728 x 90

FATF، نمودی از بحران بی‌راه‌حلی

بحران FATF در نظام آخوندی
بحران FATF در نظام آخوندی

موضوع تصویب یا عدم‌تصویب لوایح FATF، در ماه‌های اخیر موضوع مستمر کشاکش و جنگ باندی است، آن‌چنان‌که مجمع تشخیص طی چند جلسه نتوانست لایحه پالرمو را تعیین‌تکلیف کند. اما در روزهای اخیر این جدال شدت یافته و به بالاترین مهره‌ها در رأس حاکمیت کشیده شده است. پاسخ آخوند آملی لاریجانی به حسن روحانی یکی از نمودهای تشدید بحران است. سکوت خلیفه ارتجاع نیز گویای این بحران تعمیق شونده در درون رژیم است.

 

FATF لازمه بقا

یکی از اعضای مجلس ارتجاع به نام سلام امینی از باند اصلاح‌طلب در این باره می‌گوید: «شرایط کشور به گونه‌ای است که به FATF نیاز داریم زیرا مشکل تبلیغات منفی‌ای که علیه ما وجود دارد را حل می‌کند... البته ما باید از نظر مراودات بانکی نیز با دنیا ارتباط داشته باشیم زیرا بسیاری از کشورها از جمله همسایگان ما گفته‌اند به‌دلیل عدم عضویت ایران در FATF، نمی‌توانند با ما ارتباط بانکی برقرار کنند».(سایت خبر آنلاین ۱۲اسفند ۹۷)

 

مسئولیت‌ناپذیری همه نهادها

آخوند غلامرضا مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام آخوندی، در پاسخ به این سؤال که «آیا مجمع حاضر است مسئولیت رد پالرمو را بپذیرد» به مسئولیت‌ناپذیری همهٔ نهادهای رژیم اذعان کرده و می‌گوید: «مسئولیت‌خواهی از نهادهای بالادستی درباره FATF یعنی تهدید... مگر دولت و مجلس‌ مسئولیت تصمیمات‌ خود را می‌پذیرند که مجمع بپذیرد؟».(سایت حکومتی ایران آنلاین ۱۲اسفند ۹۷)

 

به گفته مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت، هیچ‌کدام از نهادهای رژیم آخوندی حاضر به پذیرش مسئولیت تصمیم حول FATF نیستند. ظاهراً همه منتظرند خامنه‌ای وارد شود ولی او نیز در مخمصه است و نمی‌تواند بحران تعمیق‌شونده را تعیین‌تکلیف کند و به این بلبشو و سردرگمی خاتمه بدهد.

 

ساختار سیاسی کند عمل می‌کند

عباس عبدی روی اصل موضوع یعنی بحران بی‌راه‌حلی تمرکز کرده است، وی در ارتباط با عدم تعیین‌تکلیف این لوایح در نشست مجمع در روز شنبه گذشته می‌گوید: «هر چند اگر آن را رد می‌کردند، اثرات منفی آن شدیدتر بود. بنابراین جلوی زیان بیشتر ناشی از رد احتمالی آنها را از طریق عدم تصویب گرفتند! ولی پرسش این است که چرا ساختار سیاسی ایران تا این حد در اتخاذ تصمیم کُند عمل می‌کند؟ چرا هی امروز و فردا می‌کند؟ چرا اگر مخالف هستند همان جلسه اول کار را یک‌سره نمی‌کنند؟ و اگر موافق هستند چرا زودتر تصویب نمی‌کنند که جامعه خسارت‌های کمتری را بپردازد؟... چرا همه تصمیمات مهم روی زمین می‌ماند و فقط هنگامی که کارد به استخوان برسد و از روی ناچاری تصمیم گرفته می‌شود؟».(روزنامه اعتماد ۱۲اسفند ۹۷)

 

اختلاف و سردرگمی

خبرگزاری دولتی ایرنا نیز به وجود بن‌بست بر سر تصویب یا عدم تصویب لوایح FATF اذعان کرده و می‌نویسد: «نهادی که مهمترین دستور کارش حل اختلاف میان مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان در مورد تصویب قوانین است، خود مدتهاست برای تصمیم‌گیری در مورد دو لایحه مرتبط با FATF دچار اختلاف و دودستگی شده و از تصمیم‌گیری در این خصوص بازمانده است».(ایرنا ۱۲اسفند ۹۷)

روزنامه مردم‌سالاری ۱۱اسفند ۹۷ تاثیرات این بحران بر اقتصاد ورشکسته آخوندها را مورد بررسی قرار داده و با نگرانی می‌نویسد: «تعلل مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد لایحه پالرمو، سقوط بورس و افزایش قیمت ارز و سکه را درپی داشت...».

روزنامهٔ سیاست روز از باند خامنه‌ای نیز به‌تعویق انداختن تصمیم‌گیری توسط مجمع را زیر سؤال برده و نوشت: «مجمع تشخیص مصلحت نظام تکلیف ۲کنوانسیون سی.اف.تی و پالرمو را روشن نکرد تا به نوعی غیرمستقیم بر شکافی که بین موافقان و مخالفان ایجاد می‌شود دامن زند».(سیاست روز ۱۲اسفند ۹۷)

کشاکش در زمینه تصویب لوایح FATF و بحران داخلی حاکمیت آخوندی بر سر آن، نمودی از بی‌راه‌حلی در حکومت آخوندی است.

در شرایطی که عده‌ای از مهره‌های رژیم تصویب لوایح را لازمه بقای نظام می‌دانند و نگران عواقب عدم تصویب لوایح که باعث انزوای بیش از حد رژیم و فشار بیشتر تحریم بر آن هستند، اما بسیاری از عوامل باند خامنه‌ای و به‌خصوص دلواپسان تصویب آن را به ضرر می‌دانند. از نظر آنها تصویب لوایح منجر به «خودتحریمی» حاکمیت و باعث عقب‌نشینی آن از بسیاری از مواضعش خصوصاً در منطقه می‌شود.

روزنامه همدلی از باند اصلاح‌طلب ۱۲اسفند ۹۷ ضمن اشاره به تصویب نشدن لایحه پالرمو توسط مجمع تشخیص مصلحت و عواقب آن می‌نویسد: «مجمع تشخیص مصلحت نظام، با توجه به‌شدت تحریم‌ها و وضعیت ملتهب بازار و معیشت مردم ایران، هر چه زودتر در این‌باره تصمیم می‌گرفت و تکلیف آن را روشن می‌ساخت اما بر اساس مصلحتی که هنوز بر کسی معلوم نیست به سال آینده موکول شد».

واقعیت این است بی‌تصمیمی مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز ناشی از همین سردرگمی و بی‌راه‌حلی است.

گویای وضعیت بی‌راه‌حلی این گفته نومیدانه حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، رئیس کمیسیون امنیت و سیاست خارجی مجلس ارتجاع، است که در گذشته پیاپی خبر تصویب این لوایح را در مجمع می‌داد، اما اکنون با ناامیدی می‌گوید: «حال باید دید سریال تصویب لوایح چهارگانه تا کی ادامه خواهد داشت و آیا لوایح به تصویب خواهند رسید یا مراتب به گونه دیگری پیش خواهد رفت».(روزنامه آرمان ۱۲اسفند ۹۷)

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/cfc25750-09ec-4d3f-aa2d-c5ec5e554add"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات