در روزنامههای حکومتی چهارشنبه موضوع مشترک سوزوگداز از ناتوانی برپایی مراسم دجالگرانه آخوندی در عراق است. در کنار آن اعترافات مقامات حکومتی به گسترش کرونا دیده میشود. که اغلب روزنامههای حکومتی با نقل عباراتی از کارگزاران حکومتی مردم را مقصر شیوع کرونا معرفی کردهاند. اما در وحشت از فضای اعتراضی جامعه برخی روزنامهها به گوشهیی از کارنامهٔ جنایتبار رژیم اذعان کرده و تلاش کردهاند برای در بردن نظام، کاسه کوزهها را بر سر باند روحانی بشکنند.
سیاست روز نوشته است: «در بسیاری از کشورهای درگیر با کرونا دولت علاوه بر تأمین نیازهای پزشکی و درمانی چتر حمایتی خود را گستردهتر کرده و یارانههایی برای مزدبگیران و اقشار کم درآمد تعیین کرده، این در حالی است که دولت کشورمان نه تنها بودجهیی که برای حل این مشکل به وزارت بهداشت اختصاص داده به این وزارتخانه نمیدهد بلکه همچنان چشم به کمکهای مردمی و تأمین نیازهای اولیه مراکز درمانی به وسیله خود مردم دارد».
این روزنامه به سیاست چپاولگرانه رژیم اذعان کرده و نوشته است: «بسیاری از مراحل درمانی کرونا شامل بیمه سلامت نمیشود و اکثراً بایستی توسط خود بیمار پرداخت شود. از سوی دیگر نه تنها مشوقی به کادر درمان بابت حضور حداکثری خود در جبهه مبارزه با این بیماری داده نمیشود، بلکه بسیاری از این پرسنل حتی کارانههای معمول خود را هم دریافت نکردهاند. بسیاری از مراکز درمانی نیز برای جبران کمبودهای خود مجبور به تعدیل نیرو شدهاند.
دولت در این زمینه نیز به بهانههای مختلف از بار مسئولیت خود فرار میکند دولت هرجا توانسته از زیربار مسئولیتهای خود شانه خالی کرده».
روزنامهٔ آرمان هم بهنقل از یک اقتصاددان نوشته است: «وزیر بهداشت، با لحنی گلایهآمیز اعلام داشت از مبلغ یک میلیارد دلار تخصیصی برای کرونا (که در واقع یک میلیارد یورو بوده است) تنها ۲۷درصد به وزارت بهداشت پرداخت شده که این مبلغ با شیوع موج سوم کرونا که تمام کشور را در وضعیت قرمز و برخی استانها همچون قم را در شرایط سیاه قرار داده کافی نیست.
مسئولان و دولت در راستای تأمین جانی مردم در مقابل کرونا بیتوجهی کردند که همین امر منجر به جانباختن تعداد کثیری از مردم شد».
در روزنامههای حکومتی روز ۱۶مهر، تاثیر سیاستهای حکومتی بر معیشت مردم و بحرانی شدن اقتصاد موضوع جنگ باندهای حاکم است.
جوان وابسته به سپاه نوشته است: «در صورت تصویب لوایح چهارگانه مربوط به FATF ایران مجموعه تعهداتی را میپذیرد که هر کدام از آنها هزینههای فراوانی را بهدنبال دارد».
آرمان چند مطلب به این موضوع اختصاص داده. در یکی از این مطالب ضمن حمله به مجلس ارتجاع نوشته است: «مجلس باید به جای شعارهایی از این قبیل که موجب تورم و بیارزش شدن پول کشور میشود دست بردارد و به فکر آرام شدن اوضاع و احوال اقتصاد کشور، افزایش ارتباط منطقی و سازنده با کشورهای همسایه و سایر کشورهای جهان، فراهمسازی امکان سرمایهگذاری در کشور، رشد تولید، کنترل تورم و افزایش نرخ رشد اقتصادی باشد.
یکی از این خودتحریمیها موضوع FATF است که تصویب نشد و بانک مرکزی از سوی بانکهای جهانی و کشورهای مختلف تحریم و منابع مالی کشور در آن کشورها بلوکه و در نتیجه کشور با گرفتاریهای مالی مواجه شد.
بگذریم از مشکلات و نارساییهایی که در دولت وجود دارد، اما برخوردهای مجلس هم برخوردهای سیاسی و شعاری است. از زمانی که مجلس یازدهم سر کار آمد هیچ کاری جز رسیدن به خودشان مثل تأمین مسکن، خودرو، کمک هزینههای گرفتن خانه و دفتر، حقوق و تأمین دارو برای خودشان نکردهاند».
روزنامههای هر دو باند حاکم مطالب متنوعی در خصوص اوضاع بحرانی اقتصادی و علت صعودی شدن مجدد دلار و سکه و همچنین افت شاخص بورس نوشتهاند.
روزنامهٔ حکومتی مردمسالاری که خواسته است چهره درآمدهای تجارت خارجی نظام را سرخ نشان دهد ناگزیر اعترافات مضحک آل اسحاق رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق و وزیر اسبق بازرگانی رژیم را درج کرده که گفته است: «روابط تجاری (با عراق) ادامهدار است که میتوان گفت یکی از بهترین روابط تجاری ایران در دنیاست. البته اولویت طرف تجاری ایران به ترتیب چین، عراق، امارات، ترکیه و افغانستان هستند.
در حوزه نقل و انتقالات ارز همچنان مشکلاتی وجود دارد و اگر چه این روند در جریان است اما روان نیست. در حوزه تعهدات ارزی صادر کنندگان، باید با بانک مرکزی به فرمول جامع الجهات رسید و هنوز این فرمول وجود ندارد.
نوع معاملات ما با عراق کمی متفاوت است؛ بخشی از آن معاملات ریالی و بخشی هم بهصورت چمدانی است که بهدلیل مسائل کرونا دیگر امکانپذیر نیست و بخشی از طریق صرافیها و از طریق نهادهای بخش خصوصی برگشت میشود که منتها نوع آن متفاوت است و گاها میتوان با کالا تهاتر کنند و همچنین برخی اوقات مبادلات با دینار یا پول دیگری است
در مورد روند صادرات ایران به عراق گفت: درآمد صادراتی ما در شش ماهه ابتدایی سال تقریباً ۳ و نیم میلیارد دلار است در حالی که در سال۹۸ نزدیک به ۱۲میلیارد دلار بود. همچنین صادرات ما نسبت به سال گذشته تقریباً ۲۰درصد کاهش داشته».
سوزوگداز از اقدامات مقاومت و مجاهدین و آچمز کردن نظام در عرصههای داخلی و بینالمللی موضوع مشترک روزنامههای باند مغلوب است.
روزنامه حکومتی مردمسالاری نوشته است: «آنچه علیه دستگاه سیاست خارجی رخ میدهد توهین، تخریب و بیشتر، عقدهگشایی است. بهجرأت میتوان گفت که منشاء بسیاری از این هجمهها، آلبانینشینها هستند و داخلیها ناخواسته در دام آنها میافتند».
و روزنامهٔ حکومتی شرق بهنقل از عادلی رئیس کل اسبق بانک مرکزی رژیم نوشته است: «از پیروزی انقلاب به این سو، عمدتاً سیاست خارجی، بر مبنای مسأله حادی پیش رفته است؛ نظیر گروگانگیری اعضای سفارت آمریکا، حادثه میکونوس، مرگ زهرا کاظمی و قطعنامههای حقوقبشری و آغاز پرونده هستهیی طبق اسناد (مجاهدین) در دولت اصلاحات. بعد از آن هم که گرداب قطعنامهها در دولت احمدینژاد بود».