یک روز پس از شکست پروژهٔ امنیتی خامنهای در زاهدان و برگزاری اعتصاب شنبه۸مهر و تظاهرات جمعه۷مهر۴۰۲ با شعار مرگ بر خامنهای و گرامیداشت سالگرد بیش از صد شهید جمعهٔ خونین زاهدان با ۱۰۳ عملیات کانونهای شورشی در شهرهای مختلف سراسر ایران؛ آخوند اسماعیل خطیب وزیر جنایتکار اطلاعات خامنهای، در گردهمایی اعضای هیأتهای نظارت استانی انتخابات که با عنوان همایش «انتخابات قوی، منظم و مؤثر» در مشهد برگزار شد، گفت: «دشمن تلاش کرد با افزایش فشارها و تحریمها در موضوعات مختلف یک همگرایی علیه ایران ایجاد کند تا آشوبها و اغتشاشها را تداوم ببخشد، بحران امنیتی ایجاد کند و آن را تا انتخابات ادامه دهد»
وی با اشاره به تلاش «دشمنان در بازهٔ زمانی هشتم مهر ماه» در زاهدان، افزود: «دشمنان بهدنبال ناامن کردن مرزهای شرقی کشور هستند و لازم است علمای شیعه، اهلسنت و مسئولان هوشیار باشند» (خبرگزاری حکومتی تسنیم ـ ۹مهر ۱۴۰۲).
آخوند جنایتکار که میبیند بهرغم بسیج نیروهای انتظامی و لباس شخصیهای وزارت اطلاعات با انواع خودرو و تجهیزات در مناطق مختلف زاهدان و برپا کردن دستکم ۷۰ نقطهٔ ایست و بازرسی، هموطنان دلاور بلوچ در شهرهای زاهدان، راسک، خاش، سوران، تفتان، سراوان و... دست به تظاهرات زدند، سراسیمه شده و بهخصوص از این واقعیت ترسیده که جوانان دلاور در زیر شلیک گلوله و گاز اشکآور با فریاد «میکشم میکشم آنکه برادرم کشت»... بر عزم خود برای دادخواهی خون شهیدان تا سرنگونی فاشیسم دینی حاکم بر ایران تأکید کردند. چیزی که میتواند الگویی برای تداوم خیزشها در سایر و گرامیداشت سراسری شهیدان قیام باشد.
آخوند خطیب در ادامه ضمن اشاره به خطر برهمخوردن ثبات و امنیت نظام «با حرکتهای ایذایی و تروریستی» افزود: «یکی از راهکارهای دشمنان ایجاد حرکتهای ایذایی و تروریستی داخل کشور بود تا بیثباتسازی و امنیتزدایی را رقم بزنند که این اقدامات تروریستی مقدمه ایجاد آشوب مجدد در کشور بود... دشمن در سال جدید تلاش داشت سیاستی واحد به همه آنها ابلاغ کند که مهمترین رکن آن اجرای عملیاتهای تروریستی و ناامنسازی بود».
محور مهم دیگری که در سخنان وزیر جنایتکار اطلاعات آخوندی جلب توجه میکند، انگشت گذاشتن او بر خطر جنگ گرگها در میان نیروهای امنیتی و حافظ نظام ولایت است که آن روی سکهٔ ترس و وحشت سرکرده گشتاپوی نظام از آتش و قیام است.
وی در این رابطه، پیام خامنهای را به دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی ابلاغ کرده و میگوید: «رهبر معظم دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی را مکلف به جهاد تفاهم کردند که این همافزایی، مشارکت، انسجام و همراهی امروز ثمرهاش پیروزی و قدرتمندی نظام جمهوری اسلامی ایران است که باید تلاش کنیم این اقتدار امنیتی که به برکت همگرایی بهوجود آمده تداوم پیدا کند. جا دارد از همه دستگاههای نظامی، انتظامی، قضائی، امنیتی، اطلاعاتی، وزارت کشور، دادگستریها و دادستانها که در این زمینه تلاش کردند، تشکر کنیم».
دژخیم خطیب سپس نیازمندی نیروهای وارفتهٔ نظام به «روحیه و امید» را یادآوری و تأکید میکند: «همهٔ دستگاهها بهجای اینکه برای یکدیگر حاشیه درست کنند، تلاش کنند تا تقویت دستگاهها و واحدها دنبال شود و اثر عملی آن در جامعه نشان داده شود و طبیعتاً بتواند زمینه مشارکت را افزایش دهد. راه اصلی این است که همهٔ ما در حاکمیت دستبهدست هم بدهیم، دولت، قوه قضاییه، نیروهای مسلح و مخصوصاً صدا و سیما دستبهدست بدهیم تا امید را در جامعه زنده کنیم».