در روزنامههای حکومتی ششم آذر قیام مردم اصفهان و چشمانداز مذاکرات وین، دو موضوعی هستند که بیشترین حجم مطالب روزنامه را به خودشون اختصاص دادهاند.
باید مراقب بود، بسیار خطرناک است
روزنامههای حکومتی همهٔ سناریوی ثابت رژیم که مزدوران رژیم را اراذل اوباش نامیده که به چادر کشاورزان حمله کردهاند معرفی کرده و مدعی پایان یافتن تجمع اعتراضی کشاورزان شدهاند که بعد از آن عدهیی قلیل که نه ظاهرشان و نه سن و سالشان به کشاورزان نمیخورد تلاش کردند نظم عمومی را بهم بزنند. در زیر تکرار این سناریوی فرمایشی اولاً اذعان کردهاند که واقعیت چیز دیگری است و دوم رعشهٔ سرنگونی را بر پیکر نظام در اثر این قیام ناخواسته بازتاب دادهاند.
«حکمرانی آب باید تغییر کند» عنوان سرمقاله ابتکار است که نوشته: «ابر بحران آب گریبان کشور را گرفته. هر روز یکی از حوضهها به مطالبه سهمش برمیخیزد و فریاد میزند. گسلهای اجتماعی بیدار شدهاند و هر روز که التیام نیابد کار بغرنجتر میشود.
اگر دیر بجنبند و یا تصمیم بد بگیرند ممکن است کار به جاهای باریکتری بکشد».
«با ابر چالش کمآبی چه باید کرد؟» عنوان مطلبی در شرق است که با اشاره سلسله قیامهای آب در استانهای مختلف نوشته «حرکتشان هم به تدریج ارتقا پیدا کرده و به سمتی رفته که خواستههایشان را از مجاری خودش جلو میبرند و باید مراقب بود اگر این شکافها در منطقه دامنگستر شود، بسیار خطرناک است».
در روزنامههای باند خامنهای هم این ابراز وحشت ها دیده میشود.
سیاست روز نوشته است: «اعتراضات چند روز گذشته برخی شهرها و استانهای کشور بهخاطر کمبود آب باید زنگ خطر را برای مسئولان به صدا درآورده باشد».
و بالاخره کیهان خامنهای هم وحشتآلود نوشت «طباطبایینژاد، امام جمعه اصفهان در خطبههای نماز جمعه طبیعی است ادامه دادن کار برای (مجاهدین) و ضد انقلاب فرصت فراهم میکند و نباید ادامه پیدا میکرد... آشوبگری و اغتشاش عناصر فرصتطلب، یادآور آشوبهای آبان ۹۸ است».
آماده مخاطرات سنگینی باشیم
روزنامههای حکومتی در دعوای باندی و در وحشت از قیام مردم اذعان کردهاند برخلاف تبلیغات رسمی رژیم، «اراذل و اوباش» همان نفرات رژیم بودهاند و کسانی که تحت نام ضدانقلابی مورد هجوم قرار گرفتهاند همان کشاورزان بودند.
مستقل زیر عنوان جمعه ناآرام اصفهان نوشته است: «گزارشهای مردمی به مستقل از شلیک گاز اشکآور و قطع اینترنت تلفن همراه خبر میدهند
تصاویر نشان میدهد برخی از کشاورزان و زنان سالخورده نیز در درگیریها حضور داشته و زخمی و خونین شدهاند. اگر اعتراضات این اقشار و کشاورزان و صاحبان اصلی انقلاب تحمل نشود آیا دیگر راهی برای گفتگو و تعامل ملت با نظام باقی خواهد ماند؟».
روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقالهاش با عنوان «مهمتر از مذاکرات وین» نوشته است: «مهمتر از مذاکرات وین، اکنون حوادث اصفهان است». در ادامه در مورد دروغپردازیهای رژیم برای مردم نوشته است: «از رفتار قهری بدتر، وارونه جلوه دادن واقعیتهاست. اینکه با مردم برخورد شود و سپس با توسل به ترفندهای تبلیغاتی تلاشهایی برای وارونه جلوه دادن آنچه رخ داده است بهعمل آید، علاوه بر اینکه افکار عمومی را قانع نمیکند، اعتماد مردم به مسئولان و دستگاههای تبلیغاتی را مخدوش مینماید».
«خالص سازی» هم عنوان مطلب دیگری است در همین روزنامه که با اشاره به چماقداران حکومتی نوشته: «اگر رواداری حکومت جای خود را به طرد و حذف کسانی بدهد که بهزعم ما درجه خلوص بالایی ندارند، رشتههای انسجام ملی را گسستهایم و باید آماده مخاطراتی سهمگین باشیم.
هر حکومتی، شعبان بیمخ دارد. اما حکمت حکومتداری ایجاب میکند که این آلت دستها را قوهای عاقله اداره کند؛ نه اینکه کارگردانی به نابازیگران و بلکه سیاهی لشکر واسپاری شود».