728 x 90

بحث رفراندم و شعله‌ور شدن آتش جنگ باندها

رفراندوم ...
رفراندوم ...

از دوشنبهٔ هفتهٔ گذشته(۲۲مهر) که آخوند روحانی در جریان کنفرانس مطبوعاتی بار دیگر موضوع رفراندم را مطرح کرد و بعد آن را در جلسه هیأت دولت و سپس در دانشگاه تهران تکرار کرد، آتش جنگ باندی در درون نظام برافروختهتر شده و هر روز اوج بیشتری می‌گیرد.

پاسدار حسین شریعتمداری، گماشتهٔ خامنه‌ای در کیهان(۲۹مهر)،‌ با بیان این‌که موضوع مذاکره که روحانی مطرح کرده: «با صراحت از سوی آمریکا و اروپا اعلام شده است» افزود: «اصلی‌ترین بخش‌های آن، این‌که نظام از صنایع موشکی خود دست بردارد، به حضورش در منطقه و حمایت از جبهه مقاومت خاتمه بدهد و... کوتاه سخن این‌که به لقمه آسان و بی‌دردسری برای بلعیدن توسط آمریکا تبدیل شود! و این، در یک کلمه یعنی تسلیم ذلت‌بار». پاسدار شریعتمداری در ادامه خطاب به روحانی نوشت: «تسلیم که به رفراندم و مذاکره نیاز ندارد، برای تسلیم شدن نیم‌متر پارچه سفید کافی است تا در مقابل آمریکا روی دست بلند کنید! آیا غیر از این است؟! آمریکا و اروپا با صراحت اعلام می‌کنند که منظورشان از مذاکره، حل و فصل مسائل فیمابین نیست بلکه نتیجه‌ای که از مذاکره در نظر گرفته و بر آن اصرار دارند را پیشاپیش اعلام کرده‌اند بنابراین چرا روحانی دیکته‌نویسی ایران برای آمریکا و اروپا را مذاکره! معرفی می‌کند»؟!

کاظم انبارلویی، عضو باند مؤتلفه، گفت: «مشخص نیست روحانی درباره چه موضوعی رفراندم می‌خواهد. سخنان او فرار رو به جلو است». وی افزود: «اگر منظور روحانی از برگزاری رفراندوم مذاکره با آمریکاست، بهتر است به ایشان یادآور شویم که خود ایشان گفتند که مذاکره با آمریکا دیوانگی است پس بنابراین بحث مخالفت و موافقت با مذاکره نیست؛ اساساً ما امروز موضوعی نداریم که بخواهیم در خصوص آن رفراندم برگزار کنیم». انبارلویی به بی‌اعتباری روحانی اشاره کرده و گفت: «وعده‌هایی را که به مردم داده اجرایی و عملی نکرده است و به‌عنوان یک دیپلمات توافقی به‌عنوان برجام صورت داده که فاقد یک قاعده درست از نظر توازن بود».

جعفرزاده‌ ایمن‌آبادی، عضو فراکسیون موسوم به مستقلین ولایی در مجلس آخوندی، با اذعان به وحشت باند حاکم از همه‌پرسی گفت: «برخی دستگاهها به جای مردم اظهارنظر می‌کنند و خود را در نقش قیم مردم می‌دانند، نظر مردم برای برخی مقامات و مدیران ارزش ندارد». وی افزود: «روحانی باید به‌صورت مشخص موضوع برگزاری همه‌پرسی را مطرح کند».

محمدجواد فتحی، عضو مجلس ارتجاع هم‌سو با آخوند روحانی هم گفت: «با صرف اظهارنظر مطبوعاتی مشکلی حل نمی‌شود و مراجعه به آراء عمومی یک حباب است». وی با اشاره به کلی‌گویی‌های آخوند روحانی افزود: «مشخص نیست که چه موضوعی را مورد نظر دارد. مراجعه به آراء عمومی خوب است اما تا مادامی که پیشنهادی به‌صورت شفاف و مشخص ندهند، رفراندم یک امر باطنی قلبی برای ایشان است که مشکلی از مسائل جامعه حل نمی‌کند». وی در ادامه اذعان کرد: «اظهارنظر درباره رفراندم در ادوار مختلف به‌نظر سیاسی است». وی با نگرانی از پیامدهای هر گونه رفراندمی در رژیم هشدار داد: «شرایط کنونی کشور پیچیده است و ما در حال جنگ اقتصادی با ابرقدرتها هستیم و اصلاح ساختاری به‌نحوی که به فسادها دامن زده نشود و ریشه فساد خشکانده شود، ضروری است اما مشخص نیست که آقای روحانی دنبال چه موضوعی است»؟

محمدعلی پورمختار، عضو دیگر مجلس آخوندی، گفت: «اصرار به برگزاری رفراندم بدون پرداختن به‌عنوان و موضوع نشان از عدم اراده و جدیت برای اجرای آن دارد و بیشتر شکل تبلیغاتی به خود می‌گیرد».

کیهان خامنه‌ای در مطلب دیگری روحانی را عامل تشدید بحران درونی رژیم دانسته و از جمله نوشته است: «در حالی که کشور با مسائل جدّی اقتصادی و معیشتی رو‌به‌رو است و دشمن نیز تمام‌قد تلاش می‌کند تا از این نقطه‌ضعف، ماهی درشتی برای خود صید کند، روحانی ترجیحش این است که هم‌چنان به طرح مسائل دوقطبی و حاشیه‌ای که هیچ ثمری جز رادیکالیزه کردن فضای سیاسی کشور ندارد، بپردازد».

پاسدار ضرغامی، گماشتهٔ سابق خامنه‌ای در صدا و سیمای آخوندی هم ضمن اشاره به شکاف درون باند خامنه‌ای موسوم به اصول‌گرایان، اظهارات روحانی را مورد حمله قرار داد و گفت: «دوقطبی‌سازی روحانی سیاستی نخ‌نماست که تماشاگر زیادی ندارد. سلاح کارآمد روحانی در رقابتهای سیاسی، دوقطبی سازی است و اصول‌گرایان بیشتر از اصلاح‌طلبان جاده‌صاف‌کن این سیاست بوده و هستند»!

روزنامهٔ حکومتی فرهیختگان وابسته به ولایتی، مشاور خامنه‌ای، اظهارات روحانی را ترفند انتخاباتی برای ایجاد دوقطبی توصیف کرد و افزود: «اظهارات اخیر رئیس‌جمهوری در دانشگاه تهران که میان قائلان به «تعامل سازنده» و «تقابل مستمر» با جهان، دست به ایجاد دوقطبی زد یا یک هفته قبل از آن، ضمن بهترین توصیف‌کردن مجلس اول، علناً نظارت استصوابی شورای نگهبان را به چالش کشید، همگی از ایجاد یک صف‌بندی مجدد میان گفتمان دولت و جبهه رقیب حکایت دارند».(۲۹مهر)

بی‌ثمری کلی‌گویی‌های روحانی برای گرفتن سهم قدرت و چپاول از باند رقیب، صدای برخی شرکای وی را هم درآورد.

روز ۲۹مهر روزنامهٔ حکومتی آفتاب یزد تحت عنوان «رویای رفراندم یک رئیس‌جمهور!» نوشت: «این بار نیز روحانی از رفراندم گفت اما طبق معلوم گفته نشد که همه‌پرسی در چه چیزی؟ بارها در رسانه‌ها از ابهام‌گویی حسن روحانی در این‌باره انتقادهایی شده است. این‌که چرا او مشخصاً به بیان این‌که باید در چه حوزه‌ای همه‌پرسی شود، نمی‌پردازد»؟

این روزنامه در ادامه وجه دیگری از شیادی روحانی را برملا کرده و افزود: «هر چند روحانی از رفراندم می‌گوید اما دستش برای این کار بر اساس قانون باز نیست. از قرار معلوم حسن روحانی خود نیز به‌عنوان رئیس‌جمهور می‌داند که همه‌پرسی فرجامی ندارد».

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/813fbe63-8c05-4446-8faf-f6cc651452c3"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات