روز گذشته مجلس رژیم برای اسیتضاح 2تن از وزیران کابینه روحانی، وزیر کار و وزیر راه، تشکیل جلسه داد. وزیر کشاورزی هم امروز استیضاح شد و النهایه هر ۳وزیر بهرغم آنهمه ناکارآمدیها و چپاولها که از هر کدام رو شد، در سمت خود ابقا شدند. آنهم در شرایطی که تقریباً تمامی دستگاههای اجرایی و امنیتی و انتظامی برای مقابله با چهارشنبه سوری بسیج و در آمادهباش کامل قرار داشتند.
از چشم ناظران و حتی کارشناسان خود رژیم هم پنهان نماند که جلسه مجلس هم به نوعی یکی از همین ترفندهای حکومتی برای کاستن از آتش درون و خشم مردم از نظام و کارگزارانش است. آخوند احمد مازنی عضو مجلس ارتجاع هم گفته بود که مجموعهیی از نمایندگان قصد دارند با استیضاح و تلاش برای برکناری وزرا پاسخ درخور و اثربخشی به مجموعه اعتراضات اخیر داده و حداقل قدری فضا را آرام کنند!
غلامرضا حیدری یکی دیگر از اعضای مجلس ارتجاع هم گفته بود: «احتمال میدهم که ریاست دفتر حسن روحانی در پشت پرده استیضاح وزرا قرار دارد!».
روز سهشنبه 22اسفند در میان آتش و دود و غریو بمبهای چهارشنبه سوری، در مجلس هم دود و دم و آتش فراوانی برپا بود، با کلی حرفهای شنیدنی از فساد حاکم بر دستگاه دولتی و وزرا، اما نهایتاً هر دو وزیر به سر کار خود برگشتند. انعکاس این استیضاح در برخی رسانههای خود رژیم واژه «افتیضاح» بود.
«افتیضاح» بودن این «لابی شو» به قول روزنامه حکومتی سیاست روز از خلال حرفهایی که در این نمایش در مورد فضاحت حاکم بر مناسبات این وزارتخانهها رد و بدل شد بهوضوح نمایان است.
قاضیپور، عضو مجلس ارتجاع، خطاب به پاسدار لاریجانی رئیس مجلس آخوندی از جمله گفت: «من دو سه تا تذکر دارم، 97 هم اعلام میکنم، اول آقای وزیر با خودش 15نفر داخل صحن آورده بود تک فامیل شد آقای کاتب که مسئول اینهاست اظهار بیاطلاعی کرد، آیا لشگرکشیه؟ این یک مورد که هیأترئیسه تخلف کرده. دومین عرضم این است شما درجا سه تا استیضاح رو قبول کردید. آقای لاریجانی، بهخاطر این سؤال رئیسجمهور مطرح نشود این رو خواهش میکنم اینطور میگند میگند هیأترئیسه مجلس را بازی داد یا؟
علی لاریجانی: نفرمائید آقای قاضیپور
قاضی پور: میگم میگند، من نگفتم، میگم میگند، اصلاحات این کار را کرد، آمد استیضاحها را آورد تا سؤال از رئیسجمهور مطرح نشود.
سومین تذکر آقای وکیلی ما امضا کردیم اونهایی که پس گرفتند، قرائت کن، به ما نشان بده، اونها میگند ما امضا نکردیم یا امضاها جعلیه یا نه؟ حضرتعالی باید تو سایت بزنی ببینیم، به ما فتوکپی امضاها را بدهید تا ملت بدانند کی سؤال رو پس گرفته چکار کرده».
ذوالنوری عضو دیگر مجلس ارتجاع: «...نماینده سؤال به هیأترئیسه میده انصرافش رو هم میآید تحویل میده وقتی دولت به جان نمایندهها میافته حالا اگر این موضوع حل نشود اونچه اتفاق افتاده به نمایندهها چی گفتند تا انصراف شون رو گرفتند چه قولهایی دادند چه تهدیدهایی کردند من اینها رو رسانهیی خواهم کرد که کتابیست مثنوی با صد من کاغذ با انواع مسائلی که تویش بوده ولی من این رو عرض میکنم دولت وقتی میره به جان نماینده میافته دیگران رو واسطه میکنه ۵وزیر با یک نماینده ارتباط داشتند که سؤال رو پس بگیرند».
روزنامه حکومتی وطن امروز در روز 23اسفند این فضاحت را «افتیضاح» نامید و از جمله نوشت: «افتیضاح! مجلس بدون توجه به مطالبه افکار عمومی در سومین استیضاح عباس آخوندی هم به برکناری او رأی نداد».
«امروز مجلس استیضاح شد نه وزیر»؛ این جمله احمد امیرآبادی، نماینده موافق استیضاح عباس آخوندی... خلاصةی از اتفاقات دیروز استیضاح وزیر راه بود... استیضاحکنندگان، دوستان (فراکسیون) امید (فراکسیون دولتی) بودند... امروز قبل از اینکه استیضاح مطرح شود، سر استیضاح را بریدند».
روزنامه جوان ارگان بسیج سپاه پاسداران هم نوشت: «مجلس با سومین رأی اعتماد پس از سومین استیضاح آخوندی خود را به توپ بست. افتیضاح!» و در ادامه بهنقل از کاربران شبکهٴ اجتماعی که مقصودش همان نیروهای سایبری دلواپسان نظام هستند، نوشت: «کاربران شبکههای مجازی دیروز پس از آن که مجلس برای سومین بار، آخوندی وزیر مسکن را استیضاح کرد اما دوباره به او رأی اعتماد داد، مجلس را به توپ انتقاد بستند که آخر این چه بطالتی است که با این همه سرمایه عظیمی که صرف اداره مجلس میشود، تکلیف خودتان معلوم نیست؟! در این میان آخوندی که در عبور از استیضاح افتضاح مجلس، هتتریک کرد، حتی بیشتر از ربیعی، وزیر کار و رفاه، رأی مثبت آورد تا معلوم شود که در معامله استیضاح، غش شده است وگرنه آن همه رأی برای استیضاح و این همه رأی برای اعتماد!
برخی فعالان سیاسی نوشتند که اگر مردم در نیت نمایندگان از استیضاح وزرا و سپس رأی دادن مجدد به آنها، شک کنند که چه معاملهیی در کار است، نباید سرزنش شوند».
«استیضاحی که تعجیل در برگزاری آن و برنامهریزی آن بدین شکل از سوی هیأترئیسه مجلس سبب شد تا کوچکترین خروجی برای کشور و نظام اجرایی نداشته باشد». (جوان -23اسفند).
در یک واکنش دیگر پاسدار عبدالله گنجی که سردبیر ارگان بسیج ضدمردمی است در کانال تلگرامی خود در همین زمینه نوشت: «نمایش استیضاح با درگیر کردن چندروزه دولت و مجلس با نتیجه هیچ به پایان رسید... ضعیفترین مجلس بعد از انقلاب که تشکیل شده از ۳طیف اصولگرا، اصلاحطلب و معاملهگر است، مانند ابرهای فراز ایران است. یعنی غرش و رعد و برق دارد اما نمیبارد. خشکسالی مدیریتی کشور نتیجه توازن قوا در ۲طیف مجلس و تعیینکنندگی ضلع سوم است. طبیعتاًً دولت جیب پرتری دارد و بخشی از این مجلس با جیب تنظیم میشود».
در واقع جلسه استیضاح، همانطورکه برخی رسانههای حکومتی هم اذعان کردند، ابری بود که غرش و سر و صدا داشت اما نتیجهیی نداشت!
نمایشی وقتگیر و «زمانبر» برای ایجاد گرد و خاک در روز چهارشنبهسوری و منحرف کردن اذهان از خیابانها به صحن داخلی مجلس بود.