همهٔ راهها به فساد و خفگی اقتصادی ختم میشود
روزنامههای حکومتی روز دوشنبه نوزدهم آبان، اگر چه اغلب مطالب خود را به نتایج انتخابات آمریکا و پیامدهای آن برای نظام اختصاص دادهاند، اما تابلو کاملی از کارکرد نظام فاسد ولایت فقیه در عرصهٔ اقتصادی و بنبست آن را ناخواسته تصویر کردهاند.
اقتصاد سرآمد بهنقل از اقتصادحکومتی، فرشاد مومنی نوشته است: «محاسبههای صندوق بینالمللی پول میگوید اگر منافع رانت خوارها و رباخواران در اولویت باشد و اگر هدف این باشد که در سال۲۰۲۰ دولت با کسری بودجه روبهرو نشود باید قیمت هر بشکه نفت به ۵۲۱دلار برسد تا تراز مالی برقرار شود. اگر بخواهیم منصفانه صحبت کنیم، وجه بسیار مهم قضیه این است که گروههای پرنفوذ و رانتمحور در شرایط کنونی اقتصاد ایران از یک قدرت جریانسازی نامتعارف برخوردار شده(اند).
کیهان خامنهای هم رودرروی روزنامههای باند رقیب که مدعی ارزانی دلار در اثر انتخابات آمریکا شدهاند، در دعوای باندی به چپاول سازمانیافته حکومتی اذعان کرده و از جمله نوشته است: «کسانی که اقتصاد را با دلار ۳۷۰۰تومانی تحویل گرفتند و با تدابیر وارونه به ۳۳هزار تومان رساندند، نمیتوانند هفت هشت هزار تومان کاهش نرخ ارز را برای مردم فاکتور کنند و دوباره آدرس اعتماد به دشمن را بدهند. در مصنوعی بودن این نوسان قیمت همین بس که تقریباً تاثیری در دیگر قیمتها نداشته است. بندبازان سیاسی هر وقت خرابکاریهای ارزی خود را جبران کردند و نرخ را به سال۹۲ یا حتی دو برابر آن برگردانند، تازه به نقطه صفر آغاز باز میگردند».
روزنامهٔ اعتماد از باند مغلوب به یکی از ابعاد فاجعهآمیز تنگنای اقتصادی مردم در اثر سیاستهای چپاولگرانه نظام اذعان کرده و در مطلبی با عنوان «پوشک، مسأله این است» بعد از اشاره به بالارفتن آمار فاجعهبار کرونا نوشته است: «قضیه این است که با وضعیت فعلی کرونا از یکسو مرگ و میر با سرعت زیاد در حال افزایش است و از سوی دیگر ازدواج و زاد و ولد کاهش شدیدی خواهد داشت. کاهش ازدواج سالهاست که آغاز شده، کرونا نیز آن را تشدید میکند، علت آن فقط بالا رفتن سن ازدواج نیست، بلکه مهمتر از آن بیکاری و ترس از تأمین اقتصادی است. بهطور قطع زاد و ولد با سرعت خیلی بیشتری کاهش خواهد یافت». در ادامه هم نوشته است: « گام اول تا دهم برای حل مشکل جمعیت باید بهبود وضع اقتصاد کشور و خانوار و تقویت توان مبارزه با کرونا باشد. بیمایه فطیر است. تا هنگامی که پوشک مسأله فرزندآوری است، دور حل این مشکل را خط بکشید».
بنبست انزوا
در خصوص بررسی نتایج انتخابات آمریکا بهطور خاص در روزنامههای باند خامنهای آنچه دیده میشود تعمیق شکافهای درون نظام و تشدید انزوای جهانی است.
سیاست روز در مطلبی با عنوان «نگاهی به امید واهی برخی برای مذاکره»، بهنقل از ابوالفضل عمویی سخنگوی کمیسیون امنیت مجلس رژیم نوشته است: «با بررسیهایی که از اندیشکدههای آمریکایی بهعمل آمده میتوان دریافت که تفاوت چندانی بین دو نامزد انتخاباتی از منظر بازگشت به برجام و اتخاذ سیاست خارجه در قبال (نظام) دیده نمیشود. حتی بایدن در مقالهیی که یک ماه پیش منتشر شده بود گفته که من بهتر از ترامپ میتوانم بر ایران اعمال فشار کنم».
رسالت نوشته است: «هر کسی در کاخسفید مستقر شود، پرچم مذاکره، امتیازگیری و زیادهخواهی بیشتر را بالا میبرد، بدون اینکه کمترین امتیازی بدهد. لذا اگر کسی در دستگاه دیپلماسی یک «جو» عقل داشته باشد، نباید امیدی به «جو» بایدن داشته باشد».
جوان روزنامهٔ دیگر باند خامنهای نوشته است: «مرور کوتاه تاریخی نشان میدهد که کارنامه دموکراتها در مقابله با (نظام) تا چه اندازه سیاه است». در ادامه هشدار داده است: «تا چه اندازه ضربه دستهای چدنی زیر روکش مخملین میتواند بر (نظام) دردناک باشد».
حمایت وابسته به قضاییه آخوندی هم نوشته است: «تعارض میان آمریکا و (نظام) ریشهیی و ورای اختلافات سیاسی و جناحی است». این مقاله که به قلم حقیقت پور عضو اسبق کمیسیون امنیت مجلس رژیم است در ادامه افزوده: «معاون سابق اوباما همچنین صراحتاً (نظام) را به حمله نظامی تهدید کرده و گفته بود: «در صورت نیاز، آمریکا مخاطرات ورود به جنگ با (رژیم) ایران را میپذیرد».