پنجمین دور اعتصاب رانندگان کامیون که از تاریخ اول دی ۹۷ به مدت ۱۰روز آغاز شده و در انتهای روز دهم به پایان رسیده بود، باعث واکنش رژیم و حضور وزیر راه و شهرسازی آخوندها در پاسخگویی به خواستههای رانندگان کامیون شد.
واکنش رژیم به پنجمین دور اعتصاب رانندگان کامیون
هفتهنامه حملونقل در شماره روز دوشنبه ۱۰دی ۹۷ خود در گزارشی نوشت: «محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی با تأیید دور جدید اعتصاب کامیونداران گفت موارد گوناگونی موجب این نارضایتیها شده است و مشکلات کامیونداران استان به استان با یکدیگر فرق دارد».
«نکته مهمی که وجود دارد این است که تصمیماتی که گرفته شده از جنس تعهد وزارت راه و شهرسازی یا وعده و وعیدها بوده است که همه این وعدهها محقق خواهد شد و تردیدی در تحقق وعدهها نیست».
وزیر راه آخوندها با اشاره به پوشش بیمه و تأمین اجتماعی رانندگان اضافه کرد: «از حدود ۹۰۰هزار نفر راننده حملونقل جادهای و درونشهری، سازمان تأمین اجتماعی بیش از ۸۰۰هزار نفر را تحت پوشش قرار داده است و باقی رانندگان هم در حال تشکیل پرونده و سیر مراحل قانونی هستند».
گستره اعتصاب رانندگان کامیون در پنجمین دور اعتصاب سراسری آنها باعث شد وزیر مربوطه بار دیگر به برخی مشکلات رانندگان از جمله معضل تهیه لاستیک گریزی بزند و بگوید: «مشکل بعدی که ریشه در افزایش نرخ ارز دارد افزایش قیمت لاستیک و قطعات یدکی است. با هماهنگیهای انجام شده دلار ۴۲۰۰تومانی برای واردات لاستیک اختصاص یافته است. اکنون مرغوبترین لاستیک به قیمت ۲۰۰دلار محاسبه میشود که معادل ۸۴۰هزار تومان میشود و اصلاً دلیلی ندارد که لاستیک ۳میلیونی به فروش برسد».
نکته مشکوک در سخنان وزیر(طرح احتمالی پراکنده کردن رانندگان کامیون)
محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی رژیم، در سخنان اخیرش به نکتهای اشاره کرد که مشکوک بهنظر میرسد و توجه دستاندرکاران صنعت حملونقل بهویژه رانندگان کامیون را جلب کرده است. وی در لفافه به این اشاره کرد که رژیم در نظر دارد به نوعی به پراکنده کردن رانندگان کامیون در شهرهایی غیر از محل سکونت خودشان اقدام کند! وی گفت: «متأسفانه بین میزان کامیونی که وجود دارد و بار رابطه برابری وجود ندارد. در برخی استانها این تناسب وجود ندارد و بار کمتر از تعداد کامیون است و در برخی استانها برعکس است. ما بهدنبال متناسبسازی میزان بار و ناوگان هستیم که راهحل این است که ناوگان ما تحت کنترل شرکتهای قدرتمندی باشد که این شرکتها وضعیت بازار را مانیتور کنند”.
اینکه این طرح چیست و آن شرکتهای قدرتمند کدامند و متعلق به کیستند؟ و اساساً این قبیل نکات چه ربطی به اعاده حقوق حقه رانندگان کامیونی دارد که برای حمل بار هر روز در شهری، بندری یا مبادی گمرکیای هستند که هزاران کیلومتر با شهر محل اقامتشان فاصله دارد، روشن نیست؟!
بیشک پراکندن رانندگان کامیون در شهرهای دیگر یکی از ترفندهای رژیم برای ازهمپاشاندن تشکل صنفی رانندگان با ایجاد فاصله جغرافیایی بین آنان و ملاء شناختهشده آنان است.
اعتصابهای رانندگان کامیون در سال ۹۷
- اولین اعتصاب رانندگان کامیون در سالجاری در روز اول خرداد ۹۷ و بهصورت سراسری آغاز شد و به سرعت به تمامی شهرهای ایران گسترش یافت.
- دومین دور اعتصاب رانندگان کامیون از روز اول مرداد ۹۷ آغاز شد و به سرعت در ۳۰۰شهر گسترش یافت.
- سومین دور اعتصاب رانندگان کامیون روز ۲۱مهر ۹۷ آغاز شد و تا ۳۱مهر ۹۷ در بیش از ۳۰۰شهر برگزار شد.
- چهارمین دور اعتصاب رانندگان کامیون روز ۱۰آبان ۹۷ آغاز شد و در دهها شهر گسترش یافت.
- پنجمین دور اعتصاب رانندگان کامیون نیز همین اعتصابی است که از روز شنبه اول دی آغاز شده و تا ۱۰دی ادامه یافت و بیش از ۶۱شهر و ۲۷استان کشور را فراگرفت.
درودی نثار رانندگان کامیون، جوانمردان راه آزادی میهن
این که رانندگان توانستند در یک اعتصاب در محدوده زمانی مشخص و از پیش اعلام شده، رژیم را وادار به واکنش کنند، یک دستاورد برای آنان است. رانندگان به این ترتیب توانستند با افزودن به اندوخته تجارب خود، راهکارهای جدیدی برای استمرار اعتصاب و ایجاد فشار مسمتر بر رژیم بیابند، فشاری که به سرعت نتیجه داد و باعث ورود سراسیمه وزیر مربوطه به میدان شد.
رانندگان و دیگر زحمتکشان میهن در جریان همین حرکات اعتراضی اینک به سرمایهای دست یافتهاند که میتواند آنان را در عبور از گردنههای آتی مبارزات حقه خود، به پیروزیهایی فراتر رهنمون شود.
این پیروزی شایسته رانندگان با شرفی است که در راه آزادی میهن خویش، تمامی سختیها و ناملایمات مسیر اعتصاب را خود و خانوادههایشان به جان میخرند تا سهم خویش را در راه آزادی میهن و اعتلای زندگی فرزندان و آیندگان ادا کنند.