مشکلات و بحرانهای گریبانگیر حکومت آخوندی در سال ۹۷ آنچنان سنگین و سخت بود که رسانههای هر دو باند در آستانه نوروز و سال نو به ذکر مصیبت قسمتی از آنها پرداختند.
مشکلات و بحرانهایی که نشاندهنده شکست رژیم در تمامی عرصههای خارجی، اقتصادی و اجتماعی است.
بحرانهایی که نتیجه آنها برای رژیم گیرافتادن در چنبره بحران سرنگونی است.
ورق تلخ و جانکاه
بارگران این بحرانها و تلخکامی حاکمیت آخوندی در مقابله با این بحرانها آنچنان بر دوش آن سنگینی میکند که یک روزنامه وابسته به باند روحانی مینویسد: «صفحات ۹۷ را از هر طرف که ورق بزنی به قطعهای تلخ و سخت و جانکاه خواهی رسید».(ابتکار ۲۸اسفند ۹۷)
سردرگمی استراتژیک
کیهان خامنهای هم به شکست در زمینه سیاست خارجی اذعان میکند و سال ۹۷ را سالی میداند که «اغلب مسئولان کشور دچار نوعی سردرگمی استراتژیک بودند».
این روزنامه باند خامنهای شکست در زمینه سیاست خارجی را بهطور عمده به خروج آمریکا از برجام و ناتوانی اروپا در مقابله با تحریمهای آمریکا معطوف میکند: «خروج آمریکا از برجام به تلاطمی که از ماهها پیش در بازار ارز ایجاد شده بود دامن زد. بهموازات این ماجرا در صحنه دیپلماتیک پس از خروج آمریکا از برجام، دولت اعلام کرد که مدتی اندک منتظر میماند تا اروپا منافع اقتصادی ایران در برجام را تضمین کند. انتظاری که از اساس نسبتی با واقعیت نداشت و اروپا نه توان برآورده کردن چنین انتظاری را داشت و مهمتر از آن، ارادهای نیز در این زمینه نداشت».
روزنامه آرمان وابسته به باند روحانی در چند جمله و بهطور خلاصه وضعیت در داخل کشور را بحرانی میداند: «آمارهای مختلف در جامعه ملی در حوزههای گوناگون این معنا را در واقعیت امر نشان میدهد که در حوزههای مختلف چالشهای موجود میل به بحرانی شدن را در خود آشکار کردهاند».
گرانی ۲۰۰ تا ۳۰۰درصدی ارزاق
روزنامه رسالت هم گرانی را دستآورد دولت برای مردم در سال ۹۷ میداند که در اثر آن «قیمت سبد ارزاق عمومی مردم ۲۰۰ تا ۳۰۰درصد رشد داشته است».
این روزنامه باند خامنهای در تشریح این وضعیت مینویسد: «بر اساس آخرین گزارشات مرکز آمار ایران از قیمتها و تورم در سال جاری نرخ تورم در ۱۲ماه منتهی به بهمنماه امسال به ۲۳.۹درصد رسید که نسبت به همین میزان در دیماه گذشته ۲.۹درصد افزایش داشته است... همه قیمت ارزاق عمومی در روندی روبهرشد هر روز ساعت میزند و بهگفته کارشناسان آنچه موجبات نگرانی در این آشفتهبازار شده، افزایش غیرمعقول و غیرقابلانتظار قیمتهاست و این امر در مواردی سبب کمیابی و گرانی شدید یک ماده غذایی شده است».
مطالب فوق گوشهای از اعترافات رسانههای هر دو باند بود که هر یک از آنها به بیانی به ناکامی و تلخکامی در زمینه مسایل داخلی و خارجی اذعان کردند، که البته شمهای بود از نوشته رسانهها و اظهارات مهرههای هر دو باند در زمینه شکست رژیم در سال ۹۷.
تلخکامی بزرگتر
اگرچه این رسانهها به تلخکامی و شکست در زمینههای فوق اذعان میکنند، اما تلخکامی بزرگتر برای رژیم و در رأس آن ولیفقیه ارتجاع وقوع قیامها و اعتراضات مختلف اجتماعی در شهرهای کشور است که مردم در کف خیابانها نظام را به چالش کشیدند.
تلخکامی در سال ۹۷ و به چالش کشیده شدن حاکمیت توسط مردم آنچنان تلخناک و مصیبتبار بود که علی خامنهای را وادار کرد شخصاً به صحنه بیاید و نسبت به سال ۹۸ ابراز نگرانی کند.
ابراز نگرانی علی خامنهای و سایر سردمداران حکومتی نسبت به سال ۹۸ قطعاً ریشه در شکست در مقابله با مردم قیامکننده و کانونهای شورشی در سال ۹۷ دارد.
بنبست و سرنگونی
قطعا اگر نظام در این رابطه دستآورد و توفیقی داشت و از این بابت احساس خطر نمیکرد، دلیلی برای ابراز نگرانی آن هم در بالاترین سطح آن وجود نداشت.
میل به بحرانیشدن چالشها که آن رسانه وابسته به روحانی(آرمان) به آن اذعان کرد، گواه بر این واقعیت است که این چالشها در سال ۹۸ هم سر راه حکومت آخوندی قرار دارد.
ضمنا سمتوسوی نهایی بحرانهایی که توسط این رسانهها به آن اذعان شد، خروش و خشم بیشتر مردم است که نتیجه قطعی آن اوجگیری اعتراضات و سرنگونی حاکمیت است.