ضربه به نظام از «گرفتگی راه نفس اقتصادی» تا «فرایند ماشه»
اغلب تیترهای صفحات اول روزنامههای باند ولیفقیه در روز ۲۰خرداد، حمله به سخنان روز گذشتهٔ آخوند روحانی و نوشتن کارنامهٔ شکستهای نظام در عرصههای مختلف به حساب باند مغلوب اختصاص یافته است. تیتر کیهان خامنهای دست روی تناقض بین اظهارات روحانی در مورد برجام و وزیر امور خارجه آمریکا گذاشته و نوشته است: «روحانی: امروز هم راهحل مشکلات برجام است – بلینکن: حتی در صورت بازگشت برجام صدها تحریم میماند».
هر چند در روزنامههای باند ولیفقیه چندان شعار علیه مذاکره بر سر برجام مثل قبل به چشم نمیخورد اما در روزنامههای باند مغلوب تأکید بر شرایط وخیم نظام و ضرورت عقبنشینی به تلویح یا تصریح دیده میشود.
مردمسالاری از باند مغلوب نوشته است: «ادعای دیروز فاکس نیوز درباره فعالیت اتمی مخفیانه در ســایت ســنجریان جاجرود نیز در جهت تشدید تخاصم علیه ایران قابل تحلیل و ارزیابی است». مردمسالاری در ادامه نوشته است: «این که گمان کنیم، خروج آمریکا از برجام تنها و تنها با نظر» دونالد ترامپ «رئیسجمهوری پیشین آمریکا بوده است؛ یعنی هیچ شناختی از ایالات متحده نداریــم. اینکه گمان کنیم، آمریکا تنها و تنها با نظر» جو بایدن «خیلی سریع به برجام بازمیگردد هم یک اشتباه است... . گویا کسی در جمهوری اسلامی حواسش به این نیست که پازل خطرناک علیه ایران در حال شکلگیری اســت. دمکراتها خدای ایجاد ائتلاف و اتحاد در عرصه روابط بینالملل هستند. شــاید اینبار آنها با فضاسازی بتوانند فرآیند ماشه را علیه جمهوری اســلامی فعال کــرده و در جهت وارد کردن ضربه به (نظام) وارد عمل شوند».
روزنامههای باند خامنهای در گزیدگی از طرح ۶کلاس سواد رئیسی همچنین به مطالبی در تبلیغ رئیسی در صفحات اول خود دارند.
در روزنامههای هر دو باند پارهیی از بحرانهای اقتصادی اجتماعی دیده میشود. در صدر آنها بحران کمبود واکسن و نارضایتی مردم است که روزنامههای باند ولیفقیه آنرا به حساب ناکارآمدی دولت روحانی گذاشتهاند و در باند مغلوب هم با حمله به مهرههای باند خامنهای در نمایش انتخابات این بحران را تلویحا به حساب کل نظام گذاشته و نوشته است: «فعلاً کرونا اولویت هیچکس نیست. نشان به آن نشان که در مناظره اول هیچکدام از کاندیداها یادی از کرونا نکرد و وقتی داد مردم در فضای مجازی به هوا بلند شد، درباره حل بحران کرونا وعدههای سر خرمن دادند. حالا کمکم کارناوالهای انتخاباتی راه افتاده، و شرایط برای ورود به پیک پنجم مهیاست. اما فعلاً کرونا اولویت نیست چون دعوا سر چیزهای دیگری است که مردم در آنها چندان مهم نیستند».
«بسته بودن راه تنفس اقتصادی» بحران دیگری است که روزنامه جهان صنعت از باند مغلوب بر آن دست گذاشته و ضمن تأکید بر ضرورت «کوتاه آمدن» در جریان مذاکرات وین به نظام هشدار داده: «یادمان باشد که آن کشوری که دستکم از نظر اقتصادی در شرایط نامساعد قرار دارد، ایران است... باید در مبارزه اقتصادی در جاهایی راه را برای تنفس باز کنیم».
در روزنامه دیگر باند مغلوب کاروکارگر اذعان شده که در این شرایط بسته بودن راه تنفس اقتصادی، باندهای حاکم به فکر باز کردن آن از طریق سرکوب حقوق کارگران هستند. این روزنامه نوشته است: «اتاق بازرگانی ایران همزمان با انتخابات ریاست جمهوری، طرحی را با عنوان «دیدگاههای رنجآفرین و دیدگاههای گنجآفرین در حوزه اقتصاد (بایدها و نبایدها در مطالبات اقتصادی)» ارائه داده که بخشهایی از آن بهطور مستقیم معیشت کارگران را هدف قرار داده است. نویسندگان این طرح معتقدند افزایش حقوق کارگران نتیجهیی جز تورم و افزایش بیکاری به همراه ندارد. در این طرح برای کاستن از هزینههای دولت پیشنهادهایی چون قانونی کردن قراردادهای موقت، افزایش سن بازنشستگی، تغییر محاسبه مستمری بازنشستگی و احیای فرهنگ استاد - شاگردی و به کار گرفتن جوانان بیکار بدون پرداخت حداقل دستمزد ارائه شده است». این روزنامه در ادامه بهنقل از یک کارشناس خارج کشوری نوشته است: «آنهایی که مدافع این برنامه هستند، خرید نیروی کار را با خرید سیبزمینی و پیاز قاطی کردهاند و تفاوت این دو را یا درک نمیکنند یا عمداً نادیده میگیرند روشن است که گرفتار یک خبط اساسی در مقدمات اقتصاد هستند».
نمایش انتخابات و تهدید زمین خوردن «یک قواره خوش قدوبالا»!
روزنامههای حکومتی بهویژه در باند مغلوب برای هیجانی کردن فضای سرد انتخابات تمام ترفندهای خود را به کار گرفتهاند، حتی بر موج نفرت مردمی از رئیسی سوار شده و تأکید کردهاند برای جلوگیری از ورود او باید همه پای صندوق بیایند اما همین روزنامهها به انزوای اجتماعی رژیم در این نمایش اذعان کردهاند.
«مناظرهها بوی خواب و عدم شفافیت میدهد» عنوان مطلبی در آرمان است که از جمله نوشته است: «پیام عدمپاسخگویی نوعی انحصار به جامعه میدهد و ناخودآگاه مردم بهصورت آشکار و پنهان در مقابل هر گونه انحصار مقاومت نشان میدهند! و مقاومتها در فرآیند زمان تولید قدرت خواهند کرد. حکمرانان هوشمند و واقعیتنگر میدانند حتی زخمهای کوچک نیز میتوانند تولید عفونت کنند و یکقواره خوشقدوبالا را به زمین بزند!. ». .
آرمان در مطلب دیگر به مهرههای نمایش انتخابات در مورد وعدههای تو خالی هشدار داده: «نباید مطالبات کارگران را دستمایه تبلیغات انتخاباتی کرد، چرا که معیشت مردم شوخیبردار نیست و با سیاسیکاری هم مشکلی برطرف نخواهد شد؛ بلکه فاصه بین کارگران و دولت را بیشتر میکند و این اتفاق اصلاً به صلاح کشور نیست».