728 x 90

پرستاران در صف پیشگامان اعتراض علیه دیکتاتوری (۴)

تجمع اعتراضی پرستاران
تجمع اعتراضی پرستاران

بررسی کرنولوژیک اعتراض و اعتصاب پرستاران ایران از سال ۸۷ تا سال ۹۴

با توجه به آنچه در مورد وضعیت وخیم و اورژانس پرستاری و پرستاران در ایران گفتیم، اکنون می‌توان به‌روشنی فهمید که نظام ولایت فقیه نه می‌تواند و نه می‌خواهد وضعیت پرستاران را بهبود ببخشد. بنابراین چه راه دیگری جز برشوریدن و اعتراض در پیش روی پرستاران باقی می‌ماند. هم‌اکنون حقوق پرستاران زیر خط فقر است که در این وضعیت طبیعی است که چرخ زندگی این هموطنان با چندرغاز حقوق نچرخد و علیه تبعیض و ستمی که توسط وزارت بهداشت رژیم و نهادهای وابسته به آن بر آنها اعمال می‌کنند اعتراض کنند. می‌دانند اگر اعتراض نکنند، قوانین قرون‌وسطایی در یک نقطه نمی‌ماند و بیشتر از پیش به دست و پای آنان می‌پیچد. زیرا این رژیم همیشه نان بخور و نمیر را از گلوی ایرانی بیرون می‌کشد و خرج باقی ماندن خود در قدرت و صدور تروریسم می‌کند.

اعتراض پرستاران همانند سایر اعتراضات اقشار مردم مانند کارگران، معلمان، کشاورزان مناطقی از کشور و... نمودی از خشم مردم نسبت به سیاست‌های ضد‌مردمی رژیم و دولت آخوند حسن روحانی است که به‌دلیل سیاست‌های چپاول‌گرانه و ضد‌مردمی روزبه‌روز بیش از گذشته مردم را به خاک سیاه می‌نشانند اما در عین‌حال جیب‌های سران و مهره‌های نظام از اموال به یغما رفته همین مردم پر می‌شود؛ از این رو پرستاران هیچگاه از اعتراض نسبت به وضعیت موجود بازنایستاده‌اند و نمی‌ایستند.

وقتی روزها و سال‌ها را ورق می‌زنیم، این اعتراض دائمی را می‌توانیم مرور کنیم. پرستاران از جمله اقشاری هستند که بیشترین اعتراض و اعتصابها را به حاکمیت ننگین ولایت فقیه و قوانین زن‌ستیزانه و استثمارگرایانهٔ آن داشته‌اند. ما در این مقاله به برجسته‌ترین آنها در ۱۰سال اخیر می‌پردازیم.

 

۱۱آبان ۸۷ تجمع اعتراضی پرستاران بیمارستان بزرگ دزفول

پرستاران بیمارستان بزرگ دزفول در این روز در مقابل دفتر رئیس بیمارستان تجمع اعتراضی برگزار کردند. پلاکاردهایی در دست پرستاران معترض بود که روی آنها نوشته شده بود «تبعیض در سیستم بهداشت و درمان تا چه حد؟»، و «ظلم و ستم به رسته‌های درمانی تا به کی؟»

 

۲۱مرداد ۹۳ اعتصاب پرستاران بیمارستان ساسان

پرستاران بیمارستان ساسان در تهران در اعتراض به وضعیت اسفناک خدماتی این بیمارستان اعتصاب کردند. گردانندگان بیمارستان به جای پاسخ به خواسته‌های به‌حق پرستاران اعتصابی، آنها را تهدید به اخراج کردند.

 

۶دی ۹۳ تهران - اعتصاب پرستاران بیمارستان سینا

ساعت ۸ شب روز شنبه ۶دی ۹۳ عده‌ای از پرستاران بیمارستان سینا در تهران به مدت چند ساعت دست به اعتصاب زدند. این اعتصاب در اعتراض به رفتار نامناسب کارگزاران رژیم با پرستاران بود.

 

۳اسفند ۹۳ - تجمع اعتراضی هزاران تن از پرستاران سراسر کشور در مقابل مجلس ارتجاع

 

پرستاران پیشگامان اعتراض ـ تجمع پرستاران در مقابل مجلس ارتجاع

پرستاران پیشگامان اعتراض ـ تجمع پرستاران در مقابل مجلس ارتجاع

 

هزاران تن از پرستاران از شهرهای مختلف میهن در این روز مقابل مجلس ارتجاع تجمع اعتراضی برپا کردند. پرستاران در این تجمع که از پیش اعلام شده بود موفق شدند ممانعت‌های اولیه پاسداران حفاظت مجلس را خنثی کرده و در برابر در شمالی مجلس دست به تجمع بزنند. تجمع‌کنندگان در ابتدا حدود ۱۰۰۰نفر بودند که با افزوده شدن صدها تن دیگر جمعیتی بالغ بر ۲هزار تن شدند.

پرستاران معترض از شهرهای استانهای یزد، خراسان، همدان، مازندران، گیلان و اصفهان خود را به پرستاران تهرانی رساندند. یکی از پرستاران معترض گفت: «تعداد پرستاران معترض بسیار بیش از اینهاست که خیلی‌ها به‌دلیل مشکلات کاری و ضرورت رسیدگی به بیماران نتوانسته‌اند خودشان را به این تجمع اعتراضی برسانند».

پرستاران با این تجمع وزیر بهداشت دولت روحانی را که مدعی شده بود تعداد پرستاران معترض ناچیز است رسوا کردند.

 

۷اسفند ۹۳ - همدان - اعتراض پرستاران در مراسم نمایشی انتخاب پرستاران نمونه

هنگامی که ایادی رژیم در همدان مراسم نمایشی تحت عنوان «تجلیل از پرستاران نمونه» برگزار کردند، پرستاران همدان از فرصت استفاده کرده و با برداشتن پلاکاردهایی که روی آن خواستهایشان را نوشته بودند، این مراسم را به صحنه اعتراض خود تبدیل کردند.
در این مراسم که در مرکز همایشهای دانشگاه علوم پزشکی همدان برگزار شده بود، ١۵٠پرستار به‌اصطلاح مورد تجلیل قرار گرفتند. این اقدام که بعد از تجمع گسترده پرستاران در سوم اسفند برگزار شده، یک اقدام تفرقه‌افکنانه بود اما نتوانست مانع از طرح خواسته‌های به حق ۱۴۰هزار پرستار بشود.

 

۱۶خرداد ۹۴ قم - تجمعات اعتراضی پرستاران بیمارستان کامکار قم

پرستاران بیمارستان کامکار قم، صبح روز شنبه(۱۶خرداد ۹۴) در مقابل درب ورودی اورژانس این بیمارستان تجمع اعتراضی برپا کردند. در این تجمع اعتراضی پرستاران به سیاست چپاول‌گرانه تحت عنوان اجرای طرح مبتنی بر عملکرد در این بیمارستان اعتراض کردند.
این دومین تجمع اعتراضی پرستاران شهر قم بود که طی چند روز در اعتراض به طرح مزبور برگزار شد. اجتماع قبلی در بیمارستان نکویی بود.

 

پرستاران پیشگامان اعتراض ـ تجمع اعتراضی پرستاران قم

پرستاران پیشگامان اعتراض ـ تجمع اعتراضی پرستاران قم

 

۹تیر ۹۴ ـ گسترش تظاهرات پرستاران به همدان و آمل

بیش از ۱۰۰۰تن از پرستاران و پرسنل درمانی بیمارستانهای همدان روز ۹تیر یک نمایش حکومتی که به‌منظور فریب این قشر زحمتکش از طرف رئیس علوم پزشکی همدان برپا شده بود را بر هم زدند. این نمایش حکومتی قرار بود با تجمع پرستاران در سالن همایش‌های دانشگاه علوم پزشکی برگزار شود اما پرستاران و کارمندان بخشهای مختلف بیمارستانهای همدان اعتراض خود را به خیابان کشانده و در چهارراه خواجه رشید مقابل دفتر رئیس دانشگاه علوم پزشکی تجمع اعتراضی کرده‌اند. این تجمع که در آن پرستاران با حمل پلاکارد خواسته‌های خود را مطرح می‌کردند، موجب ازدحام مردم و بسته شدن مسیر تردد خودروها شد.

در آمل نیز تجمع اعتراضی بزرگترین بیمارستان دولتی این شهر با حضور دهها تن از پرستاران و جمعی از کادر درمانی بیمارستان همزمان با شهرهای تبریز، چالوس، یزد و تهران برگزار شد.

 

۱۴تیر ۹۴ - اعتراضات پرستاران و کادرهای درمانی در مشهد و اردبیل

در این روز جمعی از پرستاران مشهد مقابل ساختمان مرکزی دانشگاه مشهد تجمع کردند و به تبعیض و وضعیت شغلی اعتراض کردند.

در همین روز ۲۰۰تن از پرستاران بیمارستان ذکریای مشهد در نماز خانه این بیمارستان تجمع اعتراضی برگزار کردند.

روز یکشنبه ۱۴تیرماه پرسنل و کادر اتاق عمل بیمارستان فاطمی اردبیل نیز دست از کار کشیدند و با تجمع در مقابل اتاق مدیر بیمارستان خواهان احقاق حقوق خود شدند.

 

۱۵تیر ۹۴ - اعتصاب پرستاران در کرج و چالوس

جمعی از پرستاران بیمارستان موسوم به رجایی کرج در اعتراض به پایین بودن حقوق، تبعیض و مشکلات معیشتی روز دوشنبه ۱۵تیر ۹۴ اعتصاب کردند. بیمارستان موسوم به رجایی در حصارک کرج قرار دارد.

همچنین پرستاران بیمارستان رازی چالوس در اعتراض به پایین بودن حقوقها و عملی نشدن وعده‌های رژیم آخوندی در مورد امتیازات شغلی تجمع کردند.

 

پرستاران پیشگامان اعتراض ـ تجمع اعتراضی پرستاران بیمارستان رازی چالوس

پرستاران پیشگامان اعتراض ـ تجمع اعتراضی پرستاران بیمارستان رازی چالوس

 

۱۸تیر ۹۴ - تجمعات اعتراضی پرستاران در شهرهای تهران، تبریز، شیراز، همدان

در ۱۸تیر ۹۴ تجمعات اعتراضی پرستاران در شهرهای تهران، تبریز، شیراز، همدان و نور نماد همبستگی این صنف تا تحقق خواسته‌هایشان شد.

در تبریز پرستاران و کادر درمانی بیمارستان کودکان برای سومین بار در هفته دست به تجمع اعتراضی زدند.

شهرستان نور نیز شاهد تجمع مجدد پرستاران بیمارستان موسوم به خمینی بود.

در شیراز پرستاران و کادر درمانی بیمارستان موسوم به رجایی هم‌صدا با سایر همکارانشان در دیگر شهرها دست به تجمع اعتراضی زدند.

در همدان جمعی بزرگی از پرستاران بیمارستانهای مختلف این استان در برابر دانشکده علوم پزشکی این شهر دست به تجمع اعتراضی زدند.

در تهران نیز پرستاران بیمارستان سینا به دیگر همکاران خود در بیمارستانهای دیگر پیوستند.

 

۲۱تیر ۹۴ گسترش اعتراض پرستاران در شهرهای اردبیل، تهران، بهبهان، مشهد و همدان

روز ۲۱تیر ۹۴ پرستاران بیمارستان فاطمی اردبیل و همدان به دیگر تجمع‌کنندگان پیوستند و در تهران بیمارستان بوعلی به همراه دانشجویان انترن پژوهشکده و دانشگاه بوعلی و پرسنل و پرستاران مرکز طبی کودکان و جمعی از ماماهای بیمارستانها و زایشگاههای تهران به شهرهای، اصفهان، یزد، کرمان، شیراز، اهواز، خرم‌آباد، ایلام، کرمانشاه، صحنه، ملایر، سنندج، همدان، ارومیه، زنجان، رشت، چالوس، نور، آمل، کرج و بهبهان دیگر شهرهای میهن پیوستند.

در این روز همچنین پرستاران بیمارستان فاطمی اردبیل که از ساعت ۸ صبح با حضور ۲۵۰نفر و در اعتراض به بی‌عدالتی و تبعیض در حیاط این بیمارستان برگزار شده بود بعد از ۴ساعت و در ساعت ۱۲ ظهر به پایان رسید.

 

تیر ۹۴ - خشم فزاینده پرستاران علیه چپاول‌گری و تبعیض

پرستاران در اعتراض به سیاست چپاول و غارت حقوق‌شان در بیمارستانهای سینا، شهدای تجریش در تهران، بیمارستانهای کودکان و مدنی در تبریز و سایر بیمارستانها دست به تجمعات اعتراضی زدند.

پرستاران بیمارستان کامکار ۱۶خرداد ۹۴ مقابل در وروی اورژانس این بیمارستان تجمع کردند. پرستاران معترض در این تجمع به اجرای «طرح مبتنی بر عملکرد» در این بیمارستان اعتراض کردند. پرستاران تهران و تبریز نیز تجمعات مشابهی در اعتراض به این طرح برگزار کردند.

اعتراض پرستاران آن‌چنان دامنه‌دار شد که ارگان حکومتی خانه پرستار نیز طی گزارشی اعلام کرد بیش از ۸۷درصد پرستاران از وضعیت شغلی خود ناراضی‌اند و طرح و اقدامات اخیر وزارت بهداشت و درمان رژیم موجب برانگیختن اعتراضات بیش‌از‌پیش پرستاران و کادر درمانی شده است. زیرا پرستاران نه از تأمین معاش خود در حداقلها برخوردارند و نه از حرمتی که لازمه این شغل پر مشقت و ویژه است.

 

۲۴تیر ۹۴ - تداوم خروش اعتراضی پرستاران در شیراز، تنکابن و قزوین

در این روز در شیراز صدها تن از پرستاران بیمارستان نمازی دست به اعتصاب زده و خواستار اعادهٔ حقوق‌شان شدند.

همچنین روز سه‌شنبه ۲۳تیرماه، همزمان با اعلام زهرخوران هسته‌یی رژیم، پرستاران و کادر درمانی بیمارستانهای قزوین و تنکابن با فریاد اعتراضشان به هزاران همکار دیگر خود در سایر شهرهای میهن پیوستند.

 

پرستاران پیشگامان اعتراض ـ تجمع اعتراضی پرستاران در بیمارستان رجایی تنکابن

پرستاران پیشگامان اعتراض ـ تجمع اعتراضی پرستاران در بیمارستان رجایی تنکابن

 

در قزوین نیز کادر درمانی و پرستاران بیمارستان بوعلی بار دیگر دست به تجمع اعتراضی زدند.

 

۱مرداد ۹۴ - ادامه اعتراضات پرستاران در تهران و بیستون

روز اول مرداد ۹۴ ادامه اعتراض پرستاران در تهران و بیستون، تداوم‌بخش خروش این صنف به‌جان آمده بود.

در بیستون کارکنان و پرستاران بیمارستان دکتر محمد کرمانشاهی همراه با کارکنان قراردادی و کارکنان اتاق عمل در اعتراض به عدم پرداخت حق کارانه ماهیانه و همچنین تبعیضاتی که انجام می‌شود، در محل بیمارستان به مدت یک ساعت دست از کار کشیدند و اعلام کردند که در صورتی‌که به خواسته‌های آنها رسیدگی نشود مجدداً تجمع خواهند کرد.
در تهران تمامی پرستاران و کادرهای درمانی بیمارستان جم در خیابان تخت طاووس، در محوطه بیرونی این بیمارستان دست به تجمع اعتراضی زدند. این تجمع چندین ساعت به طول انجامید.

 

***

در این سلسله اعتراضات، حرف پرستاران معترض این بود که مجلس رژیم، وزارت بهداشت، نظام پزشکی و نظام پرستاری که وابسته به وزارت بهداشت رژیم هستند در مورد حقوق پرستاران دروغ می‌گویند و همه این نهادها می‌خواهند به نوعی پرستاران را چپاول کنند.

خواست دیگر پرستاران آن بود که باید نظام پرستاری به پرستاران برگردانده شود، تا به‌عنوان یک سازمان صنفی بتواند به مسئولیتهای حرفه‌ای و تعهدات اخلاقی خود عمل نماید و تریبونی برای توجیه طرحهای وزارت نباشد.

در مورد وضعیت ناعادلانه پرستاران در حوزه سلامت، احمد آریایی‌نژاد، نماینده مجلس رژیم در شورای عالی نظام پرستاری، با ناعادلانه خواندن خدمات ارائه شده به پرستاران در حوزه سلامت، به معضلات جامعه پرستاری ایران اینچنین اذعان کرد:

«امروزه خواسته پرستاران افزایش حقوق و دستمزد است چرا که با توجه به کمبود نیرو در این حوزه فشار کاری زیادی بر این قشر وارد شده در حالی که در طرح تحول سلامت جامعه پرستاری کمتر دیده شده‌اند. چرا باید افرادی در حوزه سلامت با افزایش حقوق و دستمزد روبه‌رو شوند اما به برخی دیگر مانند پرستاران کارانه پرداخت شود که این کارانه نیز گاهی عادلانه نبوده و منجر به نگرانی جامعه پرستاری شود».(سایت تابناک ـ ۶خرداد ۹۴)

 

۵مرداد ۹۴ - اعتصاب پرستاران بار دیگر در بیمارستان بوعلی تهران

صبح روز دوشنبه ۵مرداد به‌رغم تمهیدات حکومتی از طریق وزارت بدنام اطلاعات برای خاموش کردن اعتراض پرستاران، صدای خروش پرستاران علیه سیاست‌های چپاولگرانهٔ رژیم در بیمارستان بو علی تهران به‌پاخاست. در این اعتراض دانشجویان انترن نیز پرستاران را همراهی می‌کردند.

 

۱۰مرداد ۹۴ - تجمع اعتراضی پرستاران بوکان

شنبه ۱۰مرداد ۹۴ - جمعی از پرستاران و کارکنان بخشهای مختلف بیمارستان بوکان با تجمع در برابر ساختمان اداری این بیمارستان نسبت به‌نحوه اجرای طرح رژیم ساخته مبتنی بر عملکرد اعتراض کردند.

 

۱شهریور ۹۴ - تهران - خروش اعتراضی پرستاران بیمارستان قلب رودرروی مزدوران امنیتی و کارگزاران حکومتی

صبح روز یکشنبه اول شهریور ۱۳۹۴ پرستاران و پرسنل بیمارستان قلب تهران واقع در بزرگراه نیایش و مجاورت پارک ملت تهران، همزمان با حضور معاون رئیس سازمان نظام پرستاری کشور در این بیمارستان، اقدام به اعتصاب و تجمع در محوطه حیاط بیمارستان کردند. نیروهای امنیتی و همراهان این کارگزار حکومتی، قصد برهم‌زدن تجمع اعتراضی پرستاران و جمع‌آوری برگه‌ها و پلاکاردهای اعتراضی را داشتند که با مقاومت پرستاران مواجه شدند و ناگزیر از عقب‌نشینی شدند. معاون مزدور سازمان نظام پرستاری با مشاهدهٔ خشم پرستاران کمتر از نیم ساعت به بازدید خود خاتمه داد و سراسیمه محل را ترک کرد.
اخراج ۲پرستار در بیمارستان نجمیه تهران آتش اعتراض همکارانشان در بیمارستان قلب را برافروخته‌تر کرد.

 

۹ و ۱۰آذر ۹۴ کرمان، نجف‌آباد - تجمعات اعتراضی پرستاران

اعتراض گسترده پرستاران طی روزهای دوشنبه و سه‌شنبه ‌علاوه بر دهها شهر میهن در کرمان و نجف‌آباد نیز برگزار شد.

 

پرستاران پیشگامان اعتراض ـ تجمع پرستاران در کرمان و نجف‌آباد

پرستاران پیشگامان اعتراض ـ تجمع پرستاران در کرمان و نجف‌آباد

 

۲۴آذر ۹۴ - ادامه اعتراض پرستاران دانشکده علوم پزشکی همدان

روز سه‌شنبه ۲۴آذر دانشجویان پرستاری دانشکده علوم پزشکی همدان با تشکیل جلسه‌ای در سالن آمفی‌تئاتر پرستاری این دانشگاه نسبت به طرح تربیت پرستار در بیمارستانها اعتراض کردند و خواستار لغو کامل این طرح شدند. در این جلسه که دانشجویان به همراه اساتید و همچنین رئیس دانشگاه حضور داشتند بیانیه‌یی قرائت شد و در پایان دانشجویان با امضاء طوماری مخالفت خود را با این طرح وزارت بهداشت رژیم اعلام کردند.

 

۱۵دی ۹۴ - تهران - اعتراض و اعتصاب پرستاران، کادرهای درمانی و کارمندان

صبح روز دوشنبه ۱۴دی ۱۳۹۴ کارکنان و پرستاران بیمارستان دست به یک تجمع اعتراضی زدند. این تجمع در پی حضور بازرس و نماینده وزارت بهداشت رژیم همراه نماینده‌ای از نیروی انتظامی در بیمارستان شکل گرفت، در این تجمع کارکنان خدمات و نگهبانی و پرستاران این بیمارستان، در بیرون سالن بیمارستان حاضر شده و برای پرداخت نشدن ۲ماه حقوق و بلاتکلیفی قراردادهای استخدامی به اعتراض پرداختند.

کارگزاران حکومتی به مشاهدهٔ اعتراض کارکنان محل را ترک کردند. این بیمارستان از جمله بیمارستانهای هلال احمر و نیروی انتظامی است.

 

بیشتر بخوانید:

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/5d639350-08b8-4453-8667-63701de5799f"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات