728 x 90

نفت و معضل صادرات، بحران جدید رژیم

تحریم نفتی ایران
تحریم نفتی ایران

در حالی که هنوز تحریمهای اصلی آمریکا و مشخصاً تحریم نفتی رژیم شروع نشده است، اما در چشم‌انداز قرار گرفتن این تحریمها موجب شده است که هم شرکتهای نفتی از شراکت با رژیم انصراف بدهند و هم خریداران نفت ایران نیز درصدد فسخ قرارداد خود و پیدا کردن فروشنده دیگری برآیند.

در نتیجه در چنین وضعیتی شیب نزولی صادرات نفت ایران شروع شده است و با شتاب رو به پایین و کاهش در حرکت است.

این امر موجب تحولاتی در بازار جهانی نفت هم شده است و از جمله روسیه و عربستان اعلام آمادگی کرده‌اند که جای خالی نفت ایران در بازار را پر کنند و مانع از نوسان و بالا رفتن قیمت نفت شوند.

 

نگرانی در مورد آینده صادرات نفت

این تحولات باعث ابراز وحشت رسانه‌ها و مهره‌های حکومتی نسبت به مسأله افت شدید صدور نفت در آینده شده است و همچنین تضادهای درونی رژیم را نیز بر سر رابطه با روسیه و سیاست نگاه به شرق علی خامنه‌ای و باندش افزایش داده است.

در زمینه آثار تحریم‌های آمریکا بر روی صادرات نفت و مشکل‌بودن عرضه آن در بازار جهانی‌ بعد از اعمال کامل تحریم‌های آمریکا خبرگزاری سپاه پاسداران(فارس) ۳تیر ۹۷ می‌نویسد: «کارشناسان بازار نفت برآنند که بعد از خروج آمریکا از توافق هسته‌یی که در تاریخ ۱۸اردیبهشت صورت گرفت و متعاقباً بازگشت تحریمها که با مهلت ۱۸۰روزه آمریکا یعنی بعد از تاریخ ۱۳آبان ۱۳۹۷ همراه خواهد بود، عرضه نفت ایران در بازارهای جهانی با مشکلاتی مواجه خواهد شد. اخیراً «بیژن زنگنه» گفته «فکر نمی‌کنم که آنها(خریداران نفت ایران) بتوانند از ایالات متحده معافیت بگیرند. ما می‌خواهیم راه دیگری پیدا کنیم».

سایت فرارو وابسته به باند روحانی ۲تیر ۹۷ نیز می‌نویسد: «با اجرایی شدن تحریم‌های آمریکا در ماه‌های آینده، تولید ایران نیز احتمالاً متأثر خواهد شد. مقامات آمریکایی از ژاپن خواسته‌اند واردات نفت از ایران را به‌طور کامل متوقف کند. با فشاری که روی خریداران نفت ایران در اروپا و سایر نقاط برای توقف واردات از ایران وجود دارد، این احتمال وجود دارد که تولید ایران تا پایان سال میلادی جاری کاهش پیدا کند».

 

هماهنگی عربستان و روسیه برای بالابردن تولید نفت

این نگرانی حاکمیت آخوندی آنجا مضاعف می‌شود که اخیراً وزرای نفت کشورهای صادر‌کننده اوپک نیز بدون توجه به التماس و درخواست‌های رژیم و بدون توجه به تهدیدات توخالی بیژن زنگنه و در یک هماهنگی با عربستان و روسیه تصمیم گرفتند تولید نفت را بالا ببرند که طبعاً این امر نیز بر صادرات نفت آن تاثیر می‌گذارد.

در واکنش به این تصمیم اوپک و همچنین در واکنش به هماهنگی عربستان و روسیه در زمینه بالارفتن تولید نفت، رسانه‌ها و مهره‌های حکومتی آن‌چنان به آه‌وفغان افتاده‌اند که با صراحت سیاست نزدیکی به شرق را نیز زیرعلامت سؤال می‌برند.

 

حمله به سیاست نگاه به شرق خامنه‌ای

در این رابطه سایت نامه نیوز ۲تیر ۹۷ به‌نقل از توئیت بهروز نعمتی، عضو هیأت‌رئیسه مجلس ارتجاع که همراه زنگنه در کنفرانس اوپک شرکت داشته می‌نویسد: «مذاکرات به سختی پیش می‌رود، متأسفانه روس‌ها مثل همیشه در زمانهای حساس جاخالی می‌دهند، روسیه نمی‌تواند شریک استراتژیکی برای ما باشد و آزموده را آزمودن خطاست. تقریباً می‌توان گفت روسها همیشه به ما رکب جدی زدند».

به گفته هرمیداس باوند، دیپلومات سابق رژیم، «رویکرد روسیه در هماهنگی با عربستان برای فروش نفت در تقابل با ایران است».

این مهره حامی دولت روحانی در این رابطه استدال می‌کند: «حدود ۶۰درصد درآمد ارزی روسیه از فروش نفت و گاز است. مهمترین رقیب روس‌ها، سعودی‌ها هستند بنابراین مسکو بی‌میل نیست که سیاستهای نفتی خود را با ریاض هماهنگ کند...».

باوند نیز لگدی به سیاست نگاه به شرق خامنه‌ای و باندش می‌زند زیرا از نظر او «دنیای شرق نمی‌تواند صددرصد تامین‌کننده نیازها و منافع ایران باشد: «این یک نگاه و تحلیل غلط است که فکر کنیم شرق می‌تواند پشتوانه خوبی برای ایران در برابر غرب باشد چرا که آنها در زمانهای حساس پشت ایران را خالی می‌کنند».(خبرگزاری ایلنا ۱تیر ۹۷)

ملاحظه می‌شود که این اظهارات از یک طرف بیانگر معضل جدی و بحران در نظام آخوندی برای صادرات نفت است و از طرف دیگر بیانگر تشدید تضادها در درون رژیم بر سر رابطه با روسیه و بر سر سیاست نگاه به شرق است.

در رابطه با توافق روسیه با عربستان در زمینه افزایش تولید نفت و همچنین در کنایه به سیاست نگاه به شرق خامنه‌ای و باندش، بیژن زنگنه، وزیر نفت دولت آخوند حسن روحانی، در مصاحبه با خبرنگاران گفت: «آدم واقعیت‎ها را باید درک بکند. چرا الکی دلخور بشویم توقع زیادی از هیچ‌کس نباید داشت.

خبرنگار: بالاخره به‌عنوان یک متحد رویش حساب می‌کردید؟...

زنگنه: من اصلاً چنین چیزی نداشتم؛ ‌ببین جمله معروف چرچیل را یادتان است. از چرچیل می‌پرسند شما چطور با روسیه که دشمن استراتژیک ما در جنگ جهانی دوم بود متحد شدید، گفت بریتانیا هیچ دوست و دشمن دایمی ندارد، فقط منافع ملی دایمی دارد».

 

رژیم از اینجا رانده و از آنجا مانده! 

نظام آخوندی که می‌خواست با آویختن به شرق با غرب مقابله کند حالا خوار و خفیف «رانده و مانده» شده است که چه کند؟ چرا که تحریمهای غرب را که داشت حالا هم همان‌طور که مهره‌های حکومتی هم اذعان می‌کنند، در نشست اخیر اوپک عملاً از روسیه‌ رودست خورد.

روسیه‌‌یی که این همه سال از قبل سیاستهای ضدملی نظام ولایت فقیه بهره‌های فراوان اقتصادی برد و در سوریه نیز از نیروهای آن و مزدورانش به‌مثابه نیروی پیاده استفاده کرد و اکنون که دیگر نیازی به آنها در سوریه ندارد خواهان بیرون رفتن همه نیروهای خارجی از جمله نیروی خامنه‌ای است!

این وضعیت فلاکت‌بار حاکمیت آخوندی تداعی‌کننده ضرب‌المثل «از اینجا رانده و از آنجا مانده‌ است».

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/2d08c2d3-c6a8-4248-95e9-07d59fa59f1c"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات