در حالی که باند روحانی همچنان اصرار میورزد که برجام یک پیروزی بزرگ برای نظام بوده و اکنون نیز یک سپر امنیتی برای رژیم محسوب میشود و از همین زاویه بر تصویب FATF تأکید میکند، در مقابل دلواپسان بر حملات خود به برجام و FATF و متولیان آن افزودهاند.
اما بهرغم این تک و پاتکهای پایانناپذیر، فلاحتپیشه، رئیس کمیسیون امنیت و روابط خارجی مجلس ارتجاع، در اظهاراتی، با اشاره به حضور خود در جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام که برای بررسی موارد اختلافی بین شورای نگهبان و مجلس ارتجاع در لایحه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی تشکیل شده بود، گفت: «معتقدم احتمال تصویب این لوایح بیشتر از عدم تصویب آن است».
سعید جلیلی که سالها ریاست هیأت تیم مذاکرات هستهای را به عهده داشت، طی مراسمی در دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به شکلگیری توافق برجام گفت: «حدود صد حق ملت در برجام انصراف شده که از آن یک سومش حق تحقیق و توسعه است و به صراحت گفته شده که ملت ما نباید در این حوزه تحقیق و توسعه انجام دهد».
جلیلی با حمله به روحانی و ظریف افزود: «الآن میگویند غرب همه عالم نیست! اگر نیست چرا خود را معطل چند کشور اروپایی نگهداشتهاید؟ اگر نیست پس چرا میگویید بهدلیل بهانهگیری چند کشور اروپایی باید فلان کنوانسیون را بپذیریم. اگر نیست پس مترسکهایی که از غرب بلند کردید را زمین بگذارید».(خبرگزاری فارس ۲۹آذر ۹۷)
در یک مناظره دیگر که بین شکوری راد از مهرههای اصلاحطلب و آخوند نبویان، از اعضای سابق مجلس ارتجاع و از سردمداران دلواپسان، ترتیب یافته بود، شکوری راد در پاسخ به انتقادات مطرح شده نسبت به برجام، گفت: «نظام در جریان برجام بین گزینههای بد و بدتر، بد را انتخاب کرد تا با قدرتهای دنیا به توافق دست یابد».
آخوند نبویان در مقابل گفت: «برجام سودی بهحال اقتصاد کشور نداشت و بلکه به آن ضرر رساند».
وی با بیان اینکه برجام کمکی به حل مشکل گرانی نکرد، اظهار داشت: «برخی میگویند با برجام تحریمهای اقتصادی از میان برداشته شد در حالی که این تحریمها چند برابر شده است.
نبویان گفت: قرار بود بعد از برجام بانکهای خارجی با ایران ارتباط داشته باشند ولی این مهم هنوز محقق نشده است».(سایت خبرآنلاین ۲۶آذر ۹۷)
سایتها و روزنامههای دلواپسان نیز بر حملات خود به برجام و FATF و مدافعان آن افزودهاند.
کیهان خامنهای که قبلاً پیشبینی کرده بود ترامپ هرگز از برجام خارج نخواهد شد و اکنون باند اصلاحطلب آن را به رخش میکشند، در شمارهٔ دیروز در دفاع از خود نوشت: «این بهاصطلاح استدلال مدعیان اصلاحات نیز تأیید دیگری بر نظر و پیشبینی کیهان است. زیرا کیهان بارها اعلام کرده بود که برجام برای آمریکا یک سند طلایی است و هرگز حاضر نخواهد شد این سند طلایی و امتیازات بادآوردهای را که به آسانی از ایران دریافت کرده است، از دست بدهد. ولی آمریکا از برجام خارج شد، اما چگونه؟ ترامپ در حالی از برجام خارج شد که مطمئن شده بود ایران بعد از خروج او کماکان به حضور خود در برجام ادامه میدهد یعنی دقیقاً همان که امروزه اتفاق افتاده است».
در ادامهٔ این مطلب آمده است: «البته کیهان باور نمیکرد و با هیچ عقل سلیمی هم باورکردنی نبود که دولت بعد از خروج آمریکا از برجام نیز کماکان در این سند پاره شده که دیگر وجود خارجی نداشت باقی بماند! و هیچیک از امتیازات فراوانی را که به حریف داده است پس نگیرد!».
آخوند سالک، یکی از سردمداران دلواپسان در مجلس ارتجاع، درباره اظهارات اخیر روحانی که «مخالفان برجام» را عامل افزایش ۲۰درصد قیمت کالاها دانسته بود، گفت: «در گذشته تمام مشکلات کشور با برجام گره زده میشد. امروز نیز شاهد هستیم دولت راهحل مشکلات را در معاهداتی همچون FATF، CFT، IPC و شبیه اینها جستجو میکند».(کیهان ۲۵آذر ۹۷)