گرانی کالاهای مورد نیاز سفرههای مردم بهطور سرسام آوری افزایش یافته و اکثریت مردم را در تنگنای معیشتی شدید قرار داده است.
قیمت مواد غذایی آنچنان در حال افزایش است که خرید موادی مانند تخم مرغ، گوشت مرغ، کره، پنیر، گوشت قرمز، برنج، ماهی برای اکثریت خانوارها تبدیل به یک آرزو شده است.
نایبرئیس کمیسیون پول و سرمایه اتاق بازرگانی رژیم در تهران گفت: «در شرایط فعلی و با نرخ تورم موجود سفرههای مردم کوچکتر میشود. اگر فردی تا دو سال گذشته حقوق چهار میلیون تومانی دریافت میکرد، یعنی درآمد هزار دلاری داشت. در صورتیکه اکنون با احتساب ۲۰درصد افزایش حقوق اگر به ۵میلیون تومان رسیده باشد، این رقم نزدیک به ۲۵۰دلار است یعنی در دو سال اخیر قدرت خرید مردم یکچهارم شده است. هزینهها افزایش پیدا کرده و درآمدها نمیتواند با شیبی که هزینهها رشد کرده، افزایش یابد. با چنین رویهای طبقه متوسط ما به سمت طبقه فقیر حرکت و طبقه فقیر در فقر مطلق قرار میگیرد، بهطوریکه این قشر امکان تأمین بدیهیات زندگی مانند خورک و پوشاک را ندارند . متأسفانه در کشور ما این موضوع عادیسازی میشود زیرا زمانی که مجلس تصویب کند به ۶۰میلیون نفر کمک کالایی تعلق بگیرد، نشاندهنده نیازمند بودن این اقشار است». (خبرگزاری ایلنا۱۸ مهر۹۹)
در شرایطی که گرانی سرسامآور اقلام غذایی وجود دارد، رژیم برای گرانی نان هم زمینهچینی میکند.
در روزهای اخیر در ارومیه و شهرهای استان گیلان مردم برای خرید نان با مشکل روبهرو هستند و برای چند قرص نان باید ساعتها در صفهای طولانی در انتظار بمانند.
نانوایان در ارومیه و برخی شهرهای استان گیلان بهدلیل کمبود آرد دولتی و افزایش قیمت آرد آزاد، ساعات پخت نان را کاهش داده و از ظهر به بعد تنورها را خاموش و نانوایی را تعطیل میکنند.
سفرههای مردم آنچنان خالی است که خبرگزاری مجلس رژیم در مطلبی با عنوان «املت غذایی لاکچری شده است» نوشت: «تخم مرغ غذایی لاکچری خانوارها کمدرآمد است؛ که با رشد چند برابری خود از سفره کم درآمدها پَر کشیده و اقشار ضعیف جامعه را در شوکی عظیم فرو برد، سؤالات متعددی ذهن کثیری از افراد کشور را که متقاضی این غذای کم هزینه اما شکم پرکُن بودند را به خود مشغول کرد، آیا تخممرغها وارداتی هستند؟ آیا تولید تخممرغ هم در ارتباط مستقیم با افزایش نرخ ارز است؟» (خبرگزاری مجلس ۱۹مهر۹۹).
در زمینه افزایش قیمت مواد خوارکی تلویزیون رژیم بهنقل از مرکز آمار گفت: «مرکز آمار ایران تغییرات قیمت کالاهای خوراکی را در شهریورماه اعلام کرد که طبق آن افزایش بین ۳تا ۲۲درصد متغیر بوده است. کمترین افزایشها در گروه نان و غلات بوده، میوه، خشکبار و سبزیجات نیز بیشترین افزایش را ثبت کردهاند با بیش از ۲۰درصد» (تلویزیون شبکه یک رژیم ۱۳مهر۹۹).
در مهر۹۸ قیمت دلار ۱۱هزار و ۴۵۰تومان بود، مهر۹۹دلار به بالای ۳۰هزار تومان و سه برابر شده است .
مهر۹۸ کره پاستوریزة ۱۰۰گرمی ۴هزار و ۵۰۰تومان بود، مهر۹۹ یک کرهٔ ۱۰۰گرمی ۸هزار تومان است. در طول یک ساله گذشته مسکن و خودرو نیز با جهش قیمت مواجه بودند.
گرانی مواد غذایی و فقر روزافزون، مردم را طوری در تنگنای معیشت قرار داده که بسیاری از آنها نیازمند به حمایت غذایی هستند.
در گزارش اخیر وزارت کار رژیم به نیازمندی ۷. ۶میلیون نفر به حمایت ویژه و قرار گرفتن تحت پوشش طرح امنیت غذایی اشاره شده است.
واضح است که این آمار نمیتواند دربرگیرنده همه افرادی باشد که نیازمند حمایت غذایی هستند، چرا که با توجه به اکثریت مردم که در زیر خط فقر زندگی میکنند قطعاً آمار جمعیتی که نیازمند حمایت غذایی هستند بسیار بیشتر است.
چند سال پیش علیاکبر سیاری معاون وزارت بهداشت رژیم اعتراف کرد در حال حاضر ۳۰ درصد مردم کشور گرسنهاند و نان خوردن ندارند که این آمار را وزارت رفاه هم تأیید میکند.(خبرگزاری دانشجو ۲۹ مرداد۹۵)
به فرض اینکه آمار مورد اشاره وزارت کار دولت روحانی را هم مورد استناد قرار بدهیم، در کشوری مثل ایران که روی دریایی از منابع مختلف قرار گرفته این آمار کوچکنمایی شده هم بسیار زیاد و بسیار نگرانکننده است.
در بخشی از گزارش وزارت کار آمده است «امروز آمارها حاکی از پایینبودن سطح رفاه عمومی تمام خانوارهای کشور و بهطور خاص جهش نرخ فقر در سالهای ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ است. تنها ۲. ۵میلیون خانوار (۱۰درصد خانوارها) در کشور ماهانه بیش از ۹میلیون تومان هزینه میکنند». (سایت ۹۰ اقتصادی و روزنامه شرق ۱۹مهر۹۹)
این وضعیت مبین این است که ۹۰درصد خانوارها زیر خط فقر قرار گرفتهاند چرا که اخیراً اعلام شد خط فقر ۱۰میلیون تومان است.
یک کارشناس حکومتی هم اعلام کرد دهک نهم جامعه در حال فروپاشی و رفتن به زیر خط فقر است، طبقه متوسط دیگر موضوعیت ندارد و جامعه به دو بخش دارا و ندار تقسیم شده است.
آخوند روحانی و دولتش تلاش دارند شیادانه تحریمها را عامل بهوجود آمدن چنین وضعیتی قلمداد کنند، در صورتی گرانی کالاهای سبد مصرفی خانوارها هیچ ربطی به تحریم ندارد.
چرا که این کالاها اساساً در داخل کشور تولید میشوند و دست اندارکاران عمده تولید آنها نیز نهادهای حکومتی و شرکتهای متعلق به عناصر حاکمیت هستند که تماما به دنبال افزایش قیمتها و غارتگری از جیب مردم هستند.
گران شدن کره نتیجة یک رانت کلان حکومتی بود که در دوماهه ابتدای سال۹۸ به اندازه تمامی سال۹۷ کره وارد شد و تولیدی داخلی را نابود کرد. در حال حاضر نیز کره وارداتی به قیمت دلار بیش از ۳۰هزار تومانی در بازار به فروش میرسد.
واقعیت این است که امروزه اکثریت مردم ایران در ایران تحت حاکمیت ولایت فقیه تنها به دنبال قوت لایموت خود هستند. آنها ارتش گرسنگانی را تشکیل میدهند که یک قلم قیام آبان۹۸ را خلق کردند و بی تردید خلق آبانهای دیگر در راه خواهد بود. این تنها راه است.