در شرایطی که بسیاری از مردم و کسبه هر ساله زیر فشار بار مالیاتی و زورگویی دولت ضدمردمی هستند و طی سالهای گذشته نیز اصناف مختلف در اعتراض به سیاست چپاولگرانه دولت در زمینه اخذ مالیات از آنها اعتصاب و اعتراض کردند، اما بر اساس گزارش رسانههای حکومتی در ۱۹آبان ۹۷ نهادهایی که مستقیم و یا غیرمستقیم وابسته به بیت خامنهای هستند به شرح زیر از پرداخت مالیات معاف شدند:
۱- بنیاد موسوم به شهید
۲- کمیته امداد خمینی
۳- سازمان تبلیغات اسلامی
۴- دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
۵- بنیاد مسکن
۶- بنیاد مستضعفان
۷- ستاد اجرایی فرمان امام
۸- مرکز خدمات حوزههای علمیه
۹- مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی
۱۰- جامعه المصطفی العالمیه
در جریان جنگ و جدال باندی بر سر غارت و چپاول اموال مردم، دخالتهای آشکار و پنهان این نهادهای وابسته به بیت خامنهای در اقتصاد کشور همواره مورد انتقاد و مخالفت باند مقابل بوده است.
این نهادها یا مستقیم دستاندرکار امور اقتصادی و یا این که در جهت سیاستهای مداخلهگرانه رژیم در منطقه در جهت صدور ارتجاع و تروریسم رژیم فعال هستند.
یکی از این نهادها «ستاد اجرایی فرمان امام» است که بر اساس گزارش تحقیقی که خبرگزاری رویترز در ۲۰آبان ۹۲ منتشر کرد میزان دارایی آن بالغ بر ۹۵میلیارد دلار تخمین زده میشود.
بنا بر همین گزارش این رقم چیزی حدود ۴۰درصد بیشتر از صادرات نفتی در سال ۹۱ بوده و «حتی از ثروت اندوخته سابق هم پیشی میگیرد».
در گزارش رویترز از این ستاد بهعنوان بازوی عظیم اقتصادی یاد شده است که کنترل این امپراتوری عظیم اقتصادی تنها در دست یک نفر و آن هم خامنهای است.
رویترز به فعالیتهای غیرقانونی و پشتپرده این ستاد در خرید و فروش املاک و سایر معاملات غیرقانونی توسط آن که با پنهانکاری انجام میشود اشاره کرد و...
دخالتهای آشکار و پنهان نهادهای وابسته به بیت خامنهای در امور اقتصادی و چپاولی که انجام میدهند آنچنان آشکار است که مهرههای حکومتی از جمله علی مطهری، نایبرئیس مجلس ارتجاع نیز با فعالیتهای چپاولگرانه آنها مخالفت کرد.
مطهری در سخنرانی خود با عنوان «قانون اساسی از متن تا عمل» که در دانشگاه اصفهان برگزار شد بهطور مشخص در رابطه با فعالیتهای «ستاد اجرایی فرمان امام» و فعالیتهای اقتصادی سپاه پاسداران گفت: «بنده هم اعتقاد دارم حیطه وظیفه سپاه پاسداران باید مربوط به فعالیتهای نظامی باشد و ورود سپاه به اقتصاد و سیاست را نمیپسندم».
مطهری در رابطه با فعالیت ستاد اجرایی فرمان امام هم گفت: «بنده با وجود این نهادها که دست دولت را میبندند و فعالیتهای اقتصادی دارند و برخی از پرداخت مالیات معاف هستند مخالف هستم؛ چرا که در اقتصاد کشور اخلال ایجاد میکنند».(خبرگزاری ایسنا ۱۷اسفند ۹۵)
نهادهای وابسته به خامنهای نظیر سپاه پاسداران، ستاد اجرایی فرمان امام و... هستند که از طرق بهاصطلاح قانونی و غیرقانونی از جمله قاچاق و واردات و صادرات کالا اقتصاد ایران را قبضه کردهاند اما با این حال اکثر آنها از مالیات معاف هستند و یا به طرق مختلف از دادن مالیات سر باز میزنند.
همین نهادها هستند که با اتکا به رانت و قدرت بیحدوحصر خود تمام طرحهای اقتصادی را تصاحب میکنند و به کسی هم حساب پس نمیدهند.
بنیاد مستضعفان و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی رژیم هم در زمره نهادهای معاف از پرداخت مالیات هستند و آنها هستند که از طرف دهها شرکت وابسته به خود در بسیاری از امور اقتصادی از جمله بر ساختن مسکن چنگ انداختهاند.
فعالیتهای بنیاد مستضعفان در حوزههای خدمات، صنعت و معدن، انرژی، ساختمان و کشاورزی و در ۱۱هلدینگ تخصصی و ۱۸۹شرکت و مؤسسه متمرکز گردیده است.
بنیاد مسکن نیز دارای حدود ۱۵شرکت زیرمجموعه است که عموماً در زمینه ساخت مسکن و یا تولید سیمان فعالیت دارند و ساخت مسکن در کشور بهطور عمده توسط آن و شرکتهای تابعه انجام میگیرد.
در تبصره ذیل ماده ۳ وظایف آن آمده است که دولت موظف است در اجرای پروژهها و طرحهای مسکونی خود به غیر از خانههای سازمانی شهری اولویت را به بنیاد بدهد.
با چنین اولویتی برای آن در زمینه ساختن مسکن است که از طرف این نهاد غارت و چپاول درآمد هنگفتی به بیت خامنهای سرازیر میشود.
به اذعان علی طیبنیا، وزیر امور اقتصاد پیشین دولت آخوند حسن روحانی، معافیتها از مالیات بخش قابلتوجهی از اقتصاد کشور را به خود اختصاص داده است و بر اساس برآوردها بیش از ٤٣درصد کل تولید ناخالص داخلی را شامل میشوند.(خبرگزاری ایلنا ۲۵آذر ۹۴)
اضافه بر نهادهایی که در حال حاضر از دادن مالیات معاف هستند سپاه پاسداران ضدخلقی و آستان قدس نیز تا سال ۹۴ از پرداخت مالیات معاف بودند و در این سال بود که دولت روحانی از طریق محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت، اعلام کرد که در آینده از آنها مالیات دریافت میکند.(خبرگزاری ایلنا ۲۵بهمن ۹۴)
اما بسیار واضح است که با قدرت سیاسی و اقتصادی که آنها دارند و با اتکا آنها به قدرت علی خامنهای، هرگز دولت روحانی توان این را ندارد که از آنها مالیات واقعیای که به آنها تعلق میگیرد را از آنها دریافت کند.
در زمینه قدرت سپاه در غارت و چپاول همین بس که ۳رئیسجمهور رژیم یعنی آخوند محمد خاتمی، محمود احمدینژاد و آخوند حسن روحانی اعتراضشان را به نقش سپاه در فعالیتهای غیرقانونی و از جمله قاچاق کالا توسط آن از طریق اسکلههای غیرقانونی اعلام کردند.
وجود اسکلهها و گذرگاههای مرزی تحت کنترل سپاه پاسداران که از طریق آنها کالای قاچاق وارد کشور میشود، مسألهای است که از مجلس ششم رژیم تاکنون مورد بحث و جنگوجدالهای باندی بر سر غارت اموال مردم بوده است.
با وجود اینکه نهادهای نامبرده از پرداخت مالیات معاف هستند، فرار مالیاتی نیز رقمی حدود ۳۰هزار میلیارد تومان است و تنها ۴۰درصد اقتصاد ایران مالیات میدهند، ٤٠درصد از پرداخت مالیات معافند و ٢٠درصد هم از زیر بار مالیات شانه خالی میکنند.(سایت اقتصاد آنلاین ۶تیر ۹۷)
در یک اقتصاد نفتی و رانتی که بخش مهم آن در دست نهادهای حکومتی معاف از مالیات و نهادهای ذینفوذ حکومتی نظیر سپاه پاسداران، آستان قدس و... است و بخش دیگری هم که آن هم در دست عوامل و مهرههای حکومتی هستند و از دادن مالیات فرار میکنند، دولت برای افزایش درآمدهای مالیاتی خود سراغ حقوقبگیران و کسبه جزء میرود و آنها را تحت فشار قرار میدهد.
فشار بر بازاریان و کسبه جزء در زمینه اخذ مالیات توسط دولت آنچنان است که از سال ۱۳۸۹ تاکنون همه ساله بازاریان بسیاری از شهرهای کشور در اعتراض به اخذ مالیاتهای ظالمانه توسط دولت اعتراض و اعتصاب میکنند.