خروج آمریکا از برجام که تبعات آن برای حکومت آخوندی در حال حاضر در خروج شرکتهای بزرگ اروپایی بارز میشود، سردمداران، مهرهها و رسانههای آن را در سردرگمی و ناامیدی قابل توجهی قرار داده است.
در حالی که باند روحانی به معجزه اروپا چشم دوخته، باند مقابل ناامید از اروپا و هراسان نسبت به چشمانداز سخت شرایط در پیش، قرار دارند.
در گریز از این چشمانداز عناصر و مهرههایی از باند خامنهای مذبوحانه تلاش میکنند ولو با قربانی کردن روحانی نظام را از این ورطه بیرون بکشند.
سایت رویداد ۲۴ وابسته به باند روحانی ۱۷خرداد ۹۷ به صراحت اذعان میکند دولت روحانی «در انتظار چشمآبیها» است و در این رابطه مینویسد: «حال ۱+۵ تبدیل به ۱+۴(روسیه، چین، فرانسه، انگلیس و آلمان)شده و نگاه همگان به این موضوع معطوف است که آیا برجام پس از خروج آمریکا حفظ و اجرایی خواهد شد یا خیر؟».
این سایت حکومتی به تلاش و تقلای تیم مذاکرهکننده برای دستیافتن به توافقی با اروپا و نجات برجام از بنبست کنونی اشاره میکند و مینویسد: «تیم مذاکرهکننده ایران هم سخت در تلاش است که با جلسات مختلف با طرفهای برجام به این موضوع پی ببرد که آیا میتوان بهقول آنها اعتماد کرد یا خیر»؟
بعیدینژاد سفیر رژیم در انگلیس هم میگوید: «اروپا باید بتواند به سرعت راهحلی را پیدا کند. ما واقعگرا هستیم و میدانیم که برای اروپا محدودیتهایی وجود دارد. ما شامل ایران و سایر اعضای برجام در تلاش هستیم راههای ممکن برای نجات برجام را پیدا کنیم».(خبرگزاری مهر ۱۸خرداد ۹۷)
مهرداد لاهوتی، عضو مجلس ارتجاع هم خواهان «اجرای بدون تنازل برجام» و خواستار این است که اروپا «صادقانه رفتار کند» که در این صورت «ما هم علاقهمند به ادامه همکاری در حوزههای مختلف با آنها هستیم».
اما در مقابل این تلاش و تقلای باند روحانی برای آویختن به اروپا و برجام اروپایی، دلواپسان باند خامنهای، اروپا را نیز در زمین آمریکا و علیه برجام میدانند و معتقدند که اروپاییها میخواهند بازی جدیدی را در زمینه برجام شروع کنند که از این بازی آنها چیزی نصیب نظام آخوندی نمیشود.
خبرگزاری سپاه پاسداران(فارس) ۱۸خرداد ۹۷ از بیاعتمادی دلواپسان به اروپا «در ادامه مسیر اجرای برجام» مینویسد.
صادق زیباکلام از باند روحانی نیز نسبت به شکست برجام هشدار میدهد و معتقد است در صورت منتفی شدن برجام تعادلقوای داخلی حاکمیت آخوندی به وضعیت سال ۸۰ برمیگردد. زیرا در صورت منتفی شدن برجام «دولت آقای روحانی، علی لاریجانی، اصولگرایان معتدل و میانهرو و اصلاحطلبان دیگر هیچکدام در برابر گردباد سهمگین ناشی از منتفی شدن برجام توان ایستادن نخواهند داشت و به حاشیه عرصه سیاسی کشور رانده میشوند».(سایت بهار ۱۸خرداد ۹۷)
در ورای اظهارنظرهای فوق و جنگ و جدال باندها در زمینه سرنوشت برجام اروپایی و دولت روحانی و... واقعیت این است که برجام اروپایی سرابی بیش نیست و از آن آبی برای حاکمیت آخوندی و اقتصاد درهمشکستهاش گرم نمیشود.
در شرایطی که آمریکا از برجام خارج شده است، طبیعی است که اروپا تلاش میکند در چارچوب منافع اقتصادی خودش برجام را حفظ کند و حکومت آخوندی انتظار دارد اتحادیه اروپا در زمینه برجام همچنان که هست با رژیم همکاری کند. اما اتحادیه اروپا ضمن اعلام حمایت از برجام روی تکمیل آن اصرار دارد.
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، میگوید: «اتحادیه اروپا عقیده دارد توافق هستهیی ایران کامل نیست و باید با ایران در خصوص سایر مسایل مانند برنامه موشکی مذاکره کنیم».
امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه هم «خواهان حفظ و البته گسترش توافق هستهیی است تا مسأله موشکی و نفوذ منطقهیی ایران را هم دربرگیرد».
بنابراین با توجه به خروج آمریکا و ضعف رژیم، طرفحسابهای اروپایی میدانند که طرفی باید کوتاه بیاید که بیشتر به این رابطه نیازمند است که آن طرف هم قطعاً اروپا نیست.
بنابراین شروطی که پیش از این خامنهای برای رابطه با اروپا گذاشته و شروطی هم که آنگلا مرکل و امانوئل ماکرون و سایر رهبران اروپایی برای ادامه برجام و رابطه با رژیم گذاشتهاند، در تقابل با یکدیگر هستند.
علی خامنهای انتظار دارد اروپا در مذاکراتش موضوع برنامه موشکی و سیاست منطقهیی را مطرح نکند و... اما همچنانکه در حرفهای آنگلا مرکل و امانوئل ماکرون دیدیم، شرط رابطه اروپا با رژیم عقبنشینی آن از برنامه موشکی و سیاست منطقهیی است.
بنابراین آنچنانکه باند روحانی انتظار دارد، از برجام اروپایی خیری نصیب آنها نخواهد شد.
بنابراین تازمانی که نظام آخوندی شرایط آمریکا و اروپا را نپذیرد، برجام اروپایی سرابی بیش نیست.
در مقابل باند روحانی، دلواپسان انتظار دارند که با قربانی کردن روحانی بتوانند حاکمیت را از این ورطه نجات بدهند، اما به فرض اینکه این باند بتواند روحانی را پس بزند، آیا نظام راه نجاتی در پیش دارد؟
جواب همان است که سایت حکومتی بهار نوشت: «گردباد سهمگین ناشی از منتفی شدن برجام» چرا که در این صورت تمامی جهان علیه رژیم بسیج شده و سنگینترین تحریمها را در پی خواهد داشت آن هم در شرایطی که رژیم با خطر خیزش اجتماعی روبهروست ضمن اینکه بر اساس برجام، پرونده اتمی رژیم مجددا به شورای امنیت برده خواهد شد و علاوه بر تحریمها، تهدید نظامی بر اساس اصل هفتم منشور مللمتحد نیز روی میز خواهد آمد.
بنابراین با برجام یا بدون برجام واقعیت این است که رژیم در وضعیت بنبست قرار دارد و انتخابش تنها بین ۲راهحل مرگبار یا مرگبارتر خواهد بود.