مهمترین عنوانهای روزنامههای حکومتی در روز شنبه 28بهمن ماه به تکرار مطالب روز جمعه و سفر آخوند روحانی به هند و سایر بحرانهای رژیم اختصاص یافته است:
آرمان: روحانی: به دنیا نشان دادیم قدرت مذاکراتی بالایی داریم
آرمان: گزارشی تکاندهنده از افزایش پرشتاب جمعیت همراه فقر... بمب خاموش حاشیه نشینی
آفتاب یزد: آقای محجوب! تحقیق و تفحص۲را از تأمین اجتماعی کلید میزنید؟
آفتاب یزد: روابط تهران ـ دهلی زیر سایه فشارها
ابتکار: وزیر اقتصاد در یک قدمی استیضاح
اعتماد: روحانی: راهحل مشکلات جهان اسلام لوله تفنگ نیست
بهار: مرگ کودکان زلزلهزده ادامه دارد
سیاست روز: آیا برجام سایه جنگ را از سر ملت ایران برداشت؟ شاه سلطان حسینها تکرار می شوند
عنوانهای مربوط به بحرانی که از ادعای خودکشی یک استاد دانشگاه در درون رژیم ریخته و همچنین بحث رفراندوم بیشترین مطالب را به خود اختصاص داده است:
شرق: ائمه جمعه علیه رفراندوم
صبح امروز: علم الهدی: صحبت از رفراندوم یعنی شما طرفدار مردمسالاری سکولار هستید
کیهان: حمایت سؤالبرانگیز مدعیان اصلاحات از جاسوس موشکی
مردمسالاری: بیش از 2000نفر از دانشگاهیان و فعالان مدنی در نامه به رئیسجمهوری خواستار شدند ابهام زدایی درباره فوت کاووس سید امامی در زندان
روزنامههای باند روحانی در یک تناقضگویی و دو جایه خوری هم خواستهاند همسو با افکار عمومی در مورد قتل استاد دانشگاه باشند، هم منافع نظام و تأیید جاسوس بودن سید امامی را در نظر بگیرند و هم این داستان را با آمیختن به سایر دعواهای باندی چماقی بر سر باند رقیب کنند:
جمهوری اسلامی: وقتی گفته میشود فلان مدرس دانشگاه که به اتهام جاسوسی برای بیگانگان تحت پوشش فعالیتهای محیطزیستی به دشمنان اطلاعات نظامی میداد بعد از دستگیری و بازجوئی در زندان خودکشی کرد، همه جا پر از علامت سؤال میشود که آیا خودکشی کرده یا کشته شده؟
در این حادثه از هر چه بگذریم، از این بیاحتیاطی و بیتوجهی نمیتوان گذشت. از یک طرف همه میخواهند اعتماد کنند و از طرف دیگر این بیاحتیاطیها به اعتماد لطمه میزند. تکلیف مردم با این دوگانگی چیست؟
رئیسجمهور سابق دوباره در برابر دوربینها ظاهر میشود و هر چه میخواهد علیه قوه قضاییه و بالاتر از آن میگوید و تهدید میکند
مردم با مشاهده این وضعیت میپرسند چگونه است که این آقا میتواند هر چیز و هر کس را تا بالاترین رده زیر سؤال ببرد و کسی کاری به او ندارد ولی در همین کشور افراد دیگری به مجرد اینکه زبان به انتقاد از همین دستگاهها و افراد بگشایند محاکمه و محکوم میشوند؟ این دوگانگی چرا؟
در روز 22بهمن رئیسجمهور از قانون اساسی سخن میگوید و اینکه اگر در موضوع مهمی اختلافنظر به سرانجام نرسید، اصل 59قانون اساسی راهگشاست و میتوان آن موضوع را به همهپرسی گذاشت
این سخن، نه جرم است و نه زیر سؤال بردن نظام است. با اینحال، عدهیی با زبان و قلم تا توانستند به گوینده آن تاختند و حتی بعضی افراد، او را متهم به پیشنهاد رفراندوم برای تغییر نظام کردند!
این افراد از یک طرف میگویند همه حق دارند آزادانه نظر خود را بگویند
و از طرف دیگر وقتی شخص اول اجرایی کشور میگوید چاره کار در مورد مسائل مهمی که مورد اختلافنظر است مراجعه به همهپرسی است و اصل 59 قانون اساسی تکلیف را روشن کرده است او را متهم به حرکت در جهت خلاف نظام و حتی ضدیت با نظام میکنند! واقعاً تکلیف مردم با این دوگانگی چیست؟
دوگانگیها به این چند مورد ختم نمیشود.
اگر ارادهای برای حل مشکلات و قرار دادن کشور روی ریل قانون وجود داشته باشد، تکلیف تمام این دوگانگیها را میتوان روشن کرد.
ابتکار: در ماجرای مرحوم سیدامامی همه ما حساسیت بهخرج دادیم و وارد ماجرا شدیم. کمیته حقیقتیاب تشکیل شد. هم دولت و هم مجلس پیگیر ماجرا شدهاند. علت آن این است که اعتماد صددرصدی به حفظ حقوق شهروندان در دالانهای قضایی موجود وجود ندارد
خصوصا بدون تعارف همه میدانیم وقتی کسی از امتیاز روابط با مسئولان (بالا) برخوردار نباشد امکان تضییع حقوق او بیشتر میشود. مشخص است که این ذهنیت مبتنی بر اطلاعات پیشینی در مورد طرفین ماجرا است،
چشم بسته هم میتوانیم بگوییم در سیستم قضایی به سعید طوسی ظلم نمیشود اما در مورد بقیه این اطمینان وجود ندارد. البته در سایر قوا نیز حقوق شهروندی تضمین نمیشود
از همین رو است که نمیتوانیم گذشته احمدینژاد را در اتخاذ موضع خود تاثیر ندهیم. وقتی گذشته او سرشار از بازیهای پوپولیستی و خدعههای رنگارنگ است چطور میتوانیم مواضع خود در دفاع از انسانهای شریف و بیدفاعی که مورد ظلم واقع شدهاند را با او هماهنگ کنیم؟
جمهوری اسلامی:ستاد حقوقبشر در پاسخ به آنچه 'فضاسازیهای وسیع، غیرمستند و خصمانه در خصوص خودکشی کاووس سید امامی علیه جمهوری اسلامی ایران' خواند و همچنین برای اطلاعرسانی صحیح و تنویر افکار عمومی بیانیهیی صادر کرد.
پیرو اقدام به خودکشی کاووس سید امامی که به اتهام جاسوسی تحت پوشش فعالیتهای محیطزیستی در زندان بهسر میبُرد، آقای ' اریک سولهایم' معاون دبیرکل سازمان ملل و رئیس نهاد محیطزیست این سازمان (یونپ- UNEP) ضمن اظهار نگرانی از این حادثه اشاره مینماید که فعالیت در حوزه محیطزیست بخشی از حقوقبشر است... دبیرکل سازمان ملل و همکاران ایشان حتماً مطلع هستند که در سالهای اخیر کسانی که در عضویت سازمانهای تروریستی بسیار خطرناکی مانند (مجاهدین)،... و امثال آنها بودهاند و مرتکب جنایات متعددی علیه شهروندان بیگناه ایرانی شدهاند... و در گزارشهای رسمی (نمایندگان حامل مسئولیت) آن سازمان بهعنوان مدافعان حقوقبشر مورد حمایت قرار گرفتهاند!... ستاد حقوقبشر جمهوری اسلامی ایران دفاع از حقوق تکتک شهروندان خود را که در این بخش شامل متهمین و محکومین دادگاهها و زندانیان است ازجمله وظایف ذاتی خود دانسته و با دقت و همکاری تنگاتنگ با مراجع قضایی ذیربط این مسئولیت را دنبال کرده و میکند
در روزنامههای باند ولیفقیه ارتجاع ضمن اصرار بر خودکشی سید امامی و حمله به باند رقیب، به شکست ادعاهای رژیم نزد مردم اذعان شده است:
جوان: با وجود اظهارنظرهای صریح مسئولان رده بالای قوه قضاییه مبنی بر خودکشی سیدامامی و تأیید این موضوع توسط نمایندگان مجلس، صرف تشکیل کمیته از جانب رئیس قوه مجریه برای بررسی مرگ سیدامامی به این معناست که آقای روحانی صحبتهای رسمی مسئولان قضایی را خلاف واقع میداند.
جوان: در هفتههای گذشته مردم ایران بدون آن که خبر و توضیح رسمی قابل توجهی در مورد دستگیری و خودکشی یک استاد دانشگاه امام صادق شنیده باشند، ناگاه با موج خبری منفی علیه دستگاه قضایی و نظام مواجه میشوند. که یک فعال دلسوز! محیطزیست و استاد جامعهشناس دین! و انسان وارسته و فرهیختهای را بیدلیل! بازداشت کردهاند و بعد هم به دروغ! میگویند او در زندان خودکشی کرده و... همانقدر که افکار عمومی برای برخی نهادها جدی نیست، برای ضدانقلاب مهم است. این بیتدبیری رسانهیی به روال همیشه نهادهای امنیتی و قضایی تبدیل شده و تاوان آن را کل نظام میدهد
در روزنامههای همسو با باند روحانی ابراز وحشت از ریشههای قیام و اذعان به برخی واقعیت ازجمله جدایی مردم از نظام، اعتراف تلویحی به ربودن رهبری انقلاب توسط خمینی موضوع سرمقالهها و مقالات اصلی است:
شرق:سرمقاله: دولت اصلاحات اگر نتوانست به تمام وعدههایش وفا کند، دولتِ خدمتگزار ناامیدان را ناامیدتر کرد. پس از حوادث سال ٨٨باز تکهای از ملت از سیاست به مثابه سیاست سرخورده شد که دیگر چندان رغبتی به تغییر از راه سیاست نداشت. مخالفان عام باور دارند تا این جناح سیاسی که با وعدههایی نوبهنو مردم را به صحنه سیاسی میکشاند، مانعی جدی بر سر راه تغییر اساسی در کشور است و کارشان استخوان لای زخم گذاشتن است.
اینک اصلاحطلبان از سوی مخالفان داخلی و خارجی با همان چوبی رانده میشوند که ملی- مذهبیها رانده میشدند... بهراستی اگر اصلاحطلبان از صحنه سیاسی حذف شوند چه خواهد شد؟ حذف آنان به نفع سیاست است؟... تکهای از ملت که شاید دیگر دلبسته سیاست بهمثابه سیاست نیست؛ طیفی از کارگرانی که به نان شب محتاجاند، جوانانی که نادیده گرفته شدهاند، زنانی که کمرشان زیر بار زندگی خم شده است و سایرین که فرصت پیدا نکردند جزء ملت باشند. نقطه تلاقی همه جریانهای سیاسی داخلی و خارجی، اینجاست. هر جناح سیاسیای تلاش میکند تا با سیاستی کنشگری این طبقه را مدیریت کند و از توان بالقوه سیاسیاش بهره ببرد. اگر چنین شود، آیا این طبقه قادر خواهد بود دو طبقه دیگر را با کنشگریهایش تحتتأثیر قرار داده و ابتکارعمل را بهدست گیرد. پس پرده این نزاع سیاسی که به راه افتاده، چیزی نیست مگر اینکه تکه بیرونافتادهیی از ملت، درصدد است ملتی تازه خلق کند.
شرق: محمدحسین شریفزادگان: خمینی فردی زیرک با توانایی تصمیمگیری در بزنگاههای سیاسی...رهبری انقلاب را در یک رقابت سیاسی در صحنهای که باز بود، برعهده گرفت. در این صحنه حزب توده با سابقه ٥٠ساله سازمان چریکهای فدایی خلق و مجاهدین خلق با کولهباری از زندان و شکنجه و کشته، جبهه ملی ایران با ارثیه نهضت ملی نفت و دیگر گروهها حضور داشتند...
اعتماد: صفایی فراهانی: ما باید یاد بگیریم که در دنیای امروز، نوع نگاه به مردم، نوع حکومتکردن، نوع برخورد با مردم، نوع مشارکت مردم، تغییر کرده است. نمیشود با روش ٧٠سال پیش، امروز مدیریت کرد. همانطور که با قوانین ٧٠سال پیش نمیشود جامعه امروز را اداره کرد.
روزنامههای باند علی خامنهای به روحانی بهخاطر طرح رفراندوم چنگ و دندان عزل و بیکفایتی نشان دادهاند:
رسالت: رئیسجمهور در عمل به وظایف کلیدی و حساسی که مستقیماًًًً قانون اساسی برعهده او گذاشته است، قصور و تقصیر داشته است. آیا مجلس نمیخواهد از اختیارات خود مندرج در اصل 88قانون اساسی در رمزگشایی از این قصور و تقصیر پرده بردارد و بالاخره رئیسجمهور از باب مجری قانون اساسی درباره تعطیلی اصول قانون اساسی در حوزه مسئولیتهای وی در حوزه مسئولیتهای مجلس شورای اسلامی چه پاسخی دارد؟
سیاست روز: با تجربهای که مردم ایران نسبت به مذاکرات هستهیی دارند دیگر نمیتوان فضاسازی برای مذاکره مجدد در مسائل منطقه و قدرت موشکی کشور توجیهی داشت و این امر به نوعی نبود عقلانیت سیاسی و فکر نکردن به منافع ملی بهشمار میرود.
این روزها که صحبت از همهپرسی میشود بد نیست از مردم ایران در این باره همهپرسی انجام شود تا برخی متوجه شوند که اکثریت مردم حتی آنهایی که نسبت به برخی از مسائل کشور انتقاداتی دارند نیز تمایلی به این نوع مذاکرات باجخواهانه ندارند و از برخی میخواهند که پیشنهادات تکراری ندهند و رفتار شاه سلطان حسینی نکنید
ارگان خامنهای که سخنگوی دلواپسان نظام است با بهانه کردن بحث خودکشی بدون قافیه به تصویب طرحهای مکمل برجام در مجلس و سکوت خامنهای گریز زده است و بار دیگر شکاف در باند ولیفقیه را بارز کرده است:
کیهان: حسین شریعتمدای گفت: حریف در این میدان از فرمولهای متفاوتی بهطور همزمان استفاده میکند که یکی از با اهمیتترین آنها بهرهگیری از نفوذیهاست...، مدیر مسئول کیهان پیوستن ایران به کنوانسیون پالرمو را تأمین خواسته استراتژیک آمریکا برای پیشگیری از اقتدار منطقهیی کشورمان دانست و گفت: با بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب که فرمودند اگر میشد به یمن کمک کرد به جای یک موشک صد موشک میدادیم، برای شورای محترم نگهبان هیچ راهی جز رد این مصوبه مشترک دولت و مجلس باقی نمانده است
وضعیت ورشکسته اقتصادی و ادعاهای دولت روحانی موضوع مطالب بسیاری در روزنامههای امروز است. یکی از این روزنامهها هم ادعاهای باند حسن روحانی را دستمایه طنز کرده است:
جهان صنعت: قدرت کالای ایرانی!
به میمنت و مبارکی قرار شده یک بازار ایرانی در منطقه ولگای روسیه ساخته شود و آغازی باشد برای ورود پرقدرت ایران به معادلات اقتصادی در خاک همسایه شمالی. به این ترتیب با راهاندازی این بازار میتوانیم شاهد اتفاقات زیر باشیم.
1- ورود جنسهای بنجل چینی به بازار روسیه و فروششان در غرفههای ایرانی!
2- بهرهمندی روسهای عزیز از ماست پالمی، گوجه نیتراتی، دوغ وایتکسی، کالباس گربه نشان، سوسیس بهمعنای واقعی کلمه هات داگی، آب لیموی اسیدی و دیگر توانمندیهای صنعتگران عزیزمان.
البته نه اینکه فکر کنید توانمندیهای ما فقط همین است. اینها را برای شروع رو کردیم. اگر قرار شد بازار تشکیل شود ایدههای بعدی خودمان را هم مطرح میکنیم. مثلاًًًً کتک خوردن نمایندگان اسنپ در یک شهرستان از دست راننده تاکسیها خودش قابلیت بالایی برای یک پرفورمنس خوب در نمایشگاه دارد! همش که نمیشود به مردم جنس فروخت. یک نمایشی سرگرمی چیزی هم باید باشد!