728 x 90

چرا رأی من سرنگونی؟ حاشیه‌نشینی روی دریای نفت

حاشیه نشینی در بافتهای فرسوده
حاشیه نشینی در بافتهای فرسوده

در نتیجه ۴۳ حاکمیت سیاه ولایت فقیه، ایران با ثروتی عظیم در صدر مصیبت‌بارترین کشورهای جهان قرار گرفته است. جامعه ستم‌زده ایران با پدیده‌های جدیدی مانند «ماشین خوابی»، «فرزندفروشی»، «اجزاء بدن فروشی»، «گورخوابی»، «زباله‌خواری»، «کارتن‌خوابی»، «لوله‌خوابی» و... مواجه شده است.

هر چند آمار و ارقام نماگرهای اقتصادی ـ اجتماعی رژیم واقعیت جامعه ایران را نشان نمی‌دهد، و «حتی در برخی از موارد جلوی انتشار آنها گرفته می‌شود» (اعتماد۲۰اردیبهشت۱۴۰۰).

اما تصویر امروز ایران تحت حاکمیت آخوندهای ستمگر خود گواه این حقیقت است که، چرا مردم ایران در نمایش انتخابات نظام آخوندی فریادشان یک صدا «رأی من سرنگونی» است.

 

ایران آخوندزده، تصویر شرم و طغیان

تصویر امروز ایران تحت حاکمیت آخوندهای جنایتکار، تاریخ بشریت را از تجربه تلخ ۴۳سال حکومت «ولایت فقیه» شرمگین کرده است»... رکود تورمی، بی‌کاری گسترده، نابرابریهای بی‌سابقه اقتصادی ـ اجتماعی؛ ثروتهای نجومی، فساد بی‌سابقه در بافت اداری، فرهنگی و اجتماعی؛ تضعیف مستمر قدرت خرید مردم و بحران معیشتی جمعیت کثیری از جامعه؛ افیون اعتیاد؛ رشد جرم و جنایت؛ خشونت و خودکشی؛ زنان خیابانی؛ کودکان کار؛ فرار مغزها و سرمایه‌ها و. ». (روزنامه حکومتی شرق ـ ۱۸اردیبهشت۱۴۰۰). .

آن روی سکه فقر و تنگدستی «نه» مردم ایران به آخوندهاست که در آبان ۹۸ رژیم را به لبه سرنگونی کشاند، و امروز هم کارگزاران حکومتی نسبت به بی‌اعتنایی مردم به شعبده انتخابات و به شرایط انفجاری جامعه هشدار می‌د‌هند.

 

روزنامه شرق، رژیم ـ۲۹ اردیبهشت۱۴۰۰نوشت: «در دو دهه اخیر، مطالبات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی مردم انباشته شد و دلخوریهای بسیاری برای مردم [بخوانید نفرت اجتماعی از آخوندها] را ایجاد کرد. رنجش مردم یک هشدار سیاسی است که اکنون در قالب تمایل‌نداشتن به شرکت در انتخابات متبلور شده است».

سایت دولت بهار (رژیم) ۳۰اردیبهشت به‌نقل از پاسدار احمدی‌نژاد نوشت: «... مردم روی دریایی از ثروت خوابیده‌اند اما برای یک آپارتمان، برای اجاره خانه، برای نان شب، اکثریت ملت لنگ هستند! چرا این‌گونه شده است!؟. . به شما هشدار می‌دهم که دارد سیل می‌آید! سیلی سنگین، می‌آید و شما را با خودش می‌برد».

 

«حاشیه‌نشینی» محصول ناکارآمدی اقتصادی و فساد سیستماتیک

حاشیه‌نشینی یکی از محصولات ولایت فقیه است که با آغاز حکومت آخوندی به‌دلیل سیاست‌های چپاولگرانه و مافیای اقتصادی با «اژدهای هفت‌سر فساد» شکل گرفت که بیش از ۷۰درصد جامعه ایران را در فقر مضاعف و در گرسنگی خاک نشین کرده است.

محمدرضا محبوب‌فر، از کارگزاران رژیم در سال۹۹ اعتراف کرد: «در سال۹۶ حدود ۴۰درصد از جمعیت شهری ایران حاشیه‌نشین و بد مسکن بودند، اما امروز پس از سه سال یعنی در سال۹۹ همزمان با تورم و گرانی در بخش مسکن، افزایش اجاره‌بها و وضع بد اقتصادی سبب افزایش معنادار حاشیه‌نشینی شده است»، «میزان حاشیه‌نشینی در کشور به ۴۵درصد رسید و به جمعیت ۸۵میلیون نفری ایران حساب کنیم، امروز بیش از ۳۸میلیون نفر حاشیه‌نشین و بدمسکن هستند» (سایت حکومتی برناـ یکشنبه ۴ خرداد۹۹).

 

روزنامه اقتصاد سرآمد (رژیم) ۱آذر۹۹، در مطلب «پیامدهای رشد حاشیه‌نشینی در ایران» نوشت: «تورم" اکنون در تمام سطوح جامعه و اقتصاد کشور تاثیر گذاشته و پیکان فشار خود را مستقیم روی سینه ملت قرار داده است. ضعف بازار کشاورزی و دامپروری باعث مهاجرت روستا به شهرستانها شد و نبود بازار کار مناسب در شهرستانها و شهرهای کوچک مهاجرت کاری را از شهرستان به کلان‌شهرها افزایش داده و سبب رشد حاشیه‌نشینی در ایران شد».

به گفته یک اقتصاددان حکومتی، «اصلی‌ترین علت تورم در ایران فشار هزینه است که عمدتاً از افزایش قیمت ارز (کاهش ارزش پول ملی)، افزایش هزینه‌های داد و ستد (ناکارآمدی و فساد) و در نتیجه افزایش هزینه‌های تولید ایجاد می‌شود» (روزنامه شرق ـ رژیم، ۱۸اردیبهشت۱۴۰۰).

 

ایران با منابع غارت شده در شیب صعود فقر

ایران با منابع غارت شده در شیب صعود فقر

 

شکاف طبقاتی از سفره خالی تا «بام‌خوابی»

پس از به قدرت رسیدن باندهای فاسد اختلاس‌گر، رانت‌خوار، سرطان چپاول و غارت ارکان نظام اقتصادی کشور را در نوردید و با افزایش تورم و کاهش ارزش پول ملی شکاف طبقاتی روزبه‌روز افزایش یافت. «مافیا در حوزه‌های مختلف مانند مسکن، فولاد، پتروشیمی، واردات خودرو، واردات دارو و... از افزایش قیمتها به‌شدت منتفع می‌شوند» (خبرگزاری حکومتی فارس ۸ فروردین۱۴۰۰) .

روزنامه حکومتی رسالت ۲۲اردیبهشت۱۴۰۰ در بررسی علل رشد فزاینده شکاف طبقاتی نوشت: «شکاف طبقاتی گسترده‌یی که امروز شاهد وقوع آن در جامعه هستیم را می‌توان در نابرابری پرداخت حقوق‌های نجومی با کارگران و کارمندان، توزیع رانت به نفع اقشار مرفه و افزایش دارایی آن‌ها، نوسانات ارزی و بالا رفتن قیمت کالاهای مصرفی و خدمات و کوچک شدن سفره خانوارها مشاهده کرد».

شهروند آنلاین (رژیم) ۱۳اردیبهشت۱۴۰۰ نوشت: «طبق آمار‌ها و برآورد‌ها تا ۷۰میلیون نفر از جمعیت ایران در دهک‌های متوسط و ضعیف درآمدی دسته‌بندی می‌شوند».

دبیر انجمن واردکنندگان برنج گفت: «افزایش قیمت برنج باعث شده است که از جمعیت ۸۳میلیون نفری مردم ایران فقط ۱۵میلیون نفر بتوانند به‌راحتی برنج بخرند و از امکان مصرف این محصول مغذی برخوردار باشند» (همان منبع).

روزنامه اقتصاد سرآمد رژیم ۲ آبان۹۹ در مطلب «حاشیه‌نشینی تا کانکس خوابی» نوشت: «کانکس خوابی در کنار گورخوابی و پشت‌بام خوابی اکنون در حال رواج است. در منطقه ۲۲ شهرداری تهران، شهرک های اطراف آن و اطراف دریاچه خلیج‌فارس و مناطق پیرامونی شهرک هشتگرد، کارگران بام‌خوابی را تجربه می‌کنند».

 

ولایت فقیه و «قبرستان خوابی» بیش از ۷میلیون ایرانی!

خمینی ملعون و خامنه‌ای جنایت‌پیشه که قرار بود آب و برق و مسکن را مجانی کند اما در عوض حق مسکن که در پیمان نامه‌های بین‌المللی منعقد شده و حتی در قانون اساسی رژیم آمده است را زیرپا گذاشتند.

در اصل ۳۱ قانون اساسی رژیم آمده است: «داشتن مسکن متناسب با نیاز حق هر فرد و خانواده ایرانی است. دولت موظف است با رعایت اولویت برای آنها که نیازمندترند به‌خصوص روستانشینان و کارگران زمینه اجرای این اصل را فراهم کند».

سایت حکومتی برناـ ۴ خرداد۹۹ به آمار تکان دهنده قبرستان‌خوابی و زاغه نشینی اعتراف کرد و نوشت: «۲۰درصد حاشیه‌نشینان در اطراف و حاشیه آرامستانها (قبرستانها) زندگی می‌کنند و سکونت غیررسمی دارند، و ۷میلیون و ۶۰۰هزار ایرانی اطراف قبرستانها زندگی می‌کنند. تا جایی‌که بسیاری از مناطق گردشگری، مکانهای تاریخی، مذهبی مثل امامزاده‌ها، مقبره‌ها، تکایا و… جمعیت حاشیه‌نشین را در خود جای داده‌اند».

روزنامه حکومتی شرق در ۱۲بهمن ۹۹ نوشت: «بیش از یک‌سوم جمعیت ۶۳میلیونی شهرنشین ایران در سکونت‌گاههای غیررسمی، بافت‌های فرسوده، [بخوانید گودنشینی، گورخوابی] محلات فرودست‌شده و مسکنهای نامتعارف زندگی می‌کنند. فقط در داخل شهر تهران نزدیک به سه میلیون نفر در چنین محلاتی زندگی می‌کنند».

روزنامه اعتماد (رژیم) ۱۶آذر۹۹ نوشت: «گزارشهای رسمی در کشور نشان می‌دهد که امروز ۲۹ تا ۳۵درصد شهرنشینان در حدود ۳هزار سکونت‌گاه حاشیه‌ای زندگی می‌کنند».

یک کارشناس حکومتی در بررسی علل فقر، خودکشی و گورخوابی نوشت: «حاشیه‌نشینی و پشت‌بام خوابی مربوط به پایتخت نیست، بلکه نیمی از شهرها با گرانی مسکن و نبود بازار کار مناسب درگیر این موضوع شده‌اند. هماهنگ نبودن جیب با بازار معشیت و مسکن هم در کند شدن رشد جمعیت اثر گذاشته و هم حاشیه‌نشینی را تا پشت‌بام خوابی و ... به گورخوابی سوق داده است. با این روند امید به زندگی کاهش یافته خودکشی افزایش و ازدواج به صفر رسیده است» (روزنامه حکومتی اقتصاد سرآمد ـ ۱ آذر۹۹).

 

نقش مافیای مسکن و رشد ۱۱۱درصدی قیمت در یک‌سال

بی‌سرپناهی مردم در شرایطی است که ۳بنیاد تحت مالکیت خامنه‌ای شامل تعاون مسکن، تعاون ارتش و بنیاد مستضعفان بدنه اصلی مافیای مسکن هستند.

روزنامه جوان ۷مرداد۹۹ با ارائه آمار خانه‌های خالی نوشت: «به ازای ۲۴میلیون خانوار ایرانی حدود ۳۰‌میلیون واحد مسکونی در کشور داریم ۳میلیون واحد مسکونی بلااستفاده و ۳‌میلیون واحد مسکونی نیز کم استفاده می‌باشد».

در رابطه با افزایش قیمت مسکن روزنامه وطن امروز (رژیم) ۴ اسفند۹۹ نوشت: «طبق گزارش مرکز آمار، متوسط قیمت واحدهای مسکونی معامله شده شهر تهران در پاییز سال جاری ۲۸میلیون و ۷۶۰هزار تومان بوده که نسبت به پاییز سال گذشته ۴/۱۱۱ درصد افزایش یافته است. هم‌چنین قراردادهای واحد اجاری در تهران در پاییز امسال به ازای هر متر ۵۸۰هزار و ۳۷۵تومان و ارزان‌ترین واحد اجاره داده شده در پاییز امسال، متری ۴۳هزار و ۷۷۹تومان بوده است».

 

حاشیه‌نشینی، آن روی سکه اختلاس و فساد حکومتی

پاسدار قالیباف رئیس مجلس خامنه‌ای۳۰ اردیبهشت۱۴۰۰ در مشهد، به افزایش جمعیت حاشیه‌نشینی و ظلم ولایت فقیه به مردم اعتراف کرد و گفت: «نباید بپذیریم در کلان‌شهرها این درصد بالای حاشیه‌نشینی (حدود۳۰ تا ۳۵درصد جمعیت شهر) را داشته باشیم. . وقتی حاشیه‌نشینی داریم یعنی فقر و آسیب اجتماعی داریم، یعنی ظلم بیشتر به مردم». (سایت خانه ملت ـ رژیم۳۰اردیبهشت۱۴۰۰)...

پاسدار جانی قالیباف در حالی برای زندگی مطلوب مردم اشک تمساح می‌ریزد که از سال۸۴ تا ۹۶ به مدت ۱۲سال به‌عنوان شهردار تهران؛ رقم دقیق تخلفاتش در پرونده املاک نجومی، تحت حمایت خامنه‌ای هنوز نامشخص است. «پرونده املاک نجومی هنوز بعد از گذشت سال‌ها به نتیجه نرسیده و این پرونده، یکی از مهم‌ترین پرونده‌های دوران شهرداری قالیباف است» (مردم‌سالاری ۳بهمن ۹۸).

خبر آنلاین فروردین۹۹، نوشت: «پرونده شورای شهر شامل «۴۷ فقره حساب بانکی مخفی»، «بدهکاری ۲۲۹میلیارد و ۷۰۰میلیون تومانی قوه قضاییه به شهرداری و عدم پرداخت آن»، «طلب ۴۹۷میلیارد تومانی شهرداری از بنیاد تعاون سپاه»، «پرداخت ۶۰میلیارد تومان کمک و هم‌چنین اعطای سه فقره زمین به مساحت هفتادهزار متر/ هفت هزار متر / سه هزار متر به خیریه امام رضا متعلق به همسر قالیباف» و «خرید و فروش ایستگاه مترو» می‌شود.

روزنامه آفتاب یزد (رژیم) ۴خرداد ۱۴۰۰، به وضعیت فلاکت‌بار جامعه ستم‌زده که سرمایه‌شان به‌دست سپاه پاسداران و توسط گماشتگان خامنه‌ای غارت می‌شود، نوشت: «در کنار همه عناوین مجرمانه «کوه خواری» و «جنگل خواری» و «دریا خواری» و «رانت خواری» و «مفت خواری» واژه جدید «واکسن خواری» را هم باید به این ادبیات اضافه کرد. عمق فاجعه زمانی رخ داد، که اشخاص فرصت طلب، طماع، مرتزق از خون مردم بخشی عمده از ارز ۴۲۰۰ دولتی را در امر خرید و فروش املاک و خودرو و سهام و طلا و دیگر مشاغل کاذب به کار گرفته‌اند و خود با خلق پول و ایجاد تورم، قیمت این اموال و دارائی‌ها را متورم نموده‌اند».

 

لشکر حاشیه‌نشینان، بمب آماده انفجار

قیام‌های سراسری چند سال اخیر نشان داد که مردم به ستوه آمده از تمامیت نظام آخوندی عبور کرده‌اند و در صف براندازان قرار دارند تا جایی‌که سردمداران حکومتی هم‌زمان با نمایش انتخابات قلابی به این واقعیت اعتراف می‌کنند. «از دیماه ۹۶ عملاً جامعه به سه بخش تقسیم شد، علاوه بر بخش اصلاح‌طلب و اصول‌گرا بخش جدیدی تحت عنوان بخش برانداز اعلام موجودیت کرد» (شرق. ۱۹اردیبهشت ۱۴۰۰) .

روزنامه حکومتی اقتصاد سرآمد ـ اول آبان۹۹، در وحشت از لشکر تهیدستان و حاشیه‌نشینان نوشت: «التهابات سال گذشته[قیام آبان۹۸] در شهرها و شهرک‌های اطراف پایتخت به‌دلیل گران شدن بنزین نشان داد که گسترش بی‌رویه جمعیت حاشیه‌ای تهران و شهرهای بزرگ مانند باروتی است که هر لحظه امکان انفجار دارد.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/f98269ca-a9ec-43e4-9733-cb363310d3e4"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات