قیام تشنگان خوزستان با تقدیم دو شهید نشان داد که شرایط اجتماعی تا کجا بحرانی است و کارد تا کجا به استخوان رسیده است. آنچنان که خبرگزاریهای بینالمللی هم گزارش دادند «مردم در جریان اعتراضات خشم خود را نسبت به خامنهای با شعارهای مرگ بر دیکتاتور و مرگ بر خامنهای ابراز کردند» (رویترز-۲۶تیر).
این وضعیت گویای یک بحران عمیق همهجانبه است:
۱-در زمینهٔ آب ۴۲سال غارت منابع آبی ایران اکنون مردم را با بحران بیآبی روبهرو کرده است. ساختن تعداد زیادی سد غیرکارشناسی توسط سپاه پاسداران برای درآمدزایی، آن هم بهبهای نابودی حوضههای آبی مهم کشور، مانند دریاچهٔ ارومیه و تالابهای گاوخونی، پریشان، بختگان و... که حقابهٔ آنها پشت انبوه سد ساخته شده مانده یکی از علل این بحران است. کارون نیز که روزگاری تنها رودخانهٔ قابل کشتیرانی ایران بود، با احداث ۲۴سد توسط سپاه و عوامل حکومتی در مسیر آن، اکنون به آب باریکهای تقریباً خشک تبدیل شده تا عقربهٔ بحران آب در منطقهٔ قرمز قرار گیرد.
۲-در زمینهٔ برق نیز عدم گسترش زیرساختها به تناسب رشد مصرف؛ واگذاری انبوه مزارع رمز ارزها توسط سپاه به شرکتهای چینی، با مصرف کلان برق مردم ایران؛ صادرات برق مردم به کشورهای همسایه برای درآمدزایی ارز مورد نیاز دستگاه سرکوب، تروریسم و پر کردن جیب عوامل حکومتی، باعث گردیده مردم ایران ساعتها در گرمای طاقتفرسا بدون برق باقی بمانند. وضعیتی که باعث شد شبانگاه و هنگام قطع برق فریادهای «مرگ بر خامنهای» و «مرگ بر دیکتاتور» شهرهای میهن را فرا گیرد. عقربهٔ بحران برق هم اینگونه در منطقهٔ قرمز قرار گرفته است.
۳- کرونا هم در کشور بیداد میکند؛ موج پنجم شهرهای ایران را در مینوردد و قربانی میگیرد. اما آخوند روحانی ۲۶تیر، برای توجیه عدم واکسیناسیون، با همان ویژگی ماورای وقاحت خود گفت واکسن هم فایده ندارد و «زمان مصونیت زمانیست که همهٔ مردم جهان واکسن بزنند!»؛ و به این ترتیب اذعان کرد از واکسیناسیون کماکان خبری نیست. عقربهٔ بحران کرونا نیز اینگونه در منطقهٔ قرمز قرار گرفته است.
۴- بحران معیشت، تورم افسارگسیخته، سفرههایی که هر روز کوچکتر و خالیتر میشود نیز جان مردم را بهلب رسانده. بر اساس آمارهای کوچک شدهٔ حکومتی، خانوارهای کشور سالانه ۲۰درصد از قدرت خرید خود را از دست میدهند (جهان صنعت-۱۲تیر) نرخ تورم بالای ۷۱درصد است و رشد ۵۰درصدی قیمت مسکن در پایان خرداد امسال نسبت به خرداد۹۹ مردم را هر روز بیشتر به حاشیه شهرها رانده است (سلطانی-کارشناس حکومتی-۱۲تیر)؛ و یک سفرهٔ حداقلی مواد خوراکی مردم بیش از ۵۰درصد گران شده است (روزنامهٔ اعتماد-۱۳تیر). عقربه بحران معیشت نیز اینگونه در محدودهٔ قرمز قرار گرفته است.
در چنین وضعیتی مردم عاصی که دیگر چیزی برای از دست دادن ندارند، هر فرصتی را تبدیل به اعتراض، خیزش با شعارهای ضدحکومتی میکنند. رژیم هر روز نسبت به خطر دشمن برانداز هشدار میدهد و همین روزها زوزههای سران و ارگانهای رژیم بهخاطر گردهمایی عظیم مقاومت ایران و بهویژه حضور چشمگیر کانونهای شورشی در آن، از تمام تریبونها و رسانههای رژیم مدام به گوش میرسد
خلیفهٔ ارتجاع و آخوندهای حاکم باید هم که بترسند و بلرزند! چرا که همهٔ عقربههای شرایط عینی (پتانسیل انفجاری جامعه) در سرخترین محدوده قرار دارد و عقربهٔ آمادگی نیروی برانداز برای خیز سرنگونی هم آمادهترین وضعیت را نشان میدهد.