728 x 90

گرانی هزینه‌های آموزشی؛ دروازه میلیونها ترک‌تحصیل

کودکان کار، کودکان فقر..
کودکان کار، کودکان فقر..

با توجه به بالا بردن هزینه تحصیل و سرکیسه کردن اولیای دانش‌آموزان توسط مدارس و با توجه به گرانی هزینه لوازم التحریر و... به‌زودی بسیاری از کودکان از چرخه تحصیل خارج می‌شوند. زیرا والدین دانش‌آموزان پولی برای تأمین این هزینه‌ها ندارند.

علی خدایی یک مهره رژیم در امور کارگری است. خبرگزاری حکومتی ایلنا به‌نقل از وی نوشت‌: «در ماه‌های اخیر، قیمت همه اقلام سبد خانوار جهش ناگهانی داشته و در این شرایط، دریافت وجه در مدارس دولتی می‌تواند تبعات خطرناکی داشته باشد. در شرایطی هستیم که ماه‌هاست آژیر قرمز به صدا درآمده. اگر بودجه کافی برای تحصیل فرزندان طبقه‌ٔ کارگر اختصاص ندهند، ترک‌تحصیل تعداد زیادی از دانش‌آموزان به‌خصوص دانش‌آموزان دختر، به هیچ‌وجه دور از انتظار نخواهد بود».(خبرگزاری ایلنا ۳۱شهریور ۹۷)

فشار به خانواده‌ها برای پرداخت هزینه آموزش کودکانشان و ترک‌تحصیل بسیاری از کودکان، به این دلیل است که بودجه کافی به امر آموزش و پرورش اختصاص داده نمی‌شود و در نقطه مقابل مردم هر روز با گرانی بیشتر شهریه‌ها و لوازم‌التحریر فرزندانشان مواجه می‌شوند.

 

فریاد مردم از گرانی بلند است

در یک کلیپ که در رسانه‌های اجتماعی گذاشته شده است یک خانم در مورد گرانی لوازم‌التحریر می‌گوید‌: «من دیروز برای خرید لوازم‌التحریر رفتم، و همین لوازم‌التحریر و کیفی را که مشاهده می‌کنید، ۸۰۰هزار تومان شد یعنی من تعجب کردم، کتابهای مدرسه با سیمی‌شدن ۲۰هزار تومان، لوازم‌التحریر جدا ۳۰۰هزار تومان و یک کیف مدرسه ۳۰۰هزار تومان این هم وضع مملکت ما. چندتا دفتر و چندتا خودکار و چندتا مداد رنگی ۳۰۰هزار تومان و چندتا کتاب مدرسه ۱۲۰هزار تومان».

قیمتها ۱۰۰درصد افزایش پیدا کرده است. خانواده‌ها، توان خرید ندارند. خرید نسبت به سال گذشته ۵۰درصد کاهش یافته مثلاً سال گذشته ۱۰دفتر می‌خریدند امسال مجبورند فقط ۵دفتر بخرند.

در زمینه گرانی لوازم‌التحریر در مازندران خبرگزاری حکومتی تسنیم ۲۳شهریور ۹۷ یک گزارش تصویری دارد که مردم و فروشندگان لوازم‌التحریر در مازندران فریادشان از گرانی بلند است.

در زمینه پایین آمدن قدرت خرید مردم یک خریدار می‌گوید: «قدرت خرید مردم خیلی پایین آمده قیمت‌ها خیلی بالا رفته. انصافاً خانواده‌ها برای یک بچه‌شان نمی‌توانند خرید کنند. قیمت لوازم‌التحریر ما امسال صددرصد بالا رفته است تازه پیدا هم نمی‌شود که بتوانیم تهیه کنیم».

فروشنده هم با تایید حرفهای خریدار اضافه می‌کند: «کالاهای خارجی هم که اصلاً نیست و کالاهای ایرانی کیفیت ندارد هر روز هم کالاهای ایرانی دارد بالا می‌رود مدادی که می‌فروختیم دانه‌ای ۵۰۰تومان الآن باید خودمان ۷۰۰تومان بخریم.

به همان اندازه که در بحث لوازم‌التحریر، لوازمی که از خارج وارد می‌شد گران شده، ایرانی هم رفته بالا و گران شده این یک جای کار می‌لنگد واقعا یک جای کار می‌لنگد اگر من دارم می‌گویم دلار دارد می‌رود بالا بالطبع قیمت کالاهای خارجی بالا می‌رود چرا محصولات ایرانی هم پای کالای خارجی دارد می‌رود بالا»؟

در گیلان نیز وضعیت به همین منوال است در زمینه بالارفتن قیمت‌ها نسبت به سال قبل یک خریدار می‌گوید: «قیمت پارسال تا امسال خیلی فرق دارد همین را پارسال نصف قیمت می‌توانستیم بخریم امسال گفتند نمایشگاه است بیایید نمایشگاه خرید بکنید نمایشگاه هم ۲برابر شده».

افزایش هزینه تحصیل آن‌چنان است که خانوده‌هایی هستند که از میان فرزندانشان تنها می‌توانند یک فرزندشان را به مدرسه بفرستند و برای این‌که بتوانند هزینه تحصیل او را بدهند بقیه بچه‌هایشان را به مدرسه نمی‌فرستند.

 

آمار تکان‌دهنده از ترک‌تحصیل و محرومیت از تحصیل

بر اثر سیاست‌های غارتگرانه رژیم آخوندی و گرانی فزاینده هزینه‌های تحصیل، خروج کودکان از مدرسه‌ها شتاب گرفته است.

در همین رابطه روزنامه جهان صنعت ۱مهر ۹۷ از: «آمار کودکان محروم از تحصیل ایرانی احتمالاً ۷میلیون نفر!» خبر داد. این رسانه حکومتی در ادامه نوشت: «از هر ۳کودک و نوجوان ایرانی بین ۶ تا ۱۸سال، یک نفر ترک‌تحصیل کرده یا از ابتدا وارد چرخه آموزش‌ و‌ پرورش رسمی نشده است».

این‌چنین است که بسیاری از کودکان ایرانی در حسرت حضور در کلاس درس و یادگیری هستند.

کودکانی که به فاصله کمی جزو کودکان کار و کودکان خیابانی حتی از حق سالم زیستن هم بازمی‌مانند و دچار انواع و اقسام بحرانهای اجتماعی می‌شوند که حاکمیت پلید آخوندی بر جامعه وارد کرده است.

کودکانی که اضافه بر فقر خانواده و عدم تمکن مالی برای پرداخت هزینه تحصیل، با مشکلات دیگری از قبیل سکونت در مناطق دور افتاده، مناطق مرزی و عشایری و نداشتن مدرسه نمی‌توانند به تحصیل ادامه بدهند.

این کودکان هستند که پس از گذشت زمان کمی از حقوق شناخته شده خودشان محروم می‌شوند و به فراموش‌شدگانی تبدیل می‌شوند که حداقل‌های حقوق هم از آنها سلب می‌شود.

 

حقوق کودکان در نظام آخوندی با کنوانسیونهای بین‌المللی حقوق کودک مغایر است 

پایمال شدن حقوق کودکان در حاکمیت آخوندی در مغایرت کامل با کنوانسیون حقوق کودک است.

درماده‌های ۲۸ و ۲۹ این کنوانسیون چنین آمده است:

ماده‌ ۲۸

۱. کشورهای‌ طرف‌ کنوانسیون‌ حق‌ کودک‌ را نسبت‌ به‌ آموزش‌ و پرورش‌ به‌‌رسمیت‌ می‌شناسند و برای‌ دستیابی‌ تدریجی‌ به‌ این‌ حق‌ و بر اساس‌ ایجاد فرصتهای‌ مساوی‌، اقدامات‌ ذیل‌ را معمول‌ خواهند داشت‌:

الف‌) اجباری‌ و رایگان‌ نمودن‌ تحصیل‌ ابتدایی‌ برای‌ همگان‌

ب‌) تشویق‌ توسعه‌ اشکال‌ مختلف‌ آموزش‌ متوسطه‌ از جمله‌ آموزش‌ حرفه‌ای‌ و کلی‌، در دسترس‌ قرار دادن‌ این‌‌گونه‌ آموزشها برای‌ تمام‌ کودکان‌ و اتخاذ اقدامات‌ لازم‌ از قبیل‌ ارائه‌ آموزش‌ و پرورش‌ رایگان‌ و دادن‌ کمکهای‌ مالی‌ در صورت‌ لزوم‌.

ج‌) در دسترس‌ قرار دادن‌ آموزش‌ عالی‌ برای‌ همگان‌ بر اساس‌ توانایی‌ها و از هر طریق‌ مناسب‌.

د) در دسترس‌ قرار دادن‌ اطلاعات‌ و راهنمایی‌های‌ آموزشی‌ و حرفه‌یی‌ برای‌ تمام‌ کودکان‌.

ه‌) اتخاذ اقداماتی‌ جهت‌ تشویق‌ حضور مرتب‌ کودکان‌ در مدارس‌ و کاهش‌ غیبت‌ها.

۲. کشورهای‌ طرف‌ کنوانسیون‌ تمام‌ اقدامات‌ لازم‌ را جهت‌ تضمین‌ این‌ که‌ نظم‌ و انضباط‌ در مدارس‌ مطابق‌ با حفظ‌ شئون‌ انسانی‌ کودکان‌ بوده‌ و مطابق‌ با کنوانسیون‌ حاضر باشد، به‌ عمل‌ خواهند آورد.

۳. کشورهای‌ طرف‌ کنوانسیون‌ همکاریهای‌ بین‌المللی‌ را در موضوعات‌ مربوط‌ به‌ آموزش‌ و پرورش‌، خصوصاً در زمینه‌ زدودن‌ جهل‌ و بیسوادی‌ در سراسر جهان‌ و تسهیل‌ دسترسی‌ به‌ اطلاعات‌ فنی‌ و علمی‌ و روشهای‌ مدرن‌ آموزشی‌، تشویق‌ و افزایش‌ خواهند داد. در این‌ ارتباط‌، به‌ نیازهای‌ کشورهای‌ در حال‌ توسعه‌ توجه‌ خاصی‌ خواهد شد.

ماده‌ ۲۹

۱. کشورهای‌ طرف‌ کنوانسیون‌ موافقت‌ می‌نمایند که‌ موارد ذیل‌ باید جزء آموزش‌ و پرورش‌ کودکان‌ باشد.

الف‌) پیشرفت‌ کامل‌ شخصیت‌، استعدادها و توانایی‌های‌ ذهنی‌ و جسمی‌ کودکان‌.

ب‌) توسعه‌ احترام‌ به‌ حقوق‌‌بشر و آزادیهای‌ اساسی‌ و اصول‌ مذکور در منشور سازمان‌ ملل‌.

ج‌) توسعه‌ احترام‌ به‌ والدین‌ کودک‌، هویت‌ فرهنگی‌، زبان‌ و ارزشهای‌ ادبی‌ و ملی‌ کشوری‌ که‌ در آن‌ زندگی‌ می‌کند، و به‌ موطن‌ اصلی‌ کودک‌ و به‌ تمدنهای‌ متفاوت‌ با تمدن‌ وی‌.

د) آماده‌ نمودن‌ کودک‌ برای‌ داشتن‌ زندگی‌ مسئولانه‌ در جامعه‌ای‌ آزاد و با روحیه‌ای‌ (مملو) از تفاهم‌، صلح‌، صبر، تساوی‌ زن‌ و مرد و دوستی‌ بین‌ تمام‌ مردم‌، گروه‌های‌ قومی‌، مذهبی‌ و ملی‌ و اشخاص‌ دیگر.

ملاحظه می‌شود که شرایط ۷میلیون کودک ایرانی که ناگزیر به ترک‌تحصیل شده‌اند(آمار بر اساس نوشته روزنامه جهان صنعت است) مغایر با تمامی بندهای این ۲ماده از کنوانسیون حقوق کودک است که بر اساس این کنوانسیون هر کودک حق دارد سواد بیاموزد و از نعمت سوادآموزی بهره‌مند شود.

حق اساسی هر کودک برای آموزش در قسمت اول ماده ۲۸ کنوانسیون حقوق کودک مورد تأکید قرار گرفته است. بندهای الف تا ث این ماده شامل تعهدات کشورها در راستای دستیابی به این حق هستند و...

وضعیت تأسف‌بار کودکان ایرانی برای تحصیل در شرایطی است که رژیم نیز کنوانسیون حقوق کودک از جمله ماده‌های مورد اشاره را پذیرفته است.

در اصل سی‌ام قانون اساسی رژیم هم آمده است که آموزش تا مقطع دانشگاه رایگان است.

 

اما واقعیت این است هم‌چنان‌که حاکمیت پلید آخوندی هیچ حق‌ و حقوقی برای مردم ایران قایل نیست، حق‌ و حقوقی هم برای کودکان قایل نیست که به کنوانسیون حقوق کودک و اصل سی‌ام قانون اساسی دست‌پخت خودش هم ملتزم باشد.

حاکمیت پلید آخوندی در شرایطی کودکان ایرانی را در این وضعیت اسفناک قرار داده است که اموال به یغما برده همین کودکان و خانواد‌ه‌یشان را خرج مدرسه‌سازی در کشورهایی نظیر لبنان، سوریه، عراق و... می‌کند تأ سیاست صدور تروریسم و ارتجاع در منطقه را پیش ببرد و به بهانه صدور ارتجاع در خارج و حفاظت از عمق استراتژیک مستمسکی هم برای سرکوب مردم در داخل کشور و غارت اموالشان داشته باشد.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/792456a9-ae09-4605-a409-48e404d9e08d"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات