قیمت همراه بوده و معیشت مردم سختتر شده نباید چنین تصمیماتی اتخاذ شود». این کارشناس حکومتی در ادامه با اشاره به قیامهای دی ۱۳۹۶ و آبان ۱۳۹۸ در اعتراض به گرانیها گفته: «در شرایط کنونی آستانه تحمل مردم برای این موضوع از آن روزها هم کمتر شده است و مسئولان باید به این موضوع توجه ویژه داشته باشند».
«آینده اقتصاد در دو سناریو» عنوان مطلب روزنامه دنیای اقتصاد است که بهنقل از مرکز پژوهشهای اتاق ایران در مورد مذاکرات اتمی رژیم با آژانس و آمریکا نوشته است در صورت تشدید تحریمها «با دو موج مخرب افزایش شدید تورم (کاهش قدرت خرید بخشهای بزرگی از مردم) و بیکاری گسترده (ناشی از تعطیلی یا تعدیل نیروی کار واحدهای تولیدی) مواجه خواهیم بود. افزایش فقر مطلق در نتیجه افزایش سطح عمومی قیمتها، افزایش نابرابری، کاهش قابل توجه اعتماد سرمایه اجتماعی، بروز نارضایتی عمومی و گسترش فساد و بزهکاری پیامدهای مورد انتظار این شوکها خواهند بود».
آفتاب یزد هم در مورد طرح فیلتر کردن اینترنت که در دست مجلس ارتجاع است ابراز وحشت آخوند علی غلامی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم در قضاییه رژیم را انعکاس داده که به مجلس آخوندی هشدار داده: «طرح صیانت از کاربران در فضای مجازی، نگرانی عجیبی در مردم ایجاد کرده است» این آخوند حکومتی در ادامه گفته در شرایطی که کرونا بیداد میکند و بیکاری و فقر صبر مردم را به سرآورده وقت مناسبی برای بستن اینترنت نیست»،
«در روی همان پاشنه میچرخد»
مضمون مشترک در مطالب مختلف بحران بیراهحلی و دروغدرمانی از یکسو و تداوم بحرانهای اقتصادی از سوی دیگر است.
«عاملان مرگ هزاران مبتلا به کرونا» عنوان مطلب جهان صنعت است که با اشاره به تعمد نظام در تأخیر برای واکسینه کردن مردم به دروغهای مخبر معاون رئیسی جلاد اشاره کرده و نوشته: «افکار عمومی بر این خواسته پای میفشارند که مسئولان عامل این فاجعه انسانی باید به اتهام ارتکاب جرم در قتل غیرعمد هزاران انسان بیگناه در دادگاه عمومی محاکمه شوند».
رسالت از باند خامنهای با اشاره به تدوام سیاستهای چپاولگرانهٔ دولتهای قبلی در دولت رئیسی جلاد نوشته است: «رئیسی اگر بخواهد این وضع را ادامه دهد در پایان همین سال با ۴۰۰هزار میلیارد تومان کسری در یک سیاهچاله ابر تورمی سقوط میکند. اگر تحریمها را به این خطاها و انحرافات اضافه کنیم، در بر همان پاشنهای میچرخد که در سالهای گذشته چرخیده است!».
«روند صعودی تورم» بر اساس گزارش مرکز آمار رژیم عنوان مطلبی است در ستاره صبح که البته اغلب روزنامهها به آن اشاره کردهاند. در قسمت از بیلان رشد تورم سالانه نوشته است: «روند افزایش قیمت لبنیات در مدت اخیر بهصورتی بوده که ۶قلم از این گروه نسبت به سال گذشته بیش از ۵۰درصد و حتی تا ۱۲۰درصد گران شده است». در ادامه افزوده: «گروه خوراکیها برای خانوارها بهطور متوسط ۵۷.۱ درصد گرانتر از پارسال تمامشده».