یکی از دعوای دلواپسان با باند روحانی بر سر رأی ندادن به اف.ای.تی.اف این بود که میگفتند، قرار بود در بسته پیشنهادی اتحادیه اروپا تضمین فروش نفت و بازگشت پول آن و امکان گردش پولی با بانکهای اروپا داده شود، ولی کمتر از یک ماه به تحریمهای آمریکا مانده اروپا کاری نکرده است. چرا ما باز مثل برجام نقد را بدهیم و نسیه را بگیریم.
دغدغه در مورد رابطه اروپا با رژیم از دلواپسان باند خامنهای فراتر رفته و در هر دو باند بهصورت جدیتری تا مرز بیاعتنایی به برجام مطرح شده است که هر یک از باندهای حکومتی به نوعی ابراز نگرانی میکنند.
یک سایت وابسته به باند خامنهای به اسم «مقاومتی نیوز» ۱۵مهر ۹۷ بهنقل از تایمز مالی گزارش داد: « شرکتهای بزرگ نفتی استفاده از سازوکار مالی ویژه اروپا را رد کردند. اتحادیه اروپا اعلام کرده است که قصد دارد یک کانال پرداخت ویژه برای معامله نفت خام با ایران راهاندازی کند. اما مدیران نفتی و حقوقدانان گفتهاند که این حرکت بیشتر یک حرکت نمادین است».
سایت رجا نیوز بسته اروپا را «آبنبات حقارتبار اروپا» نامید و نوشت: «پروژه نفت در برابر غذا» در حال کلیدخوردن است. طبق سازوکار پیشنهادی اروپا، شرکتی که از ایران نفت میخرد به جای پرداخت وجه، آن را به شرکتی که کالا به ایران میفرو شد پرداخت خواهد کرد و وجهی به ایران نخواهد رفت».
روزنامه اعتماد از باند روحانی بدون اشاره به دود و دمهای قبلی باند روحانی که مدعی همسویی اروپا با رژیم در برابر آمریکا شده بودند نوشت: «نهایتا نباید تصور کرد که کشورهای اروپایی با چنین اقداماتی در حال جداشدن کامل از ایالات متحده آمریکا در معادلات بینالمللی هستند. چنین تصوری کاملا باطل است. کشورهای اروپایی حاضر نیستند بهخاطر تهران مناسبات پیچیده، درهمتنیده استراتژیک و تاریخی خود را با ایالات متحده آمریکا کنار بگذارند».(اعتماد ۱۵مهر ۹۷)
روزنامه جهان صنعت با اشاره به مواضع اخیر صدراعظم و وزیر خارجه آلمان علیه رژیم نوشته است: «در شرایطی که مرکل نیز خواهان کاهش نفوذ تهران در منطقه شده است، باید دید برلین چگونه میتواند نقش خود را برای حفظ برجام ایفا کند؟ بهنظر نمیرسد این مهم در کنار سفر همزمان هایکو ماس به واشنگتن و اعلام همسویی با مواضع پمپئو محقق شود».(جهان صنعت ۱۴مهر ۹۷)
به این ترتیب مشخص میشود که «سازوکار ویژه» که اخیراً به جای بسته اروپایی مطرح است، نه تنها نمیتواند با تحریمهایی که در آبانماه برقرار میشود مقابله کند، بلکه این «سازوکار ویژه» که از نظر بسیاری از ناظران و کارشناسان، «سازوکار ویژه» مبادله نفت در برابر کالا و مبادله نفت در مقابل غذا است حاوی این پیام است که حاکمیت آخوندی باید در زمینه برنامه موشکی و دخالتهایش در منطقه هم زهر بخورد.
این رسانهها که با بیانهای مختلف اذعان میکنند که اروپا حاضر نیست بهخاطر رابطهاش با رژیم رابطه «استراتژیک» خود با آمریکا را به خطر بیاندازد، بیراهه نمیروند.
زیرا گردش تجاری اتحادیه اروپا با آمریکا صدها میلیارد دلار است در شرایطی که این میران گردش با ایران حدود ۲۰میلیارد دلار است.
در مدتی که شرکتهای اروپایی از ایران خارج میشوند نه تنها سران این کشورها هیچگونه دخالتی برای جلوگیری از خروج آنها نکردند، بلکه به بیانهای مختلف هم گفتند که نمیتوانند در این زمینه اقدامی کنند. امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه هم با بیان اینکه من رئیس توتال نیستم و بر علیه آمریکا جنگ تجاری راه نمیاندازیم به بیانی گفت که رابطه اروپا با آمریکا بهدلیل رابطه با رژیم به خطر نمیافتد.
اخیراً هم که این «سازوکار ویژه» مطرح شده است بهنوشته سایت مقاومتی نیوز ۱۵مهر ۹۷ شرکتهای بزرگ نفتی اروپایی پیشنهاد سران این اتحادیه برای محافظت از تجارت نفت خام با ایران را رد کردهاند. این شرکتها از مجازاتهای آمریکا و قطع دسترسی به سیستم مالی این کشور هراس دارند و در نظرسنجیها بهطور صریح کارآیی سازوکار مالی ویژه اروپا را رد کردهاند.
ملاحظه میشود که این «سازوکار ویژه» اما حقارتبار نتیجه آنهمه تبلیغات و بوق و کرنای آنچنانی است که در جریان تصویب برجام توسط حکومت آخوندی و کشورهای ۱+۵ آخوند حسن روحانی و باندش در زمینه فواید و دستآوردهای برجام بهراه انداخته بودند.
از جمله اینکه روحانی حل بسیاری از مشکلات و معضلات را منوط به برجام و لغو تحریمها کرده بود و در این رابطه روز ۱۷خرداد ۹۴ گفت: «اینکه میگوییم تحریم ظالمانه باید از بین برود بعضیها چشمهایشان را زیاد نچرخانند! تحریمهای ظالمانه باید از بین برود تا سرمایه بیاید. تا مسأله محیطزیست حل شود. تا اشتغال جوانان حل شود. تا صنعت جامعه حل شود. تا آبخوردن مردم حل شود. تا منابع آبی زیاد شود. تا بانکهای ما احیا شود».(خبرگزاری ایسنا ۱۷خرداد ۹۴)
اکنون نه تنها هیچیک از این وعدهها عملی نشده است بلکه آثار جامزهر آن تمامی اجزای پیکره نظام آخوندی را دربرگرفته است، تا جایی که آن مهرهها و رسانههایی که برجام را فتحالفتوح میدانستند، اکنون ناگزیر شدهاند چشم به ساوزکار ویژه حقارتبار بدوزند که آن رسانه حکومتی از آن تعبیر «آبنبات حقارتبار اروپا» میکند.
اما در همان زمان رسانههای مقاومت برجام را نه بهمثابه یک راه گشایش برای نظام آخوندی، بلکه بهمثابه جامزهر برای آن تلقی میکردند.
اکنون با «سازوکار ویژه» حقارتبار اروپایی برای نظام هم تق ادعاهای آنچنانی که برجام همه مشکلات را حل میکند... درآمد و هم صحت آن گفته و پیشبینی که برجام بهمثابه جامزهر برای آن است.
«آبنبات حقارتبار اروپا»!
- گزارشات و تحلیلها
- 1397/07/17
آبنبات حقارتبار اروپا!
<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/77ac7442-466f-4eb9-b95c-f07a00f6f53c"></iframe>