نمایان شدن همسویی بیشازپیش اروپا با آمریکا، در جریان سفر اروپایی رئیسجمهور آمریکا، آخرین امیدهای رژیم به اروپا و برجام اروپایی را به باد داده و و بهخصوص حملات باند خامنهای به باند اصلاحطلبان حکومتی و دولت روحانی را عمق و شدت بیشتری بخشیده است. نگاهی به گوشههایی از بروز خشم و آشفتگی رژیم از مواضع اخیر رئیسجمهور فرانسه و واکنشهای باند ولیفقیه ارتجاع در قبال آن، بحران درونی نظام را بیشتر بارز میکند.
اظهارات صریح امانوئل ماکرون دربارهٔ برجام جدید و ضرورت وارد کردن محدودیت در برنامهٔ موشکی و در سیاستهای مداخلهگرانه رژیم و تأکید بر صلح در منطقه، رژیم را بهشدت آشفته کرده و بحران درونی رژیم را تشدید کرده است.
کیهان خامنهای (۱۸خرداد) با بیان اینکه «نوبت به دشمنی با ایران که رسید ترامپ و ماکرون اختلافات را کنار گذاشتند» مینویسد: « اظهارات رؤسای جمهور فرانسه و آمریکا در کنفرانس خبری مشترک و همچنین مواضع اخیر وزیر خارجه آمریکا مبنی بر وحدت راهبردی در قبال جمهوری اسلامی نشان از پروژه خزندهای در راستای تضعیف، محدودسازی و در صورت امکان متوقف کردن پیشرفت و توسعه جمهوری اسلامی و ایجاد مانع در عمق راهبردی و نفوذ منطقهیی ایران دارد؛ پروژه ضدایرانی یا همان کارزار «فشار حداکثری» با سناریوی «پلیس خوب و پلیس بد» که برخی مدعیان اصلاحات که هنوز رؤیای برجام، ذهن خیالاندیش آنان را نوازش میدهد با غفلت از آن و سخن گفتن از لزوم مذاکره با اروپاییها در هفتهها و ماههای گذشته، خواسته یا ناخواسته تکمیلکننده پازل این پروژه بودهاند».
کیهان سپس به تحریم صنایع و شرکتهای پتروشیمی رژیم که روز گذشته توسط وزارت خزانهداری آمریکا اعلام شد، و همزمانی «ژست مضحک مذاکره»با تحریمهای جدید اشاره کرده و مینویسد: «مذاکره از نگاه دولتهای آمریکا- هم دموکرات و هم جمهوریخواه- و همپیمانان اروپایی واشنگتن وسیلهای برای چیدن محصول فشارها است و نشستن پشت میز مذاکره با آمریکاییها یعنی نقد کردن همان مواردی که با فشار زمینه تحقق آن را فراهم کردهاند».
وطن امروز (۱۸خرداد) روزنامهٔ دیگر باند خامنهای در مقالهای با عنوان «سکتهٔ برجام در نرماندی» پس از یادآوری اظهارات رئیسجمهور فرانسه و تأکید او بر اینکه «اختلافات میان آمریکا و کشورهای اروپایی در قبال ایران به مسائل راهبردی مربوط نمیشود». دولت روحانی را که روی شکاف میان اروپا و آمریکا سرمایهگذاری کرده بود، مورد حمله قرار داده و مینویسد: « سیاست وقت دادن به اروپا کاملا بیفایده بوده و صرفاً کشور را معطل میکند. ضمن اینکه هزینه این رویکرد را نیز مردم متأثر از اوضاع اقتصادی کنونی خواهند پرداخت. از این رو باید ضربالاجل ۶۰روزه به اروپا را در روز بیستو نهم تمامشده تلقی کرد. همچنین با توجه به آشکار شدن ماهیت اروپا و بهخصوص اینکه اروپا در مدت باقیمانده از ضربالاجل ۶۰روزه هیچ اقدامی برای عمل به تعهداتش در برجام نخواهد کرد، ضروری است دولت گام دوم فرآیند قانونی عدم اجرای تعهدات برجامی ایران را بردارد».
رسالت ارگان باند مؤتلفه (۱۸خرداد) از طیف باند ولیفقیه، یک قدم جلوتر گذاشته و با نمایان کردن نهایت خشم و غیظ رژیم از مواضع رئیسجمهور فرانسه، خواستار اخراج سفیر این کشو از تهران شده است. رسالت مینویسد: « سخنان اخیر ماکرون، بهمعنای اصرار فرانسویها در "نبرد با ایران" است. بدیهی است که راه مواجهه با اصرار یک مجرم بر جرم خود، صدور بیانیههای دیپلماتیک و تکراری نیست! حداقلیترین پیششرط مواجهه قاطعانه با فرانسویها در برهه فعلی، حذف پاریس از معادلات سیاست خارجی کشورمان و مشروط کردن هر گونه رابطه دوباره، به "بازگشت فرانسه" از مسیر تقابل با ملت ایران است. در چنین شرایطی، استمرار حضور سفیر فرانسه (بهعنوان عنصری نامطلوب) در تهران دیگر معنا و مفهومی ندارد و باید "اخراج سفیر فرانسه" در دستور کار دستگاه دیپلماسی و سیاست خارجی کشور مان قرار گیرد».